Hier vindt u niet actieve fokkatten, deze zijn met pensioen of zijn inmiddels overleden

 

Gimli av Froskeland
NFO f 09


Gimli de dwerg uit Lord of the Rings is uitgegroeid tot een reus zij is na haar eerste nest praktisch niet afgevallen en is nu bijna 7 kg.

Gimli is de dochter van Aisha av Froskeland en Harald av litte Kattestupet. Zij heeft een perfecte boning en haar vacht heeft een zeer warme kleur.


Gimli is Pkdef en GSD4 vrij getest


GSD IV: N/N
PKDef: N/N
Meer foto's
Kayleigh av Froskeland
NFO f 09 22Kayleigh is ons nooit meer verwachte cadeautje. Zij is een kind van Pernille en Harald.

Zij heeft de mooie warme kleuren van haar ouders gerfd, de witte staartpunt van papa en de blotched tekening van haar mama.


Zij is een zeer grote poes met een goede boning en moet nog wat verder uitzwaren ze is nu 4,5 kg.


oktober 2016


Het plan was om Kayleigh samen met Fricke kittens te laten krijgen .
Toen Kayleigh krols werd was dit inderdaad rond de zelfde tijd als Fricke.
Voor Kayleigh hadden we onze eigen Einar uitgezocht.

Einar en Kayleigh hadden het heel gezellig samen en al gauw had ik het idee dat ze zwanger was. Haar gewicht liet toch wel te wensen over, ze was al met al nog maar 7 ons aangekomen dus de verwachting was dat het een klein nest zou zijn.

27-12-2016

Vandaag is ze uitgerekend, ik ben er niet gerust op en ga naar de dierenarts, een foto bevestigd haar zwangerschap en een echo laat zien dat het kind leeft, het heeft netjes een hartslag van 180. Blij en opgetogen ga ik naar huis en maak me op voor de bevalling hoewel het kind nog redelijk hoog ligt. Desalniettemin heeft ze ween en blijf ik bij haar zitten en hou haar buik vast, rond 1:00 in de nacht krijgt ze Persween en om 1:45 komt haar dochter levenloos en al blauw op de wereld.....
Wat wezenloos en murw hebben we hierna op de bank gezeten, dit is te verdrietig voor woorden

21-02-2017

n van de grootste nachtmerries van een fokker is dat een poes een baarmoederontsteking krijgt.
Menig dierenarts is van mening dat het eruit halen van de baarmoeder de enige remedie is. Er zijn echter ook andere remedies zoals het spuiten van Alizin tesamen met een antibiotica kuur en vaak met een homeopatische ondersteuning.
Helaas wordt de vruchtbaarheid hierdoor altijd verminderd.

Kayleigh heeft een ernstige baarmoeder ontsteking ontwikkeld die op 5 februari zichtbaar werd, dit is hoogstwaarschijnlijk nog ten gevolge van de bevalling.
We hopen dat ze nog kittens kan krijgen.

28-02-2017

Na haar 3e echo was duidelijk dat de baarmoederontsteking genezen was, dit houdt impliciet in dat ze bij haar eerstvolgende krolsheid gedekt moet worden. We hebben het n en ander met onze kattenoppas besproken en zijn enigszins met samengeknepen billen op vakantie gegaan.

14-03-2017

Tja Kayleigh werd idd krols in de vakantie, gelukkig heeft Marouscha hier adequaat op gehandeld en heeft de volgende dag de lovers bij elkaar gezet. Einar en Kayleigh gaven gelijk een peepshow weg, we zijn dan ook zeker dat Kayleigh gedekt is. Ook de volgende dagen bleven ze "actief ".
Wederom is het lange wachten en tepelstaren begonnen.

08-04-2017

Voorzichtig en met gematigd enthousiasme durven we te melden dat Kayleigh zwanger is. Vermoedelijke bevaldatum is 12 mei. We hopen dat ze gezonde babies mag krijgen.

27-04-2017

Kayleigh is nog maar 6 ons aangekomen en van een dikke buik is niet echt sprake, hoewel ze echt rose tepels heeft ben ik nog steeds niet 100% overtuigd van haar zwangerschap. Binnenkort brengen we een bezoekje aan de dierenarts om haar na te laten kijken en een eventuele zwangerschap te laten bevestigen.

02-05-2017

Gisteren zat op Kayleigh achterpoot een sliertje bruinig slijm, gelijk voordat ze het weglikte gekeken of het poep of daadwerkelijk slijm was, nou dat laatste. We zijn gelijk naar de dierenarts gegaan die constateerde dat Kayleigh niet meer zwanger was en waarschijnlijk in een eerder stadium haar foetussen heeft verloren. Het slijm wat we zien is baarmoederslijm met oud bloed. Ze heeft gelukkig geen baarmoederontsteking ze is wel op antibiotica gezet om dit te voorkomen en puur utero om op te schonen.

30-05-2017

Om uit te sluiten of het aan een slechte combi ligt hebben we voor Kayleigh een andere kater uitgekozen, Leiff av Froskeland. We hopen dat zij gezonde babies zullen voortbrengen.

11-06-2017

Vorige week kreeg Kayleigh een 2e baarmoeder ontsteking met complicaties en is gecastreerd. Dit is heel spijtig voor haar omdat ze altijd zo aan het moederen is met anderkats babies, we hadden haar zo graag eigen babies gegund, maar het is niet anders.....
Meer foto's
Fredi av Froskeland

NFO ns 09 23


Fredi is een zwart zilveren jongen met wit die geheel onverwacht is verwekt door Donar, op dat moment zelf nog maar 6 maanden, bij Wendy av Froskeland. Het is een Super knuffel kat maar ook een echte Houdini!

Hij heeft goede botten en een prachtige kop met zeer expressieve ogen.

Hij is als volgt getest:

Fiv/Felv: Negatief 21-10-2013

HCM/PKD/cin: Normaal
GSD IV: N/N
PKDef: N/N


Fredi heeft een hartruisje dit is een aantal jaren terug bij een enting ontdekt, omdat hij op de nominatie stond om gescand te worden mbv echo, hebben we daar gelijk een afspraak voor gemaakt, de hartwaardes lagen onder de norm voor HCM maar vanwege zn ruisje heeft hij van de radioloog het stempel HCM mild gekregen. Zn nieren zijn gescand voor PKD en CIN en zijn okay.

Recent onderzoek bij de cardioloog bracht naar voren dat 1 van de hartklepjes te lang is waardoor deze niet stotend sluiten maar over elkaar heen, bij grote opwinding of inspanning waar bij zn hartslag boven de 180 komt is deze ruis te horen, hieronder niet.
Zijn waardes aangaande de wanddikte zijn gewoon goed de verwachting is ook dat deze niet slechter zullen worden, Fredi heeft dus geen HCM.

Meer foto's
Quenny av Froskeland
NFO d 22 09

Quenny is de dochter van Gimli en Einar een heel mooi expressief poesje met prachtige donkere ogen.

You were my Sunshine my only Sunshine
You'd made me happy when skies were grey
You'll never know dear how much I'd loved you
and yet you were taken away

Meer foto's
Einar av Froskeland
NFO ds09 23


Einar is een prachtige rood zilveren jongen met een fantastisch karakter. Hij is een zoon van Wendy av Froskeland en Varg av Froskeland. Hij heeft goede "boning" en een prachtige kop.

Hij is als volgt getest:

Fiv/Felv: Negatief 21-10-2013

HCM/PKD: Normaal
GSD IV: N/N
PKDef: N/N


HCM/PKD/CIN scan normaal 01-11-2013


Einar is helaas in februari 2018 overleden, hij had lymfoom kanker. Tot op de dag van vandaag laat hij een leegte achter.

Lieve jongen, je blijft voor altijd in ons hart

Meer foto's
Indy av Froskeland
NFO ns 09 23Indy is een prachtige Silver Tortie met wit en zij heeft ook hele mooie " Kajal" ogen.

Zij is een dochter van Daisy en Einar


Mijn mooie lieve hartendief heeft een buikvlies ontsteking ten gevolge van een darmperforatie niet overleefd. Voor altijd in ons hart!
Meer foto's
Hannah av Froskeland

NFO n
Hannah is grote zwarte poes zij is een dochter van Varg en Deppj.Meer foto's
Cassey av Froskeland

NFO as


Cassey is een kind van Ute en Odyn en heeft een prachtige dikke blauw zilveren vacht.

Zij heeft de goede " boning" van Odyn en de prachtige ogen van Ute.

Meer foto's
Ch Dansbjerg's Odyn
NFO as 22

Odyn is bij ons gekomen als een kleine jongen en werd direct geadopteerd door Fallon, waarna hij opgroeide als een broertje voor Odine en Olille. Hij is erg lief maar wel een beetje " bossy" inmiddels is hij meer relaxed ook voor de andere katers. Odyn heeft een zware botstructuur en heeft een prachtige blauw/zilveren tabby blotched vacht.

Op zijn 14e is hij nog onverwacht vader geworden van Odin jr.

Hij is als volgt getest:


Fiv/Felv: Negatief 2005


HCM/PKD/CIN scan normaal juni 2007


Onze lange reis samen is ten einde...Meer foto's
Hedi av Froskeland
NFO ns


Hedi is een mooie Black Smoke dochter van Deppj haar vader is Varg.

Ze heeft een lief karakter en ondanks een slechte start is het een mooie grote poes geworden. Hedi is de moeder van Mette en Marit die beiden in de cattery zijn gebleven


Hedi is getest en vrij van Pkdef en GSD4

GSD IV: N/N
PKDef: N/N
Meer foto's
Asha av Froskeland
NFO f 22


Asha is een zeer mooie tortie tabby blotched poes zij is een dochter van Queeny en Leon.

Zij heeft de uitstekende boning van haar moeder, welke zij ook vererft. Zij heeft een prachtige vacht met een zeer warme kleur. Zij heeft een zeer gemoedelijk en gelijkmatig karakter

Asha is de moeder van Gimli en Niels.

Meer foto's
Daisy av Froskeland
NFO fs 09


Daisy is een Tortie Smoke, zij heeft een prachtige zilveren ondervacht en een zeer warm gekleurde bovenvacht. Zij heeft een prachtige witte aftekening waardoor we haar onze Berner Senner noemen.

Daisy heeft goede "boning" en is een kind van Ute en Harald. Zij heeft een pittig karakter.


Vlak voor haar bevalling heeft ze een ernstige gesloten BMO gekregen waarna ze gelijk is gecastreerdMeer foto's
Deppj av Froskeland
NFO fs 09
Deppj is de zus van Daisy en genoemd naar Johnny Depp vanwege haar zwarte vlek om 1 oog. Ook zij is Tortie Smoke
Zij is de dochter van Ute en Harald. Zij is zo mogelijk nog zwaarder gebouwd dan Daisy en is een zeer lieve knuffelkat.

Meer foto's
Pernille av Froskeland
NFO n 22

Pernille is een dochter van Kisser en Leon. Zij heeft een prachtige dichte "blotched"vacht met een zeer warm bruine kleur. Er wordt dan ook wel eens gedacht dat ze tortie is. Zij heeft een prachtig kop met grote oren en rechte neuslijn, haar kin had wat beter gekund maar ze vererft goed.

Pernille ismet ruim 10 jaarnog zeer onverwacht moeder geworden van een beeldschone dochter.

Nog veel onverwachter, omdat ze nagenoeg niet krols werd, is haar zoon Odin jr, die werd geboren toen ze 13 was. Haar zoon is met de keizersnee gehaald waarbij ze direct is gecastreerd.

04-04-2019

Inmiddels is Pernille onze oudste nog levende poes, ze is nu 16, ze eet gelukkig goed en haar verdere gezondheid is prima, het begint wel een beetje oude dame te worden die opmerkelijk slechter begint te horen.

Ch Queeny av Froskeland
NFO fs 22 09

Queeny is flinke meid, met sterke botten en echt een uitstekende expressie. Ze is een zilveren/schildpad blotched met wit en heeft haar moeders eyeliner ogen gerfd. Ze is een kind van Edrikke Svolvaer en Fenris av Froskeland.


Queeny is de moeder van Asha


Meer foto's
Wendy av Froskeland
NFO fs 09 24

 

Wendy is een dochter van Kira en Fenris. Zij heeft net als Queeny een prachtige zilver tortie vacht welke zij van Fenris gerfd heeft. Zij heeft ook een prachtige kop met "kajal" ogen.
Meer foto's
Ute av Froskeland
NFO a 24


Ute heeft en prachtige blauw zilveren spotted vacht en is een dochter van Avril en Pelle. Zij is een zeer grote lieve kat!


Haar dochters Cassey en de D-tjes hebben haar grootte en boning gerfd maar tevens ook haar prachtige zilver

Meer foto's
Castor av Froskeland
NFO as 24

 

Castor is blue silvertabby spotted. Hij is een grote knuffel kater.Hij is een zoon van Ute en Odyn
Meer foto's
GIC Fenris av Froskeland
NFO ns 24


Fenris is een prachtige kater die heel wat prijzen gewonnen heeft. Hij heeft een prachtige zilver spotted vacht en een prachtige kop.
Fenris is een zoon van Kisser en Bjork.


Hij is de stamvader van al onze zilver torties

Hij is als volgt getest:

Fiv/Felv: Negatief maart 2002 en 2005

HCM/PKD/CIN scan normaal

Juni 2005

Juni 2007

Meer foto's
Ch Varg av Froskeland
NFO as 22

 

Varg is een blauw zilver blotched kater en het evenbeeld van zijn vader Odyn. Hij is een zoon van Raisha en heeft haar fantastisch karakter gerfd.
Meer foto's
GIC Bjork av Froskeland
NFO n

Bjork is een grote lieve knuffel, hij zit graag op je schouder (altijd links).

Bjork is een zoon vanEyra en Almer


Hij is als volgt getest:


Fiv/Felv: Negatief Juni 2005


HCM/PKD/CIN scannormaal Juni 2005


Meer foto's
IC Kira av Froskeland
NFO d 09 23

 

Kira is een dochter van Edrikke en Atilla. Zij heeft zijn lengte gerfd en haar moeders expressieve ogen.

Fiv /Felv negatief  2002
Meer foto's
Ch. Stor av Froskeland
NFO d 23

Stor is een grote rode tabby kater, heel mooi in type en hij moet overal op `knabbelen` Hij is een zoon van Fenris en Kira.
Hij heeft een prachtige kop met een uitstekende neuslijn en een zeer goede kin.


Meer foto's
Ch Raisha av Froskeland
NFO g


Raisha is een zeer grote poes en hoewel slank > 5 kg. Zij is een dochter van Olille en Pelle en heeft zijn bouw gerfd.Raisha heeft een prachtige blauw tortie vacht en een fantastische kop met grote oren, rechte neus en goede kin.


Odine av Froskeland
NFO f

 

Odine is een tortie zonder wit, een dochter van Fallon en Gandalf. Zij is een zeer aanhankelijke kat en verslaafd aan knuffelen het bezoek moet het dan ook altijd ontgelden.
Meer foto's
Olille av Froskeland
NFO f 09

 

Olille is een tortie met wit en een zus van Odine, ze is een zeer fotogenieke kat die graag poseert.
Meer foto's
GIC Gandalf av Froskeland
NFO d 09 22


Gandalf is een prachtige Rood Tabby /wit kater enzeer lief, op show steelt hij dan ook de harten van de keurmeesters. Hij is een zoon van Edrikke en Leon.

Hij is als volgt getest:

Fiv/Felv: Negatief 2002 en 2007

HCM/PKD/CIN scan normaal juni 2007


EC Dansbjergs Leon
NFO n 22

 

Leon is een zeer mooie kater die ook diverse prijzen heeft gewonnen. Hij heeft een prachtig brown tabby blotched vacht met een zeer warme kleur. Hij heeft een prachtige kop met mooie expressieve ogen( wildlook) hij is een zoon van Rasmus en Edvina.

 

Hij is als volgt getest:

 

Fiv/Felv: Negatief 2000 en 2002

 

HCM/PKD/CIN scan normaal juni 2005
Meer foto's
GIC Dansbjerg's Kisser
NFO as 22

Kisser is een erg lieve poes, met een temperament naar andere katten. Ze is erg groot en heeft een dikke blauw/zilveren tabby vacht. De kittens die ze krijgt zijn erg mooi. Ze vererft mooie lange neuzen en een goede kin.Fiv/Felv: Negatief 2000

HCM/PKD/CIN scannormaal juni 2005


GIC Almer Svolvaer
NFO ns 09


Almer is een mooie zwart smoke kater met wit hij heeft een mooie dichte en lange vacht.

Almer is n van onze eerste katers waar wij voor vielen met een zeer relaxed en lief karakter.

Hij is de vader van Bjork.IC Dansbjerg's Fallon

NFO a

Fallon hebben we op latere leeftijd uit Denemarken meegenomen. Zij is een hele grote kat met met een mooie dichte vacht.

GIC Edrikke Svolvear


NFO f09 22


Edrikke is mooie tortie poes met een pittig karakter, zij is n van onze stammoeders haar mooie "kajal"ogen vind je in veel poezen terug.  LINKS CONTACT