Gimli's kittens

Gimli heeft bij Oskar gelogeerd21-11-2017

Onze mooie grote knuffelkont werd geheel onverwachts en tamelijk ongelegen krols, 2 dagen voor onze vakantie, tja snel overlegd met Ankie de eigenaar van Oskar.
We besloten dat Gimli wel uit logeren mocht tijdens onze vakantie.

De volgende dag hebben we haar gebracht en daags na de vakantie weer opgehaald.
Omdat Gimli geen dekschreeuw geeft weet Ankie niet of ze gedekt is, gezien de plukken haar van Gimli op de grond denken we van wel.

Lieve Ankie hartelijk dank dat je deze dekking hebt mogelijk gemaakt.

We hopen over 3 weken te weten of ze zwanger is.

12-12-2017

Vorige week zagen we een zacht rose tepel en hadden wij de hoop dat Gimli zwanger zou zijn. Afgelopen weekend lag ze aan mijn voeten op het kleed, op het moment dat ze zich op haar rug rolde kwam er een rode tepel te voorschijn, yes ze is zwanger. Omdat beide ouders verdunning dragen zijn dit de,

Mogelijke kleuren:
Katers

Rood of rood tabby
Creme of creme tabby
Zwart of zwart tabby
Blauw of blauw tabby
Poezen

Rood of rood tabby
Creme of creme tabby
Tortie of tortie tabby
Blauw tortie of tortie tabby

Alle combinaties met of zonder wit

27-12-2017

Gimli heeft overal trek en is overduidelijk zwanger ze wordt regelmatig samen met Vicky bij gevoed, Gelukkig heb ik lekker vlees in huis en smult ze van de struisvogel en hertenbiefstuk, ook een natvoertje gaat er goed in.

03-01-2018

Gimli begint nu wat te schommelen en heeft duidelijke zadeltasjes, van tijd tot tijd is ze te vinden bij de kittens van Vicky. Omdat die ook bij haar willen drinken halen we haar regelmatig weg. Verder poetst en moedert ze over de s-jes.

09-01-2018

Het zijn de laatste loodjes voor Gimli, zeer regelmatig ligt ze met haar buik omhoog om haar buik wat te ontlasten. De kittens zijn aan het indalen en Gimli's buik veranderd van vorm, we maken ons op voor wat doorwaakte nachten en hebben snel klaar eten voor ons zelf gehaald. Gimli is uitgerekend rond de 12e

15-01-2018

Woensdagavond werd Gimli wat onrustig en had ze van tijd tot tijd "harde buiken" Donderdag was ze al rustiger en het lijkt erop dat ze een plaats gevonden heeft voor haar kittens. In de tussentijd moedert ze nog steeds over de s-jes, die helaas ook bij haar drinken, ik haal de kittens dan ook regelmatig weg en zet ze bij Vicky neer.

Na 5 doorwaakte nachten, is Gimli vanmorgen bevallen, vanaf gisteren probeerde ze overal in te kruipen en onder te duiken op zoek naar een goede nestplaats. Dit tot ieders frustratie, vanmorgen was ze zo in paniek, toen de eerste zich aankondigde, dat het eerste kind op de vloer geboren is.
Gimli gaf een enorme grom en vrat en lebberde de nageboorte direct op. Ik heb gelijk het kind opgepakt en droog gewreven, omdat het aardig aan het snotteren was van het vruchtwater heb ik z'n neus uitgezogen en hem flink uitgeschud totdat hij schreeuwde.
Vervolgens heb ik hem in de dichtstbijzijnde doos gelegd en Gimli erbij gezet. Ik moest hiervoor wel een gezonde dosis overredingskracht gebruiken.
Precies op tijd werd ze rustiger en accepteerde ze de doos en ging ze liggen want enkele minuten erna kwam de 2e. No 3 kwam een half uur later.

Gimli nam wat pauze en aan haar harde buik te voelen was ze nog niet leeg. Ik heb gauw een bakje kittenmelk voor haar gemaakt met wat druivensuiker. Drie kwartier later kwam no 4 enkele minuten erna kwam ook no 5.
Met moeder en babies gaat het goed, we laten ze vandaag nog maar even met rust. Voor zover we kunnen zien zijn het 3 katers en 2 poesjes
no 1 is een zwart katertje,
no 2 en 3 zwart met witte katertjes
no 4 is een tortie poesje en
no 5 is een rood tabby mackerel poesjes.
23-01-2018

De babies van Gimli doen het geweldig, ik heb nog geprobeerd om ze te flessen , maar ze weigeren categorisch mijn flesje. Gimli lijkt slagroom te geven, de babies zijn de eerste dagen dan ook minimaal 20gram per dag gegroeid. Op het moment gaat het wat minder hard. Gisteren waren de t-tjes 1 week en zijn ze ruim een ons aangekomen . Mede doordat de kittens van Vicky het oh zo gezellig bij Gimli vinden en de slok melk ze nog steeds goed smaakt doe ik nu geregeld de kraamkooi een paar uur dicht, zodat de babies genoeg melk krijgen.

30-01-2018

De T-tjes beginnen al echte poesjes te worden ze zitten rechtop en lopen door hun doos heen. Afgelopen week zijn alle oogjes open gegaan en kijken ze nu parmantig met hun kraaloogjes de wijde wereld in. Ze zijn ook best wel snel en met foto's maken is het niet altijd even makkelijk om ze er goed op te krijgen, het zijn echte draaikonten, ze lopen van links naar rechts over het kussen en doen uiteraard niet datgene wat je op de foto wilt. Op de foto's zijn ze 10 dagen oud.

02-02-2018

De kittens hebben vandaag hun naam gekregen, deze hadden we vorige week al uitgezocht. We hebben geprobeerd om ze een naam te geven die bij hun past.

Thor is het zwart katertje
Thorsten is het zwart met beetje wit katertje
Truls is zwart met veel wit katertje
Thyra is zwart tortie poesje
Tess is rood tabby mackerel poesje

Gisteren hebben we nieuw foto's gemaakt en op de site gezet

05-02-2018

De T-tjes groeien als kool en als ze op hun achterpoten staan komen ze al boven de rand van hun kraamdoos uit. Hoog tijd om leefgebied te vergroten, dit betekent een nieuwe doos en de "glijbaan "weer in stelling brengen zodat ze in de study kunnen rondrennen.

12-02-2018

Het rondrennen viel in eerste instantie wel mee , de eerste stapjes zijn voorzichtig gezet nadat ze uit de kooi klommen. Thor onze zwarte jongen was als eerste de doos uit en liep ook als eerste in de study, de rest volgde aarzelend. Inmiddels rennen ze met hun kenmerkende babywaggel in het rond. Ze zijn vandaag 4 weken en goed op gewicht de jongens wat groter dan de meisjes.

15-02-2018

Vorige week heb ik ze voorzichtig van het vlees laten proeven, inmiddels hebben ze de smaak te pakken en eten ze 2x per dag een kleine vleesmaaltijd waarbij Thor, Thyra en Truls zich niet onbetuigd laten Thorsten en Tess moeten eerst een hapje in hun mond gestopt worden, waarna ze wel wat uit de hand eten. Ze vinden echter mamamelk veel lekkerder en ze groeien er nog zeer goed op.

17-02-2018

Vanmorgen hebben de babies lekker gekookte kip gegeten, ze eten hier bijna letterlijk m'n vingers erbij op. De T-tjes zijn nu ook zindelijk in de afgelopen week hebben we al baby poepjes en piesjes gevonden op de kattenbak.

Vandaag hebben we het eerste bezoek voor de babies gehad, Thorsten die geopteerd was door Elke is bij deze gereserveerd.

19-02-2018

De T-tjes zijn vandaag 5 weken, maar erg voorlijk voor hun leeftijd. Regelmatig ben ik ze kwijt en liggen ze in het huisje van de klimpaal. Ze kunnen heel goed klimmen en ik verbaas me erover hoe ze dit huisje al enige dagen geleden hebben ontdekt. Vanmorgen hebben ze allemaal genoten van een bordje met blikvoer, Tess was wat aarzelend maar heeft toch wat van mijn vinger gehapt.

27-02-2018

Inmiddels eten alle kittens volop van wat ik ze voor zet, ze hebben wel zo hun voorkeuren, tja ook al vroeg, wat ze wel allemaal lekker vinden is hun barf en de blikjes gourmet gold mousse. Ze krijgen dan ook elke dag barf omdat ze hier goed op groeien en goed voor de darmen is. Gekookte kippenbouten die ik met vel en bouillon tot een prutje maal gaan er ook erg goed in, daar hoefde ik, net als bij vorige nesten, niks aan uit te leggen dat is bord neerzetten en happen!

Ook de babies hadden gisteren hun "weegmoment" ook zij waren voor hun 6 weken flink aan de maat.

05-03-2018

Onze lieve T-tjes zijn nu 7 weken, ze groeien voorspoedig en lusten dan ook alles wat ik ze voorzet. Regelmatig rennen ze als zotten door de kamer, ze kunnen het ook zeer goed vinden met de grote kittens en met enige regelmaat liggen ze allemaal als een grote kluwen, innig met elkaar verstrengeld op de kraamkooi .

12-03-2018

Onze T-tjes hebben gisteren bezoek gehad, ťťn van de kleine poezenvriendjes heeft daarbij een mensenvriendje uitgezocht. Het was hartverwarmend om de klik tussen mens en dier te zien. Vandaag zijn de T-tjes 8 weken, ook zij worden woensdag geŽnt dit is iets vroeger dan normaal, maar we willen niet het risico lopen dat ze door de enting van de rode brigade teveel virus meepakken waardoor ze volgende week niet geŽnt kunnen worden, de mama immuniteit is op deze leeftijd immers al aan het afnemen.

19-03-2018

Vorige week woensdag zijn de T-tjes samen met de rode brigade geŽnt, ze zijn ook helemaal nagekeken en gezond bevonden. Gelukkig hebben ze tot dusver weinig last gehad van hun enting, ze zijn allemaal wel een dagje wat hummelig geweest, waarbij ze geen trek hadden om te eten, gelukkig is dat binnen een dag weer weg. Het is een gezellig 5-tal die heerlijk op schoot komt knuffelen, maar die ook in navolging van de rode brigade flink kan apenkooien door het huis heen!

27-03-2018

De T-tjes waren gisteren 10 weken en oh wat groeien ze hard! ze zijn niet alleen groot maar beginnen nu echte poesjes te worden, ondanks hun dikke babybillen. Ze ontwikkelen zich uitstekend mede doordat ze het goede, of slechte, voorbeeld van de rode brigade krijgen. Het is nu een stuk rustiger in huis omdat de rode jongens inmiddels zijn verhuisd. Afgelopen week zijn ook de laatste T-tjes gereserveerd.

03-04-2018

Gisteren waren de T-tjes 11 weken, het zijn grote energieke peuters die werkelijk een schier onuitputtelijke energie lijken te hebben. Ondanks dat ze de hele dag rennen en vliegen komen ze nog steeds zo'n 2 ons per week aan gezien hun poten denken we dat ze alle "grote genen" van pappa en mama geŽrft hebben. Alleen hun dikke baby billen en hun nog wat korte staartje verraadt hun leeftijd.

10-04-2018

De kittens zijn nu volledig gevaccineerd en Thor en Thorsten hebben gisteren hun RabiŽs enting gekregen. De laatste week als volledig nest is nu ingegaan. We zijn trots op onze mooie kinders en blij dat ze zo goed uitgegroeid zijn, ook zijn we zeer gelukkig met hun gezellige en lieve karakter. We zullen onze knuffelkonten gaan missen.

07-05-2018

Afgelopen week zijn Thorsten en Thor verhuisd, ook Tess is van het weekend naar haar nieuwe butlers vertrokken, het is stil in huis zonder ze! We zijn echter heel blij dat ze lief nieuw personeel hebben. Lieverds het gaat jullie goed!

Meer foto's
  LINKS CONTACT