Fricke's kittens
29-09-2018

Fricke is uit logeren, paar weken terug werd ze krols en hebben we haar naar haar "lover" gebracht, waar we al bang voor waren gebeurde ook, de krolsheid ging over.
We hopen dat ze binnenkort wel weer krols wordt en gedekt kan worden.

29-11-2018

Fricke is weer krols geworden, toen ze uit logeren was ze erg timide en verlegen en was ze absoluut niet gelukkig. We hebben we dit keer haar "lover"" hierheen gehaald.
We weten niet of er een gelukte dekking heeft plaatsgevonden we zullen nog 3 weken geduld moeten hebben. We hopen rond de kerst zekerheid te hebben over een eventuele zwangerschap.

22-12-2018

Fricke is overduidelijk zwanger, haar uitgesproken en toegenomen eetgedrag en het feit dat ze mooi rond werd verraden haar zwangerschap, ook een mooie rose tepel liet dat vorige week al zien.

10-01-2019

Echo heeft uitgewezen dat Fricke heel overtuigend zwanger is.
Fricke is rond de 2e februari uitgeteld

31-01-2019

Het zijn de laatste loodjes voor Fricke, ze is inmiddels erg dik, als ze s'avonds rustig ligt kan je de kittens zien bewegen. Binnenkort krijgt Fricke haar eigen pagina.

08-02-2019

Fricke was uitgerekend voor de 2e februari uitgaande van de laatste dekking is dat 63 dagen. Het was al gauw duidelijk dat dit niet de dag was waarop ze zou gaan bevallen, desalniettemin, ben ik s'avonds niet weggegaan. Wat een schier eindeloze tijd leek, was daadwerkelijk ook zo na 4 doorwaakte nachten, heeft Fricke in de nacht van 7 februari het leven geschonken aan 3 kittens, het is een black tabby katertje met wit, een zwart (smoke?) meisje en een blauw met wit meisjes.
12-02-2019

De kittens groeien als kool, we voeren fricke ook ruim bij zodat ze goede groeizame melk produceert. Om de kittens goed aan mensenhanden te laten wennen en aan vervangende kittenmelk, voor als er wat is, krijgen ze 1 x daags een flesje wat er grif ingaat.

14-02-2019

onze dikbillen aka de ukjes, het u -nest, zijn vandaag 1 week oud, de oogjes gluren al en ze hebben hun geboortegewicht verdubbeld. Fricke is echt een supermama, die van tijd tot tijd wel even de beentjes strekt en zelfs een frisse neus haalt, maar bij de eerste gil van de ukkies weer bij haar babies staat en er warm tegenaan kruipt.
De ukkies zijn uitermate zoete en tevreden kinders, ze hebben volle buikjes een warm bed en mama lijkt wel slagroom te produceren.

20-02-2019

De Ukkies beginnen al echte kleine poesjes te worden en stappen echt al door hun kraamdoos, ze lijken het kruipstadium over te slaan. Ze groeien zeer voorspoedig op 1 dag na toen Fricke s 'avonds misselijk was en niet wilde eten de volgende waren ze niet gegroeid, gelukkig was Fricke de volgende dag weer goed opgeknapt en heeft ze extra veel en lekker krachtvoer gehad.
Morgen zijn de ukkies 2 weken behalve dat ze groot voor hun leeftijd zijn is ook hun ontwikkeling verder dan van deze leeftijd mag worden verwacht.

28-02-2019

Vandaag zijn de ukkies 3 weken en is het naamdag.

Het Black Smoke poesje gaat Ursa heten vanwege haar berenuiterlijk.
Het Blauw witte poesje gaat Uma heten naar de actrice Uma Thurman
Het Zwart tabby jongetje gaat Uther heten naar Uther Pendragon, beter bekend als koning Arthur.

Ze groeien nog steeds voorspoedig, maar lang niet zo hard als in het begin, zeker niet nu ze rondlopen.
Foto's maken is alleen mogelijk als ze net wakker zijn, het nadeel is dat ze dan wat lodderig uit hun ogen kijken. Zelfs dan is het geen sinecure aangezien ze al heel hard kunnen lopen. Ze hebben inmiddels ook tandjes, die ze ook aan het uitproberen zijn pff wat kunnen ze al hard bijten. Ik denk dat ik van de week langzaam moet gaan beginnen met ze vlees te gaan voeren.

Dit zijn de ouders van onze prachtige drieling:
07-03-2019

De ukjes zijn vandaag 4 weken en al echte poesjes, afgelopen weekend heb ik ze kennis laten maken met rauw vlees(barf) ze vonden het best interessant maar moesten eerst een hapje proeven. Ook van een bordje eten is nog niet makkelijk, inmiddels hebben ze al met veel dingen kennisgemaakt, de gekookte kip vinden ze alle 3 ontzettende lekker. Tja als kleine poesjes vast voer gaan eten moeten ze ook op de bak. In de afgelopen week hebben we dan ook plasjes en babydrolletjes in hun kattenbakje gevonden. Ik verwonder me elke keer weer hoe snel ze zindelijk worden, ook zichzelf wassen, bv na het eten, is als vanzelfsprekend!

16-03-201
Afgelopen donderdag zijn de Ukkies 5 weken geworden, ze worden met de dag leuker en gezelliger. Nadat ze hebben gegeten gaan ze op schoot hun neus poetsen en een beetje dommelen. Vaak wordt er daarna nog ff gespeeld, met elkaar gestoeid om vervolgens een lekker plekje te zoeken om te gaan slapen.
We hebben samen met enig kunst en vliegwerk foto's gemaakt, dat doen we nog steeds bij voorkeur aan het begin van de middag als ze nog slapen of echt net wakker zijn.
Meer foto's
  LINKS CONTACT