Yora's dagboek22-03-2019

Yora werd na de carnaval zeer heftig krols, we hadden inmiddels een mooie jongen van buiten de cattery voor haar uitgezocht. Op woensdag brachten we haar naar haar vriendje, waar we bang voor waren gebeurde ook de krolsheid verdween. Na een dag acclimatiseren werd haar vriendje bij haar in de kamer gelaten, die heel lief en geduldig op een meter afstand tegen haar begon te kletsen. Helaas heeft het nog enige dagen geduurd voordat ze zich thuis voelde en krols werd. Ondanks dat de katereigenaar geen dek schreeuw heeft gehoord gaan we ervan uit dat ze gedekt is, aangezien ze wel gezien heeft dat de kater er diverse keren op gezeten heeft en ze haar heeft zien rollen.

Mocht Yora zwanger zijn dan verwachten we de kittens rond de 13e mei
Dit zijn de eventuele kleuren:
Katers

Zwart/Blauw zilver tabby met wit
Zwart/Blauw tabby met wit
Poezen

Zwart/Blauw zilver tortie tabby met wit
Zwart/Blauw tortie tabby met wit


28-03-2019
Ook Yora heeft een gezonde eetlust, helaas laat ze zich makkelijk bij het eten wegduwen, ze krijgt daarom regelmatig een apart bordje eten. Het is nog te vroeg om met zekerheid te zeggen of ze zwanger is.

02-04-2019
Eind vorige week met knuffelen voelde ik bij Yora een tepel uitsteken, zou ze....
Vanmorgen voorzichtig in haar vachtje gegluurd, daar kwam een mooie rose tepel te voorschijn, yes ze is zwanger!
Ze is uitgerekend rond de 13e mei.

05-04-2019
Tja zwanger daar horen dus extra lekkere hapjes bij, als ik de Ukkies eten geef dan staat ze in de buurt met zo'n speciaal mauwtje alsof ze wil zeggen, ik ook, ik lust dat! Uiteraard krijgt ze dan ook haar deel, kip is nog steeds favoriet.

10-04-2019
Er is niet veel te melden, behalve dat Yora veel slaapt en zich laat verwennen met lekkere hapjes.

15-04-2019
Om zeker te zijn of ze zwanger is, bijna zeker wel, en eventueel hoeveel kittens er zijn laten we donderdag een drachtecho doen.

23-04-2019
Wat een teleurstelling, Yora blijkt niet zwanger. In goed overleg met de katereigenaar gaan we haar vriendje bij de volgende krolsheid halen.

06-05-2019
Vorige week was Yora krols, tamelijk ongelegen aangezien we geen tijd hadden om haar lover te halen. We hebben dan ook afgesproken om hem bij de volgende krolsheid te halen.

20-05-2019
12 mei werd Yora Krols, op de 13e hebben we haar vriendje gehaald, die autorijden niet echt leuk vond, het moest maar. Nadat hij hier enige tijd had rondgesnuffeld hebben we Yora bij hem gezet, dat was ff wennen. Aan de hand van al het haar wat er lag en haar compleet kale stukgebeten nek, kunnen we concluderen dat ze gedekt is. We weten inmiddels dat ze geen dekschreeuw geeft, maar alleen gromt. Gelukkig hebben we ook 3 dekkingen daadwerkelijk gezien en kan het lange tepelstaren beginnen.

06-06-2019
Met enige moed en beleid, heb ik in yora's vachtje gegraven en gegluurd, jawel plop daar kwam een rose tepel te voorschijn. Ze eet meer dan anders en slaapt veel, dus we hopen dat ze iinderdaad zwanger is.

20-06-2019
Yora lijkt iets ronder te worden, maar van een echt overtuigende zwangere buik is nog geen sprake.

03-07-2019
Wederom is de teleurstelling erg groot, Yora is niet of niet meer zwanger. Volgens de da kan het zijn dat haar hormonen niet goed werken, of een schijnzwangerschap, of dat het niet de juiste combi is waardoor de foetussen met ca 5 weken geresorbeerd worden.
We gaan nog 1 ultieme poging doen met een andere kater om te kijken of dit wel wilt lukken.

11-05-2020

Yora is vorige maand bij haar vriendje geweest, ze eet veel is knuffelig en heeft veel zelfvertrouwen ze loopt zelfverzekerd door het huis. Ze is zelfs een beetje bossy naar de andere katten toe.
We durven echter nog niet te hopen op een eventuele zwangerschap.

14-06-2020

Hoewel Yora in eerste instantie alle tekenen van zwangerschap vertoonde, is ze de laatste 2 weken niet meer gegroeid en lijkt het er wederom op dat ze haar zwangerschappen niet uitdraagt.

15-06-2020

Inmiddels is duidelijk dat Yora niet of niet meer zwanger is, aangezien ze nu krols is.
We gaan het niet nog een keer proberen en we zullen haar tzt laten castreren.
  LINKS CONTACT