Bluey's Dagboek


13-03-2022
Bluey begint krols te worden, met argusogen hou ik haar in de gaten, het lijkt er goed uit te zien ze heeft iig geen uitvloeiing.
Bluey heeft vorig jaar een beginnende baarmoeder ontsteking gehad omdat ze de pil heeft gekregen terwijl ze in het begin van haar oestrus was. Ze is hiervoor behandeld maar dat houdt in dat ze bij de eerstvolgende krolsheid gedekt moest worden

17-03-2022
In de afgelopen 2 dagen in Bluey meerdere keren door Alduïn gedekt, dit is een herhaling van het nest van vorig jaar.

07-04-2022
Bluey is zwanger, ze is al redelijk aangekomen, maar we hopen na onze vakantie meer te kunnen zien due date 18 mei.


Dit zijn de mogelijke kleuren van de kittens:
Katers

Blauw
Créme
met of zonder tabby
met of zonder zilver
Poezen

Blauw
Blauw tortie
met of zonder tabby
met of zonder zilver

25-04-2022
Bluey heeft een mooi rond buikje gekregen en is duidelijk in gewicht toegenomen, echter niet zoveel als vorig jaar, het is ook te hopen dat het er geen 6 zijn.

05-05-2022
Blue begint nu echt door te eten en heeft al aardige zadeltassen, voorzichtig komt ze kijken als ik bij Vicky bezig ben.

10-05-2022
BLuey komt uitermate voorzichtig af en toe kijken, maar gaat wel blazen als ze Vicky ziet, dit is mede veroorzaakt door de ruzie die de mama's maakten. Ik hoop dat ik voldoende bevalplekken heb weggezet, zodat ze in alle rust haar babies kan krijgen.

18-05-2022
Het zijn de laatste loodjes voor Bluey, de kittens zijn duidelijk ingedaald.Vannacht dacht ik dat ze al bevallen was omdat ze ogenschijnlijk geen buik meer had, maar een snelle inspectie leerde dat ze nu aan de onderkant van de buik hangen. Vannacht blijf ik de hele nacht bij haar omdat ze het fijn vindt dat ik haar buik vast hou.

25-05-2022
In de nacht van vrijdag op zaterdag en ook op zaterdag middag heeft Bluey het leven geschonken aan 3 wonderschone kittens. Ze waren een normaal maatje, maar Bluey lijkt slagroom te geven want nog geen 12 uur later waren ze al 20 gram gegroeid. Omdat Bluey persé bij de andere mama's wilde liggen wat bijzonder krap is, hebben we een 2e sturdy in de kraamkooi erbij gezet.

29-05-2022
De kittens groeien uitstekend, het zijn kleine blauwe beertjes, met 5 dagen was hun geboorte gewicht al verdubbeld. Inmiddels kijken ze parmantig de wereld in.

06-06-2022
Afgelopen zaterdag waren de F-jes 2 weken ze groeien inmiddels wat minder hard, maar nog steeds erg goed. Ze zijn nu al door de 3 ons. Het verschil met de andere kittens is nog wel groot ondanks dat het maar 2 en 3 weken scheelt.

11-06-2022
Onze F-jes zijn echte blauwe beertjes, ze zijn er nu een beetje uit als ewoks, ze drinken nog volledig bij Bluey en groeien daar uitstekend op. Vandaag zijn ze 3 weken, na het weekend ga ik ze laten kennismaken met carnibest, aangezien ze al belangstelling hebben in het vlees van hun grote broertjes en zusjes. Hun tandjes zijn ook al volledig door en voorzichtig beginnen ze in onze vingers te bijten. Na het wegen gaan ze op schoot of ze lopen door de study heen.

20-06-2022
Onze mooie meisjes lopen al de hele study door en eten dapper mee met de "grote" kittens ik geef ze vaak ook wat hapjes uit de hand zodat ik weet wat ze eten. Ze liggen nu met de rest vaak als 1 grote kluwen op de kussens te slapen soms vergezeld door 1 van de moeders die het na een tijdje te warm krijgen en verderop op de vloer gaan liggen. De meisjes groeien nog steeds gemiddeld 20 gram per dag en zijn dus fors aan de maat voor hun leeftijd.

28-06-2022
De ukkies eten inmiddels met de anderen van hun borden mee, ik geef ze nog wel wat uit de hand zodat ze voldoende eten. Ze krijgen van de grote zowel het goede als het slechte voorbeeld mee, de eerste klimmen al de klimpaal in en ze stoeien met de anderen, ze zijn ondanks het leeftijd verschil van 2 weken bijna net zo zwaar maar toch wel iets kleiner, kortom ze zijn mollig.

07-07-2022
Onze mooie blauwe beertjes eten alsof het een lieve lust is, ze groeien dan ook erg goed door. Ze lusten echt alles van wat we ze tot dusver hebben voorgezet. Ik geef ze nog steeds apart wat extra hapjes, omdat de grote kittens veel sneller en met grotere happen eten, zodat ik zeker weet dat ze voldoende eten.

16-07-2022
De blauwe beertjes zijn vandaag 8 weken en ze zijn ook flink aan het groeien en spelen en ravotten met de grote mee, vandaag zijn ze samen met de rest in de tuin geweest, tja het zijn boskatten Frigga rende zo de boom in tot aan de eerste vork waar Dick haar uit de boom plukte. Ze zijn erg goed in het afkijken van stoute dingen, maar ook leren ze bijzonder veel van de andere boeffies en de grote poezen.

24-07-2022
Onze mooie blauwe meisjes, groeien goed door werden ze in het verleden nog wel eens verdrongen, tegenwoordig staan ze hun vrouwtje. Freja heeft van de week bezoek gehad en is gereserveerd ze gaat Faya heten. Voor de andere meisjes wordt er nog een goede butler gezocht, maar de kans is heel groot dat er 1 in de cattery blijft. Komende donderdag gaan ze met de grote boefjes mee en krijgen ze hun eerste enting.

28-07-2022
Afgelopen donderdag zijn we met alle kittens bij de dierenarts geweest, wat een feest! Het maakt niet uit waar we zijn we gaan gewoon lekker spelen. De meisjes zijn helemaal na gekeken en hebben hun 1e enting gehad, de da vond ze er goed uitzien maar ook dat ze feller zijn dan de oudere kittens. Dat is geen wonder want ze zijn 3 weken jonger dan de oudste en moeten zich wel kunnen handhaven.

09-08-2022
Onze blauwe beertjes zijn inmiddels aan het uitgroeien naar lange sterke poesjes, van hun enting hebben ze gelukkig niks mee gekregen. Ze eten nog steeds als de beste , waarbij ik nog steeds met argusogen kijk of ze voldoende binnen krijgen aangezien de grote kittens veel grotere happen nemen en een stuk sneller zijn.

18-08-2022
Vandaag hebben de meisjes hun 2e enting gehad, de da vond ze er goed uitzien en ze waren goed gegroeid, het c-nest is inmiddels naar hun nieuwe personeel vertrokken. Hierdoor kunnen ze wat rustiger eten en zet ik ze nog wel eens terug bij hun bordje eten, je ziet ze bijna groeien.

05-09-2022
Het zijn drukke weken geweest enerzijds met het wegbrengen van de kittens, anderzijds met ons huis. Ons dak is opnieuw geïsoleerd en de dakbeddeking is vervangen hierdoor moest onze buitenren op het platte dak afgebroken worden. Inmiddels zijn we al aan een nieuwe ren begonnen.

Met de meisjes gaat het goed, Faya heeft vorige week waarschijnlijk buiten uit een vieze pot gedronken of iets gegeten waardoor ze heftige diarree kreeg, die gelukkig nu bijna over is. Frigga en Fryda zijn zondag mee naar show geweest, ze waren niet echt onder de indruk. Ze hebben beiden een prachtig keur rapport gekregen waar alles uitmuntend op was!

Meer foto's
  LINKS CONTACT