Vicky's dagboek

Vicky is zwanger

12-09-2019

Na onze eerdere teleurstellingen hebben we nu extra lang gewacht om te melden dat we kittens verwachten van Vicky en Niels. Ze worden eind van de maand verwacht.
Dit zijn de mogelijke kleuren voor de kittens:

Katers

Rood tabby met wit
créme tabby met wit
Poezen

Zwart zilver tortie tabby met wit
Blauw zilver tortie tabby met wit

19-09-019

Vicky's buik groeit gestaag, ze krijgt bijna elke dag wel wat lekkers, de gekookte vis, gebakken kippendijen en een rauw riblapje gaan er als koek in. Verder eet ze met grote regelmaat brokjes.

26-09-2019

Ik word een beetje nerveus en kijk met argusogen of Vicky goed eet en rustig blijft. Dit is gelukkig het geval door alles lekkere extra hapjes heeft ze inmiddels wel een schommelbuik en zeer duidelijk hoogzwanger. Zo nu en dan heeft ze harde buiken en is er volledige rits aan melkpakken te voelen.

01-10-2019

Afgelopen vrijdag zagen we haar buik veranderen een teken dat ze aan het indalen zijn. De uitgetelde datum is zondag de 29e. In de nacht van vrijdag op zaterdag ben ik s'nachts even wezen kijken bij haar maar ze was rustig en diep in slaap, de nacht erna ben ik een uurtje bij haar gebleven omdat er toch wel ietsjes onrust was. De nacht van zondag op maandag begon ze te zoeken naar een plaats die zij zelf geschikt vond. Dat bleek uiteindelijk midden op het kleed te zijn. In een zeer comfortabele doos.

Vannacht om 4uur is ze van haar eerste kind bevallen vrij vlot gevolgd door nummer 2, ze ging vervolgens liggen slapen en kon ik de slaap uit mijn ogen wassen. Enigszins teleurgesteld omdat ik dacht dat het bij 2 bleef heb ik haar buik zachtjes bevoeld, er was overduidelijk nog 1 baby in haar buik, ik hoopte dat het er eigenlijk nog 2 zouden zijn. Die hoop ik is ook uitgekomen om 5.45 plopte no 3 eruit. Inmiddels was ook Dick wakker en beneden, ik ben vervolgens naar bed gegaan en heb nog 2 uurtjes geslapen. Toen ik weer beneden was bleek er idd een no 4 te zijn die om 8.45 geboren is. Met mama en de babies gaat het goed!

14-10-2019

De eerste week heeft Vicky met haar kittens in een ruime doos op het kleed voor de tafel gewoond een eerdere poging om haar met haar kroost te verhuizen naar de kittenkooi in de study is mislukt. ze heeft er een kwartier bij gezeten en bedacht toen dit is het niet, waarna ze haar kitten terug naar het kleed bracht. We hebben vervolgens de doos maar weer daar neer gezet. Inmiddels kruipen de kittens in het rond en ook hun doos uit dus is het kleed geen veilige plek meer voor ze en ook niet voor ons. We hebben ze gisteren dan ook weer verhuist naar de kittenkooi zodat ze daar volop kunnen spelen en wij in een later stadium ook de study mbv een hekje kunnen afsluiten. Gelukkig accepteert Vicky dat, na wat onwennigheid ligt ze nu gelukkig te wezen met de babies.


Meer foto's
  LINKS CONTACT