Marit's dagboek
06-12-2021
Marit is ernstig krols, morgen gaan we Lamba erbij zetten, morgen wordt hij ook voor de zekerheid gesnapt voor Felv/fiv.

08-12-2021
Lamba heeft Marit iig 1x gedekt, gisteren. Vandaag heeft hij de hele middag nijvere pogingen gedaan, maar heeft hij moeite om het juiste gaatje te vinden. We gaan het vanavond nogmaals proberen. Verdere pogingen zijn voor zover we gezien hebben niet gelukt. We wachten in spanning af rond de jaarwisseling is het tepeltjes dag en kunnen we meer vertellen.

02-02-2022
Ondanks dat alle tekenen erop wezen dat Marit zwanger was kwam ze na 4 weken niet meer aan. Half januari geloofde ik er al niet meer in. Nou dat klopt helaas, Marit is van de week gierend en gillend krols geworden. Ze zal bij een volgende krolsheid gedekt worden hopelijk nu wel met succes.

09-03-2022
Marit werd eind vorige week gierend krols, in tegenstelling tot vorig jaar ging ze er nu voor zitten en was Lamba ook in een mum van tijd klaar, waarop Marit uitgebreid heeft liggen rollen. We hopen dat we rond eind maart wat kunnen zien.

31-03-2022
Met enige voor- en omzichtigheid en wat hulp van Dick heb ik gisteren naar Marit's buikje gekeken. Vorige week voelde ik haar tepels al uitsteken, het was nu goed te zien dat ze zuurstok rose en groot zijn. Kortom Marit is zwanger. Due date rond 6 meiDit zijn de mogelijke kleuren voor de kittens:
Katers

Zwart tabby
Zwart zilver tabby
Zwart smoke
Poezen

Zwart tabby
Zwart zilver tabby
Zwart smoke


06-04-2022
Marit geniet van de lekkere hapjes tussendoor en de kittenbrokken, ze krijgt al een wat ronder buikje maar is nog niet heel veel aangekomen.

25-04-2022
Aan Marit is nog niet veel te zien qua buik, ze is iets ronder maar zeker niet dik te noemen. Er hangen echter al hele melkpakken onder haar buik, waardoor we zeker weten dat ze zwanger is.

01-05-2022
Ondanks dat Marit niet echt een dikke buik heeft is ze toch bijna een kilo aangekomen. Ook voor haar is de laatste week ingegaan. ze is helaas niet zo van de natvoertjes, behalve tonijn en kip wat elke week wel op het menu staat. Ze is echter dol op brokken en ze krijgt daarom elke dag een portie kittenbrokken.

05-05-2022
Marit loopt op alle dag, toen wij gisteren de babies van Vicky hun flesje gaven, had ze zoiets van babies, mijn! Inmiddels ligt ze in de kraamkooi van Vicky mee te moederen, zo nu en dan zie ik ook een baby aan haar buik drinken. We hebben vannacht dan ook Vicky met haar babies opgesloten, zodat ze in alle rust bij Vicky kunnen drinken.

07-05-2022
Vannacht is ook Marit bevallen van 2 prachtige katers, die flink aan de maat zijn. Marit lijkt enorme hoeveelheden melk te hebben aangezien de kittens van Vicky zo nu en dan ook bij Marit een slok meedrinken.

10-05-2022
Marit lijkt de lopende melkfabriek, ze geeft voor zoveel mogelijk alle kittens melk. We voeren haar dan ook fors bij met zeer hoogwaardig eten. Haar eigen babies, al hele bonken groeien gestaag, maar moeten nu wel delen. De foto's komen op een later tijdstip.

15-05-2022
De jongens van Marit zijn reusjes, ze waren al heel groot bij de geboorte, maar zijn met name in de eerste week fors gegroeid. Mede omdat Marit ook de andere kittens zoogt gaat het nu iets minder hard en worden alle kittens 3x per dag geflest. Ook omdat Marit ondanks fors en zwaar op het voer zetten begint in te vallen.

25-05-2022
Mama Marit doet het geweldig, haar kittens en haar pleegkind groeien als kool maar krijgen nog wel een flesje ter ondersteuning. De kittens zijn groot voor hun leeftijd en ontwikkelen zich goed.

02-06-2022
De E-tjes en Damian zijn erg groot! Morgen zijn ze 4 weken. Omdat de C-tjes volop eten en de E-tjes en Damian ook al rondlopen zijn ze inmiddels ook al aan het eten, ik doe het voorzichtig aan met wat barf en gekookte kip.

11-06-2022
Vandaag zijn de E-tjes en Damian 5 weken oud , ze eten nu allemaal uitstekend, Damian vindt nog niet alles lekker en wordt regelmatig met de hand gevoerd. Ze groeien uitstekend waarbij Eirik wel de reus van het 3 tal is. Inmiddels hebben de E-tjes bezoek gehad en zijn beide gereserveerd.

20-06-2022
Afgelopen week is er veel bezoek geweest, dit heeft er helaas toe geleidt dat de kittens een virusje hebben opgepakt en snot verkouden zijn. Hierdoor eten ze wat minder goed en stagneert hun gewicht. Ik hoop dat ze gauw weer opknappen en weer lekker mollige beertjes worden.

28-06-2022
Het waren drukke weken, gelukkig groeien de ukkies weer goed. Met enige regelmaat klimmen ze over het hekje heen of gaan staan gillen dat ze ook door de kamer willen rennen.

07-07-2022
Vandaag zijn de boefjes geŽnt en gechipt, de reis in de kooi met mama samen was wel wat spannend. Mama vond het niet leuk , maar Eidin en Eirik gingen samen achterin liggen slapen, Damian vond het wel spannend en keek zn ogen uit. De da vond ze er goed uitzien en op nog wat snot na waren ze geheel gezond. Marit is ook gelijk geŽnt , die had zoiets van huh wat doe je nou en ging daarna snel weer bij de kinders liggen.
Hopelijk krijgen ze geen ent reactie en groeien ze lekker door.

16-07-2022
Het geboefte groeit tegen de verdrukking op, Damian heeft geen nadelige gevolgen van het enten ondervonden, Eirik en Eidin hadden hele vieze ogen, inmiddels zijn ook die helemaal opgeknapt na hun kuurtje en zalfje. Ze hangen met z'n allen de beest uit. Vandaag zijn ze onder toezicht een uur in de tuin aan het razen geweest, Eidin heeft ook kennisgemaakt met de vijver en op wat natte poten na was er niks aan de hand.

24-07-2022
De boefjes hebben de afgelopen week in de tuin gespeeld. Dikke pret bomen klimmen, bommetje in de vijver....Inmiddels is de loopbrug over de vijver gebarricadeerd, zodat ze niet meer kunnen zwemmen, maar nog wel met water kunnen spelen. Door het net over de vijver krijgen ze nu alleen natte poten. Damian heeft van de week bezoek gehad en is nu ook gereserveerd. Komende donderdag krijgen ze hun 2e enting en Damian ook nog z'n RabiŽs enting.

28-07-2022
De Boefjes zijn afgelopen donderdag geŽnt, Damian heeft ook z'n rabiŽs enting gehad, daarna mochten ze in de spreekkamer rondlopen. Damian vond het wel erg spannend en begon te gillen, ik heb hem vervolgens tegen mij aangehouden waarna hij in slaap viel. Ze hebben allen weer hun apk-tje stempel gekregen en kunnen er weer tegen aan.

09-08-2022
De Boefjes zijn groot, ze spelen stoeien wat af , ze vliegen door de tuin , klimmen in de heg en spetteren in de vijver. Na hun enting zijn ze op Damian na ietsjes hummelig geweest, maar dat was slechts een paar dagen. Door de drukte kunnen we volgende week pas foto's maken.

18-08-2022
Aankomende weekend gaan Eirik en Eidin samen naar hun nieuwe personeel, Damian gaat de dag erna. Het wordt voor hun en ons weer spannend. Binnenkort zal ik hun laatste foto's uploaden.

Lieve jongens wij wensen jullie een lang en gelukkig leven toe, Het gaat jullie goed


Meer foto's
  LINKS CONTACT