Scarlets kittens
17-12-2020
Scarlet is weer krols en goede raad duur aangezien we vanwege corona nog steeds niet naar haar lover kunnen. we hebben het daarom nogmaals met AlduÔn geprobeerd.Hij bleek hoogst geÔnteresseerd te zijn maar Scarlet leek niet krols genoeg. Gisteren ging ze eindelijk uitnodigend zitten en heeft AlduÔn het geprobeerd. Tja hij wist wel dat hij haar moest bijten, maar dij, zij, kont en rug bijten gaf niet het gewenste resultaat. We hebben vandaag de natuur een handje geholpen door Scarlet in de juiste positie vast te houden, na een eerste stuntelige poging, is ze bij een 2e keer gedekt. We gaan het straks nog een keer proberen. We hopen echt dat deze dekking gaat lukken! AlduÔn heeft Scarlet nu voor een 2e keer gedekt we hopen dat hij straks nog een keer wil dekken. Joeppie AlduÔn heeft Scarlet, zonder hulp, nog een keer gedekt!
Ook nu zullen we met de nodige spanning gaan tepelstaren. We hopen de 2e week januari meer te kunnen vertellen.

14-01-2021
Gisteren lag Scarlet als een baby op schoot/arm. Na voorzichtig wat haren opzij te hebben geschoven zagen we een mooie grote rose tepel. Scarlet is dus zwanger, due date 18 februari

Dit zijn de mogelijke kleuren voor de kittens:
Blauw en crŤme is alleen mogelijk als Scarlet verdunning draagt.
Katers

Rood tabby
Creme tabby
met of zonder wit
met of zonder zilver
Poezen

Zwart tortie tabby
Blauw tortie tabby
met of zonder wit
met of zonder zilver

20-01-2021
Er is uiterlijk nog niet veel te zien aan Scarlet ze heeft echter reuzehonger en graait en snaait waar ze kan, inclusief boterhammen en beleg, Ze heeft net 1,5 ons rauw vlees op, al tijdens het snijden begon ze aan een hele reep vlees die ze vakkundig met haar knipkiezen tot hapklare brokken beet.

02-02-2021
Scarlet lijkt wel lintwormen in continu dienst te hebben, ze schooiert de hele dag door op zoek naar eten, uiteraard staan er altijd brokken. Op het moment dat ik naar de keuken ga staat ze bij me in de hoop op wat lekkers, tja die krijgt ze dan ook. Ik ga zo kippendijen snijden die ze niet versmaadt en voor morgen heb ik wat sucade lapjes voor ze.

15-02-2021
Honger is nog steeds het hoofdthema voor Scarlet, elke keer als ik naar de keuken loop zit ze naast me, heel zielig te kijken en met haar poot te hengelen naar alles wat er maar eetbaar is. In de afgelopen 3 weken heeft ze veel extra eten gehad, behalve vers vlees en kip krijgt ze ook tonijn uit blik waar ze dol op is, uiteraard krijgt ze ook extra natvoer. Het zijn de laatste loodjes voor Scarlet eind van de week is ze uitgeteld.

19-02-2021
Vandaag is Scarlet , uitgaande van de laatste dekking, 63 dagen zwanger. Langzaam maar zeker begint ze een warm donker plekje te zoeken voor haar nest. De grote sturdy die al een week in de kamer staat heb ik op haar favoriete plek gezet met een lekker flanellen kleed erin en een handdoek eroverheen. We moeten nog even geduld hebben voordat we weten hoeveel en wat voor kittens ze in haar buikje heeft.

20-02-2021
Vannacht heeft Scarlet, na een hele zware bevalling, het leven geschonken aan 3 prachtige kittens, 1 rode tabby mackerel kater, 1 rode tabby mackerel kater met witte laarsjes en 1 zilver torbie mackerel poesje met witte handschoentjes en laarsjes.Met Scarlet en haar kittens gaat alles goed, Scarlet is zeer gelukkig met haar kroost, die lekker aan de "tiet" liggen, ze zijn zelfs al wat aangekomen.
Foto's volgen asap. Dit zal niet eenvoudig zijn, want toen ik een eerste poging deed om snel een kiekje met de foon te maken stond Scarlet direct naast me om haar kind terug te halen.

23-02-2021
Gisteren heb ik snel geprobeerd om wat kiekjes met de foon te maken, die redelijk gelukt zijn maar vanwege het bewegen en de snelheid waarmee het moest gebeuren , niet haarscherp zijn geworden.
Met enig kunst en vliegwerk, zijn we er vandaag samen in geslaagd om foto's te maken, man wat zijn die ukken actief! Daarnaast als ze ook maar een kik geven staat mama of hulpmama Vivicke er direct bij om de kindjes terug te brengen.

27-02-2021
Vandaag zijn de X-men 1 week oud, ze groeien uitstekend en ze hebben alle 3 hun geboortegewicht ruim verdubbeld. Het was een turbulente week enerszijds de vreugde van het nieuwe leven, anderszijds het verdriet om een verloren leven, met daarnaast nog de zorgen om Borre en Fricke. Het hoort er allemaal bij in een cattery....

03-03-2021
Gisteren heb ik het kleed van Scarlet's nest verschoond, daarvoor moesten de kittens uit hun kraamkooi. Toen de kittens moesten piepen kwam Bluey er aan gevlogen en moest ze met alle geweld ook bij Scarlet in de kooi. Bij Bluey is de knop om ze is mama.....Helaas gingen er ook bij andere poezen een knop om. Er werd nog net niet gevochten om een plekje in de kraamkooi. Scarlet heeft het eens hulpeloos aangekeken en ging er zelf maar naast zitten. Tja goede raad is dan duur je wilt mama niet de hele dag opsluiten, maar na vannacht is het duidelijk dat de kittens zo niet gaan groeien. We spelen nu van tijd tot tijd poortwachter zodat Scarlet lekker even de pootjes kan strekken en een luchtje kan scheppen, ze ligt nu rustig en innig gelukkig met haar kroost in de kraamkooi.

06-03-2021
De X-men of Triple X zijn vandaag 2 weken oud de oogjes zijn open en ze herkennen onze stemmen. Door de stress van mama, omdat haar nest alsmaar werd ingepikt, zijn ze een paar dagen wat minder goed gegroeid. Gelukkig is de rust weer gekeerd en is het bezoek nu geregeld en geminimaliseerd . Ook heeft Scarlet in de afgelopen week heel veel bijvoeding gekregen, zodat ze voedzame melk maakt en niet teveel inteert. Het is vandaag foto dag tja dat is geen sinecure met van die watervlugge bewegelijke kittens en de bende hulpmama's die ze willen ontzetten. Ondanks dat we aan 4 handen aardig tekort kwamen zijn de foto's goed gelukt.


11-03-2021
Wat worden de babies weer snel groot! inmiddels stampen ze door de kraamkooi heen wassen al hun eigen pootjes en spelen met elkaar. Elke dag krijgen ze s' morgens en s' avonds een flesje waarna ze lekker op schoot gaan spelen, knuffelen en spinnen. Zaterdag zijn ze 3 weken, volgende week ga ik ze voorzichtig wat vlees laten proeven en ze overwennen op vast voer, ze blijven vaak nog wel weken melk bij mama drinken.

14-03-2021
Gisteren waren Xeirik, Xander en Xara 3 weekjes oud, ze zijn uitermate actief, helaas is dit ook te zien aan hun gewichten die niet heel hard meer toenemen. Xander die best vaak lui ligt te kijken als de rest speelt komt nog het meest aan, het is dat dit nest met een X begint en niet met een T anders zou hij Teddybear heten!

18-03-2021
De X-men zijn al hele echte stoere katten, ze hebben al kennis gemaakt met BARF en heerlijke gekookte kippenpoten die met hun bouillon en vel, zonder bot, tot een prutje zijn gemalen na het eten doen ze zichzelf al een beetje wassen. Inmiddels lopen ze 's morgen en 's avonds na het eten geven door de study heen, Xara kan zelfs al rennen! Ze spelen ook al met elkaar ze maaien met hun poten, bijten in beentjes....Na verloop van tijd klimmen ze gezellig op schoot om het zich daar gemakkelijk te maken.

23-03-2021
Afgelopen zaterdag waren de X-men 4 weekjes oud, de kraamkooi is verruild voor een comfortabele doos. Het was heel duidelijk vorige week dat ze te actief waren om in de kraamkooi te blijven, we hebben wel voor hun en onze veiligheid het hekje weer neergezet in de study, zodat ze een redelijk afgebakend gebied hebben. Hun doos wordt alleen nog gebruikt om met z'n allen 's avonds in te slapen met mama. Overigens zijn de kittens al sinds vorige week zaterdag zindelijk, in eerste instantie vonden we alleen plasjes op de kattenbak, inmiddels liggen er sinds zaterdag ook baby sigaartjes op de bak.

29-03-2021
De X-jes groeien goed ze hebben gisteren kennis gemaakt met kleingesneden riblappen, tja dan is het duidelijk dat ze echte roofdieren zijn! Xeirik vindt het vlees erg lekker en moest de andere duidelijk maken dat dit toch echt zijn stuk vlees was. Xara heeft afgelopen vrijdag visite gehad en is gereserveerd, helaas had madammeke het veel te druk met spelen om gezellig te komen knuffelen. Xeirik krijgt zaterdag as bezoek en Xander over een paar weken. Vanmiddag gaan we weer een fotoshoot doen.

05-04-2021
Zaterdag zijn de X-jes 6 weken geworden, weken die voorbij zijn gevlogen. Weken waarin we ze van overmaatse hamster hebben zien opgroeien naar de katjes, meer verscheurende roofdieren die het nu zijn. We proberen ze 3x per dag wat anders te geven van Barf en blikvoer tot aan gekookte kippenpoten en rauwe riblappen aan toe. Op die laatste zijn ze verzot, we geven het zoveel mogelijk uit de hand zodat we ook weten of ze allemaal even goed eten, we doen dit uiterst voorzichtig want voordat je het weet heeft er 1 in je vingers gebeten. Xeirik heeft zaterdag visite gehad en is nu gereserveerd.

11-04-2021
De X-men groeien gestaag door Xara is als eerste over het hekje geklommen, de jongens hebben een paar dagen de kunst afgekeken en zijn daarna er ook over heen geklommen.

20-04-2021
Inmiddels lopen de X-men permanent los in de kamer en klimmen ze zelf terug om op de bak te gaan of wanneer het eten geserveerd wordt.

04-05-2021
Xander heeft de 24e bezoek gehad en is gereserveerd.
De X-men zijn afgelopen vrijdag geŽnt en gechipt, 's middag waren ze wat hummelig maar leken ze geen last van de enting te hebben. Zaterdag in de loop van de dag begon Xeirik met z'n oogjes te knijpen en was Xara niet erg hongerig. Zondag werd duidelijk dat ze toch een entreactie hebben, de beide jongens hebben soepogen en Xara's darmen zijn van slag.

07-05-2021
Het is een inktzwarte dag in onze cattery, Xander is aan de complicaties, een darminvaginatie, als gevolg van een ent reactie overleden.

20-05-2021
De X-men zijn na hun dip als gevolg van de enting inmiddels alweer helemaal opgeknapt en genieten ze van het buitenspelen. Ze eten als bootwerkers en groeien als kool. Dinsdag krijgen ze hun 2e enting.

27-05-2021
Afgelopen dinsdag zijn de X-men voor de 2e geŽnt en hebben ze een goedgekeurd stempel op hun kont gehad. Tov de eerste enting zijn ze goed doorgegroeid.

07-06-2021
Afgelopen weekend zijn de X-men naar hun nieuwe huis vertrokken, we zijn blij en dankbaar dat ze een gouden mandje hebben en dat ze zich zo snel hebben aangepast.

Het gaat jullie goed, lieffies!

Bluey's kittens
07-01-2021
Bluey werd gisteren eindelijk krols, 7 maanden nadat ze haar laatste pil heeft gehad! Morgen gaan we haar bij alduin zetten, ze hebben in de afgelopen week al neusje neusje gedaan en vinden elkaar lief! Het is afwachten natuurlijk of hij haar wil en kan dekken.

12-01-2021
Afgelopen week is Bluey bij AlduÔn geweest het was weer heel spannend, ondanks dat hij haar lief vond was hij ook heel voorzichtig. Met een klein beetje hulp van ons heeft hij haar een paar keer gedekt.

22-01-2021
Het lijkt erop dat Bluey een "dikke"buik begint te krijgen, in ieder geval eet ze goed. Eind volgende week hopen we te kunnen zien of ze zwanger is.

26-01-2021
Gisteren had ik de kans om even naar Bluey's buik te kijken en jawel plop, daar kwam een donkerrose tepel te voorschijn. Bluey is dus zwanger, due date is 14 maart.

Dit zijn de mogelijke kleuren van de kittens:
Katers

Blauw
Crťme
met of zonder tabby
met of zonder zilver
Poezen

Blauw
Blauw tortie
met of zonder tabby
met of zonder zilver

07-02-2021
Bluey begint al ronder te worden, ook aan de weegschaal is te zien dat ze aan het groeien is. Wij wegen de gedekte poezen regelmatig, omdat het zeker bij zo'n vachtmonster als bluey niet te zien is of ze dikker wordt.

15-02-2021
Bluey komt beetje bij beetje verder aan, ze is niet zo van het eten, maar voor een plakje rosbief is ze wel te porren. Ze eet ook het liefst apart van de anderen en komt ook graag nog eens terug bij de bordjes als de rest al is opgehouden met eten. Ik hou daarom ook vaak wat extra apart voor haar en Scarlet.

23-02-2021
Schreef ik vorige week nog dat Bluey niet van het eten was , nou gisteren heeft ze zeer uitgebreid van de kip uit blik gegeten! Gaan straks kijken of ze net zo enthousiast wordt van de tonijn met sprot. BLuey begint er aardig dik uit te zien.

27-02-2021
Bluey is een aardig vreetzakje geworden, ook de vis, het riblapje maar ook het gewone blik vindt gretig aftrek. Ze begint er zo langzamerhand uit te zien alsof ze een watermeloen heeft ingeslikt, dit wordt nog eens versterkt door al het haar. Vandaag staat er gekookte kippenpoten op het menu.

03-03-2021
Gisteren heb ik het kleed van Scarlet's nest verschoond, daarvoor moesten de kittens uit hun kraamkooi. Toen de kittens moesten piepen kwam Bluey er aan gevlogen en moest ze met alle geweld ook bij Scarlet in de kooi. Bij Bluey is de knop om ze is mama.....

06-03-2021
Het zijn de laatste loodjes voor Bluey, ze is inmiddels zo dik dat ze haar achterkantje nog maar met moeite kan wassen. Als ze voorbij loopt en je haar op haar rug kijkt is ze inmiddels wel 2x zo breed geworden ivg met voor haar zwangerschap. Ze komt nog regelmatig buurten bij Scarlet maar beseft ook dat ze met dat enorme lijf er niet goed meer bijpast bij de andere hulpmama's.

14-03-2021
In de vroege ochtend heeft Bluey het leven geschonken aan 6 kittens, met mama en de kittens gaat het goed. Zo zwaar als Scarlet het heeft gehad, zo makkelijk is Bluey bevallen, met 3x persen werden de kittens geboren. Allen inclusief fokmama gaan nu een uiltje knappen.

15-03-2021
Inmiddels hebben we de slaap uit onze ogen gewassen, zijn de kittens en de babies gewogen en geflest en kunnen we nu voorzichtig de balans opmaken. We denken 2 tortie meisjes te hebben en 2 tabby jongens 1 blauwe jongen en 1 blauwe nog niet gedetermineerd. Dat ze allen blauw zijn moge duidelijk zijn, de vraag is echter of ze ook zilver zijn, we hopen dat over een paar weken te weten.

18-03-2021
De blauwe brigade doet het ontzettend goed, ondanks dat Bluey regelmatig voor haar kraamdoos ligt omdat ze het warm heeft, groeien ze goed. Na het wegen en hun flesje gaan ze lekker bij Dick op schoot, op deze manier konden we ze kort na de geboorte uit elkaar houden, inmiddels herkennen we ze gelukkig aan hun uiterlijk.

23-03-2021
Inmiddels hebben de hulpmama's ook Bluey's doos met haar schat ontdekt. Ze wordt daardoor redelijk vaak verdrongen wat resulteerde in slecht groeiende babies. Omdat Scarlets babies toe waren aan meer ruimte, hebben we ze van plaats laten ruilen. We doen nu zoals we dat met Scarlet deden, Bluey van tijd tot tijd opsluiten.

29-03-2021
Het was een zorgelijke week, de babies groeiden minder goed en ze zijn daarom fors bijgeflest, helaas heeft 1 van de babies veel te gulzig gedronken en heeft diarree gekregen, met ORS en vaker kleine beetjes flessen was dit gelukkig na goed 2 dagen weer over. Inmiddels krijgt Bluey forse hoeveelheden vlees bijgevoed en lijkt ze meer en wat betere melk te geven, de babies zijn ook wat beter gegroeid. Het zijn wel hele actieve babies , zeker voor 2 weken, gisteren waren ze al uit hun sturdy door de kraamkooi aan het wandelen, nou aan hun longen mankeert niks, als ze de weg kwijt zijn gillen ze de hele boel bij elkaar.

05-04-2021
De Y-tjes doen het goed, ze groeien gestaag door en zijn motorisch zeer goed ontwikkeld al. Na het flessen leg ik ze in een mandje, want het is met lamplicht nog steeds niet makkelijk om ze goed uit elkaar te houden en met name de 2 grootste jongens. Echter kruipen ze de laatste dagen regelmatig hieruit om lekker warm op schoot te gaan liggen. Inmiddels hebben we de balans op gemaakt en hebben we 3 blauw tortie poesjes en 3 blauwe katertjes, het is nog niet goed te zien of ze zilver zijn of niet.

11-04-2021
De Y-tjes eten nu kleine beetjes vlees en Barf en tonijn en overheerlijke gekookte kippenpoot. De gang naar de kattenbak is voor sommige nog geen vanzelfsprekendheid, maar ze beginnen het te leren zodra ze beginnen te "schreeuwen" zetten we ze op de katten bak.
Vandaag fotoshoot gedaan en de kittens nog eens goed bekeken, het blijken 5 poesjes te zijn 3 torties en 2 blauw/ blauwsmoke en maar 1 katertje.

20-04-2021
Afgelopen zondag zijn de Y-tjes 5 weken geworden, ze eten als de beste en zijn op een enkel ongelukje na zindelijk. Ze zijn nu druk bezig om de wereld te ontdekken en scharrelen lekker in het rond. Na het eten komen ze nog steeds gezellig op schoot, neuzen poetsen, beetje spelen en om te knuffelen om vervolgens op schoot in slaap te vallen.

25-04-2021
Vandaag de fotoshoot gedaan, tevens hebben we de namen toegekend aan de kittens zoveel mogelijk passend bij hun karakter. Morgen komt het eerste bezoek voor onze blYe Y-tjes.

04-05-2021
Vorige week dinsdag hebben de Y-tjes bezoek gehad en is Yoda gereserveerd.
Onze blye Y-tjes, maken inmiddels de kamer onveilig ze klimmen over het hekje heen dus hebben we het deurtje maar open gezet.

10-05-2021
Tja de Blye Y-tjes zijn niet alleen snel met over het hek gaan ze weten inmiddels ook hoe het kattenluikje werkt.... Ze groeien redelijk, maar hebben toch iets van de enting van de X-men meegekregen en hebben sommige nu een soepoog. Yenz heeft zaterdag bezoek gehad en is gereserveerd.

19-05-2021
Afgelopen week hebben de Blye Y-tjes bezoek gehad en zijn Yuki, Yara en Yumi gereserveerd. Ze hebben na een dip allemaal de weg omhoog weer gevonden qua gewicht. Volgende week worden ze geŽnt tesamen met de X-men, zodat ze elkaar niet weer kunnen besmetten.

27-05-2021
De Blye y-tjes zijn afgelopen dinsdag geŽnt en ook gezond verklaard op een enkel licht ontstoken oogje na. Een paar dagen een zalfje in hun oog zal dit snel verhelpen. Ze eten goed en raasdonderen met de X-men door het huis en de tuin. Ook de Z-tjes spelen dan gezellig mee.

07-06-2021
De Blye y-tjes groeien gestaag door, ze eten goed, inmiddels is duidelijk dat ze niet meer alles eten wat ik ze voorzet ze hebben een duidelijke voorkeur ontwikkeld. Als er 1 iets niet lekker vindt dan krijgt die wat anders, want tja er moet wel gegeten worden.
Ook Ylwa heeft haar gouden mandje gevonden.

16-06-2021
Gisteren hebben de Blye y-tjes hun 2e enting gekregen, tja helaas kwamen we er toen achter dat de chips in het paspoortje van Ylwa en Yumi omgedraaid zijn. Het is nog steeds erg moeilijk om ze uit elkaar te houden, yumi haar oortje is nu dus aan de binnenkant gekleurd. Omdat ze goed op gewicht zijn en al 13 weken hebben Yuki en Ylwa ook gelijk hun rabiŽs enting gekregen. Ze hebben allemaal een goedgekeurd stempel op hun kont gekregen. Met argusogen heb ik ze 's avonds in de gaten gehouden ze waren wel wat minder druk en Yara leek misselijk, ze wilde niet eten en had wat verhoging, na wat antimisselijkheid druppels en een koortsremmer zagen we haar later op de avond brokken eten.

21-06-2021
Helaas hebben de kittens toch weer een kleine entreactie in de vorm van een "verkoudheid" ze eten gelukkig nog als bootwerkers dus daar hoef ik me geen zorgen over te maken. Hun laatste week als volledig nest is ingegaan, ik ga ervan uit dat wanneer Yenz zondag als eerste het nest verlaat het ongemak voorbij is.
We hebben weer genoten van dit mooie en schrandere nest, die met z'n zessen toch ook wel heel stout en druk kunnen zijn, maar ook gezellig op schoot komen knuffelen en lekker warm tegen je aan komen liggen om te slapen. We zijn blij en dankbaar dat we weer goede butlers hebben gevonden.

Lieffies, dat het jullie goed mag gaan!

30-06-2021
laatste foto's van onze Blye-Ytjes zijn van afgelopen vrijdag.
  LINKS CONTACT