Thyra's dagboek deel 2
10-04-2021

Inmiddels zijn we weken verder en is het nu wel zeker dat Thyra niet zwanger is. We gaan wachten op een volgende krolsheid in de hoop dat haar hormonen dan weer op orde zijn.

augustus 2021

We wachten nog steeds tot Thyra weer krols wordt zodat ze gedekt kan worden.

15-10-2021

Thyra is na ruim 6 maanden eindelijk krols geworden, ze is gedekt door Aldun. Inmiddels durven we ook te melden dat ze zwanger is due date 8 november.Dit zijn de mogelijke kleuren voor de kittens:
Blauw is alleen mogelijk als Thyra verdunning draagt.
Katers

Rood
Zwart
Blauw
met of zonder zilver of tabby
Poezen

Zwart tortie
zwart
Blauw
Blauw tortie
met of zonder zilver of tabby

23-10-2021
Thyra groeit gestaag door inmiddels is ze ruim een kg aangekomen, ze heeft de afgelopen weken veel extra lekkere hapjes gehad.

04-11-2021
Onze mooie poes is uitermate knuffelig , als ze op schoot ligt voel je de kittens tegen je benen bewegen. Deze laatste week zullen we haar nog zeer ruim extra voedzaam eten toestoppen als rosbief gehakt, maar ook een heerlijk gekookte kippen bout. Door onze afwezigheid van vorige week heeft ze die week niet veel extra's gehad, maar ze eet gelukkig graag en veel brokken.

11-11-2021
Gisteren is Thyra bevallen van een prachtige 5-ling , Gisteren middag rond 4-en liep ze nog rustig rond, niets in haar gedrag wees erop dat ze weldra zou gaan bevallen. Ik ging nog even op de bank liggen met een filmpje, toen ik om kwart voor 5 piep hoorde en ik Thyra met een placenta in haar bek met kind er nog aan vast voorbij zag lopen. Ik heb me gelijk van de bank laten rollen en ben haar zo snel als mogelijk achterna gegaan, ze verschanste zich in de krabton en liet haar kind erbuiten liggen. Ik heb de kleine gelijk afgenaveld en flink drooggewreven en uitgeslagen en vervolgens bij haar gelegd. nog geen kwartier later kwam no 2 en was Dick inmiddels uit bad, dat was maar goed ook want nog geen 10 minuten later kwam no 3, dit was een stuit waar ze wel heel even moest grommen. Tja ze had nog steeds een harde buik en leek niet leeg, hmm een uurtje later lag ze tevreden te slapen met haar kids aan de buik en was haar buik zacht. Enigszins verbouwereerd omdat we er 4 tot 5 verwachten van wat we konden voelen en qua aangekomen gewicht, zijn we gaan eten terwijl we haar met argusogen bekeken. Zo rond 10 uur hoorden we wat gepiep omdat Thyra uit de ton was gegaan, tja verrassing toen lagen er 4 kittens. Uit zichzelf is ze de kraamkooi ingegaan, de ton was toch een beetje krap, nadat we daar alles in orde hadden gemaakt en Thyra een lekker kommetje kittenmelk op had moest ze 2 x zuchten en toen was ook no 5 er. Vanmorgen met het eerste licht hebben we snel wat foto's gemaakt met de Phone, het zijn geen opperbeste foto's maar geeft een indruk. Morgen gaan we met de camera aan de slag.

15-11-2021
Het fokken is niet alleen maar rozengeur en maneschijn, de hemel is een sterretje rijker. Onze mooie tortie, de enig die in stuit lag, heeft vruchtwater in haar longen gekregen en is overleden ten gevolge van een longontsteking. Gelukkig groeien haar broertjes en zusje als kool.
Toen we de kittens van de week een flesje gaven en ze het daar niet mee eens waren begonnen ze te piepen, Yora kwam hierop als een furie aangestoven en is nu hulpmama en levende kruik voor de babies, dit heeft ze nog bij geen ander nest gehad.

17-11-2021
Vandaag zijn Belle en de Beasts 1 week, een week die gekenmerkt werd door blijdschap vanwege hun goede ontwikkeling, maar een klein zwart randje heeft. Hun oogjes beginnen inmiddels te kieren en ze zijn al druk aan het bewegen, desondanks is hun geboortegewicht verdubbeld. Vanmiddag ook gelijk de 1 weeks foto shoot gedaan.

24-11-2021
Belle en the Beasts zijn vandaag 2 weken, hun oogjes zijn al helemaal open. Zo nu en dan zijn ze een beetje vochtig, dit is ook geen wonder als je ziet hoe ze met hun pootjes cq nageltjes naar elkaars gezichtjes maaien 1 van de katertjes heeft hierbij een gescheurd bovenste ooglid opgelopen, dit kan pas op een later tijdstip gerepareerd worden. Het enig wat we nu kunnen doen is z'n oogje zoveel mogelijk zalven om uitdroging te voorkomen. Als ze na het flessen op schoot zitten, vinden ze het heerlijk om gekroeld te worden een luid "gepur" is dan te horen. Inmiddels is de eerste ook al aan het lopen, ipv kruipen, over onze benen. Ze groeien nog goed, maar minder hard dan de 1e week, zijn echter toch de 3 ons voorbij. Vanmiddag gaan we weer proberen foto's te maken.

01-12-2021
De babies zijn vandaag 3 weken, het beginnen al echte kittens te worden. Afgelopen weekend zagen we 1 van de katertjes op z'n pootje sabbelen om nog iets later z'n poot te gaan wassen. Inmiddels doen ze allemaal pootjes wassen en elkaars snoet wassen en ze geven elkaar "kusjes" zo ontzettend schattig. Ze lopen ook al echt goed en willen niet meer lang op schoot zitten, maar rondlopen en de boel verkennen, we blijven er wel bij zitten, na zo'n kwartiertje zijn ze moe en klimmen ze weer terug op schoot. Ze ontwikkelen zich op het moment razendsnel, de eerste tandjes beginnen al door te komen. Van de week zullen we ze voorzichtig wat laten wennen aan vlees.
De foto shoot is weer gelukt, het gaat het beste als ze net wakker zijn, dan zijn ze nog wat minder actief.

05-12-2021
Belle and the beasts zijn nu 3,5 week, na hun flesje is het gezellig op schoot knuffelen en kroelen. Hierna gaan ze van schoot om lekker rond te lopen cq rennen, met hun dikke billen die dan een soort van kwispelen. Eergisteren ben ik begonnen om wat covalescence door hun melk te mengen als extra, vandaag hebben ze ook hun eerste hapjes van de Barf gegeten. De eerste gaan ook al op de bak om een plasje te doen. inmiddels hebben ze ook hun namen gekregen, Woensdag gaan we weer foto's maken en zal ik de namen in de foto vermelden.

08-12-2021
De foto shoot van gisteren is weer aardig gelukt, maar oh wat zijn ze al snel! Dat betekend dat je dit alleen nog maar met z'n 2e kan doen.

13-12-2021
Afgelopen weekend heeft Bjrk bezoek gehad en is gereserveerd. De Beebz ontwikkelen zich nu razendsnel, ze spelen en stoeien volop en rennen met hun dikke baby billen al door de study. Er wordt ook volop gegeten, ze groeien echter door al hun activiteiten wat minder hard, maar nog meer dan voldoende!

15-12-2021
Belle and the beasts zijn 5 weken vanavond, weken die zonder noemenswaardige problemen zijn voorbij gevlogen. Ze zijn alle 4 zindelijk en de eerste zijn al met hun neus in de brokken gezien. Vandaag foto's gemaakt dit is echt geen sinecure, ze rennen erop los en hebben geen boodschap aan ons, gelukkig hebben we nog mooie foto's kunnen maken van onze knapperds.

20-12-2021
Gisteren was er bezoek voor de kittens, wat we eerder al zagen was ook nu weer het geval. De kittens klauterden en knuffelden uitgebreid met het bezoek er was er echter 1 die een schoot uitzocht om heerlijk te knuffelen en om in een elleboogholte holte te gaan liggen soezen, tja die werd het dan ook! Bjarne is gisteren gereserveerd. Voor Baldr en Baer gaan we nog op zoek naar liefdevolle butlers.

22-12-2021
Wow wat zijn de kittens snel de fotoshoot van gisteren was niet een groot succes, onze pogingen om ze alle 4 op een rijtje te krijgen compleet met kerst attributen ging faliekant mis. Vandaag nog maar wat foto's gemaakt terwijl ze nog net niet helemaal wakker waren, dat ging een stuk beter hoewel ze wel erg lodderig uit hun ogen gaan kijken.

30-12-2021
De kittens en wij zijn goed de kerstdagen doorgekomen en we gaan over tot de orde van de dag. Belle and the Beasts hebben een giga groeispurt doorgemaakt, niet alleen qua gewicht, maar ook qua ontwikkeling. Het hekje was na een paar dagen al geen geheim meer voor ze, de klimpaal geen hindernis. Ik moet nog elke keer slikken als ik m'n hummeltjes trots bovenin zie liggen. Hoewel ze nu erg snel zijn en fotograferen niet makkelijk, zijn ze gelukkig op een leeftijd dat je nu hun aandacht kan trekken zodat ze iig naar je kijken op de foto.

06-01-2022
De Boefjes waren gisteren 8 weken, ze eten als bootwerkers en groeien goed hoewel ze allemaal 1 dag een beetje hummelig waren. Van het vuurwerk met oud en nieuw hebben ze zich niks van aangetrokken, overigens ook de volwassenen niet. Van de week is de butler van Bjrk weer langs geweest om te knuffelen, die riep wow die zijn gegroeid, het zijn al hele "katten". Er wordt nu volop gestoeid en gespeeld niet alleen met elkaar maar ook met de grote poezen, van tijd tot tijd rent alles in polonaise achter elkaar aan.

11-01-2022
De kittens worden donderdag ochtend gent en gechipt, hoop dat ze er niet al te ziek van worden, voorlopig eet en groeien ze naar behoren en is de eerst dit weekend de 11 ons voorbij.

16-01-2022
Afgelopen donderdag zijn de Boefjes gent en gechipt. Ze ware echt heel stoer ze gaven geen kik tijdens de prikjes, zelfs niet met het chippen. Het lijkt erop dat ze alleen wat hummelig zijn van het enten, we hopen dat een verdere entreactie uitblijft. Doordat het de afgelopen dagen erg druk is geweest hebben we vandaag pas de foto shoot gedaan, dit keer wel buiten omdat het aardig weer was.

21-0-2022
Gelukkig hebben onze Boefjes slechts een lichte ent reactie gehad in de vorm van wat snotogen en een dag minder goed eten. Ze groeien nu goed door en het zijn al hele vacht monsters. Omdat het vandaag redelijk weer was hebben we nieuwe foto's van ze gemaakt waarna ze heerlijk een kwartiertje door de tuin hebben geraasd.

29-01-2022
De kittens zijn erg slim en hebben al helemaal door hoe het kattenluikje werkt, ook als het op nrichting verkeer staat. Omdat het gisteren heerlijk weer was hebben we ze maar lekker naar buiten laten gaan en tevens weer foto's van ze genaakt. Het zijn al hele bekwame bomen klimmers hoewel erin makkelijker is dan eruit.....
Volgende week krijgen ze hun 2e enting en gaat Baer op vrijdag naar de oogchirurg.
Het wordt een spannende week.

02-02-2022
Vandaag zijn de Boefjes 12 weken jong en hebben ze hun 2e enting gehad, wederom waren ze heel dapper en hebben ze geen kik gegeven. Dierenarts vond het een heel mooi nest, daarnaast ook heel sociaal en stabiel. Vanmorgen is ook Zelda gesteriliseerd en konden we haar gelijk meenemen, nadat de boefjes gent waren. Zelda gaat met Bjarne mee, wat heel gezellig voor ze is. Baldr en Baer gaan ook gezellig samen naar hun nieuwe butlers. Bjrk gaat bij hondjes wonen, maar daar komt tzt een ander poesje bij.

13-02-2022
De laatste week als nest is ingegaan, een week waar we nog uitgebreid van gaan genieten. Gisteren hebben we nog de laatste foto's gemaakt.


Meer foto's
Thyra's dagboek deel 1


17-12-2020
Thyra werd 6 weken nadat we haar van de pil haalden krols.
We hebben haar met haar vriendje Leiff samen gezet, echter wilde het in het katerverblijf en in de ren niet zo lukken, het blijkt bij de kater een echte kleine helleveeg te zijn. Tja wat doe je dan, in het verleden hebben we eerder een poes gehad die zich niet zomaar liet dekken, die hebben we toen in de tuin gezet met haar lover. Ook nu hebben we dat weer gedaan en waren de lovers veel relaxter, ze is een aantal keren door Leiff gedekt.
Het tepel staren kan beginnen, we hopen meer te kunnen vertellen in de eerste week van januari.

07-01-2021
We hebben het vermoeden dat Thyra zwanger is, maar nader onderzoek zal dit moeten uitwijzen. Ze heeft in ieder geval een zeer gezonde eetlust.

12-01-2021
Gisteren lag Thyra op haar rug op het kleed, het was duidelijk te zien dat de haartjes rond haar tepels aan het wijken zijn en deze mooi rose waren. Thyra is zwanger, due date is 11 februari.Dit zijn de mogelijke kleuren voor de kittens:
Blauw is alleen mogelijk als Thyra verdunning draagt.
Katers

Rood
Zwart
Blauw
met of zonder zilver of tabby
Poezen

Zwart tortie
zwart
Blauw
Blauw tortie
met of zonder zilver of tabby


20-01-2021
Thyra is bijzonder knuffelig en eet met smaak een extra portie van het n of ander. Rosbief is nog steeds favoriet wat ze bijna elke dag wel krijgen. Ze begint een beetje ronder te worden en als op haar rug ligt zie je dat haar buik wat breder is geworden.

02-02-2021
Ondanks dat Thyra alle verschijnselen heeft die bij een zwangere poes horen, komt ze qua gewicht niet echt veel aan. Ik doe m'n uiterste best om haar extra voedzaam eten te geven en geniet ze net als Scarlet van de zalm, kippendijen en runderlapjes. Ik ga ervanuit dat Thyra slechts een paar kittens draagt.

08-02-2021
Wat mijn onderbuik me weken geleden al vertelde is waar gebleken, Thyra heeft de kluit belazerd, ze is schijnzwanger. Vandaag is ze krols geworden, we gaan het van de week opnieuw proberen, maar met een andere kater.

15-02-2021
Afgelopen week was Thyra heftig krols, wat we ook de vorige keer hebben gezien was ook nu weer zo, in tegenstelling tot veel poezen is haar krolsheid pas op de 4e dag het hevigst en is ze te dekken. Daarvoor moet ze niks van de katers hebben en blaast en mept ze naar ze. Aldun heeft ernstig z'n best gedaan en heeft Thyra afgelopen vrijdag en zaterdag meermaals gedekt. We hopen over 3 weken te weten of de dekking succesvol is geweest.

23-02-2021
Pfff ondanks dat het nog te vroeg is om te zeggen of Thyra zwanger is, vermoeden we het wel, ze is uitermate Bossy naar de andere poezen toe. We houden haar gewicht goed in de gaten en bij twijfel laten we een drachtecho maken over 2 weken.

06-03-2021
Thyra vertoont nog geen enkele tekenen van zwangerschap, we hopen eind van de week wat meer te weten

10-04-2021
Inmiddels zijn we weken verder en is het nu wel zeker dat Thyra niet zwanger is. We gaan wachten op een volgende krolsheid in de hoop dat haar hormonen dan weer op orde zijn.Scarlets kittens
17-12-2020
Scarlet is weer krols en goede raad duur aangezien we vanwege corona nog steeds niet naar haar lover kunnen. we hebben het daarom nogmaals met Aldun geprobeerd.Hij bleek hoogst genteresseerd te zijn maar Scarlet leek niet krols genoeg. Gisteren ging ze eindelijk uitnodigend zitten en heeft Aldun het geprobeerd. Tja hij wist wel dat hij haar moest bijten, maar dij, zij, kont en rug bijten gaf niet het gewenste resultaat. We hebben vandaag de natuur een handje geholpen door Scarlet in de juiste positie vast te houden, na een eerste stuntelige poging, is ze bij een 2e keer gedekt. We gaan het straks nog een keer proberen. We hopen echt dat deze dekking gaat lukken! Aldun heeft Scarlet nu voor een 2e keer gedekt we hopen dat hij straks nog een keer wil dekken. Joeppie Aldun heeft Scarlet, zonder hulp, nog een keer gedekt!
Ook nu zullen we met de nodige spanning gaan tepelstaren. We hopen de 2e week januari meer te kunnen vertellen.

14-01-2021
Gisteren lag Scarlet als een baby op schoot/arm. Na voorzichtig wat haren opzij te hebben geschoven zagen we een mooie grote rose tepel. Scarlet is dus zwanger, due date 18 februari

Dit zijn de mogelijke kleuren voor de kittens:
Blauw en crme is alleen mogelijk als Scarlet verdunning draagt.
Katers

Rood tabby
Creme tabby
met of zonder wit
met of zonder zilver
Poezen

Zwart tortie tabby
Blauw tortie tabby
met of zonder wit
met of zonder zilver

20-01-2021
Er is uiterlijk nog niet veel te zien aan Scarlet ze heeft echter reuzehonger en graait en snaait waar ze kan, inclusief boterhammen en beleg, Ze heeft net 1,5 ons rauw vlees op, al tijdens het snijden begon ze aan een hele reep vlees die ze vakkundig met haar knipkiezen tot hapklare brokken beet.

02-02-2021
Scarlet lijkt wel lintwormen in continu dienst te hebben, ze schooiert de hele dag door op zoek naar eten, uiteraard staan er altijd brokken. Op het moment dat ik naar de keuken ga staat ze bij me in de hoop op wat lekkers, tja die krijgt ze dan ook. Ik ga zo kippendijen snijden die ze niet versmaadt en voor morgen heb ik wat sucade lapjes voor ze.

15-02-2021
Honger is nog steeds het hoofdthema voor Scarlet, elke keer als ik naar de keuken loop zit ze naast me, heel zielig te kijken en met haar poot te hengelen naar alles wat er maar eetbaar is. In de afgelopen 3 weken heeft ze veel extra eten gehad, behalve vers vlees en kip krijgt ze ook tonijn uit blik waar ze dol op is, uiteraard krijgt ze ook extra natvoer. Het zijn de laatste loodjes voor Scarlet eind van de week is ze uitgeteld.

19-02-2021
Vandaag is Scarlet , uitgaande van de laatste dekking, 63 dagen zwanger. Langzaam maar zeker begint ze een warm donker plekje te zoeken voor haar nest. De grote sturdy die al een week in de kamer staat heb ik op haar favoriete plek gezet met een lekker flanellen kleed erin en een handdoek eroverheen. We moeten nog even geduld hebben voordat we weten hoeveel en wat voor kittens ze in haar buikje heeft.

20-02-2021
Vannacht heeft Scarlet, na een hele zware bevalling, het leven geschonken aan 3 prachtige kittens, 1 rode tabby mackerel kater, 1 rode tabby mackerel kater met witte laarsjes en 1 zilver torbie mackerel poesje met witte handschoentjes en laarsjes.Met Scarlet en haar kittens gaat alles goed, Scarlet is zeer gelukkig met haar kroost, die lekker aan de "tiet" liggen, ze zijn zelfs al wat aangekomen.
Foto's volgen asap. Dit zal niet eenvoudig zijn, want toen ik een eerste poging deed om snel een kiekje met de foon te maken stond Scarlet direct naast me om haar kind terug te halen.

23-02-2021
Gisteren heb ik snel geprobeerd om wat kiekjes met de foon te maken, die redelijk gelukt zijn maar vanwege het bewegen en de snelheid waarmee het moest gebeuren , niet haarscherp zijn geworden.
Met enig kunst en vliegwerk, zijn we er vandaag samen in geslaagd om foto's te maken, man wat zijn die ukken actief! Daarnaast als ze ook maar een kik geven staat mama of hulpmama Vivicke er direct bij om de kindjes terug te brengen.

27-02-2021
Vandaag zijn de X-men 1 week oud, ze groeien uitstekend en ze hebben alle 3 hun geboortegewicht ruim verdubbeld. Het was een turbulente week enerszijds de vreugde van het nieuwe leven, anderszijds het verdriet om een verloren leven, met daarnaast nog de zorgen om Borre en Fricke. Het hoort er allemaal bij in een cattery....

03-03-2021
Gisteren heb ik het kleed van Scarlet's nest verschoond, daarvoor moesten de kittens uit hun kraamkooi. Toen de kittens moesten piepen kwam Bluey er aan gevlogen en moest ze met alle geweld ook bij Scarlet in de kooi. Bij Bluey is de knop om ze is mama.....Helaas gingen er ook bij andere poezen een knop om. Er werd nog net niet gevochten om een plekje in de kraamkooi. Scarlet heeft het eens hulpeloos aangekeken en ging er zelf maar naast zitten. Tja goede raad is dan duur je wilt mama niet de hele dag opsluiten, maar na vannacht is het duidelijk dat de kittens zo niet gaan groeien. We spelen nu van tijd tot tijd poortwachter zodat Scarlet lekker even de pootjes kan strekken en een luchtje kan scheppen, ze ligt nu rustig en innig gelukkig met haar kroost in de kraamkooi.

06-03-2021
De X-men of Triple X zijn vandaag 2 weken oud de oogjes zijn open en ze herkennen onze stemmen. Door de stress van mama, omdat haar nest alsmaar werd ingepikt, zijn ze een paar dagen wat minder goed gegroeid. Gelukkig is de rust weer gekeerd en is het bezoek nu geregeld en geminimaliseerd . Ook heeft Scarlet in de afgelopen week heel veel bijvoeding gekregen, zodat ze voedzame melk maakt en niet teveel inteert. Het is vandaag foto dag tja dat is geen sinecure met van die watervlugge bewegelijke kittens en de bende hulpmama's die ze willen ontzetten. Ondanks dat we aan 4 handen aardig tekort kwamen zijn de foto's goed gelukt.


11-03-2021
Wat worden de babies weer snel groot! inmiddels stampen ze door de kraamkooi heen wassen al hun eigen pootjes en spelen met elkaar. Elke dag krijgen ze s' morgens en s' avonds een flesje waarna ze lekker op schoot gaan spelen, knuffelen en spinnen. Zaterdag zijn ze 3 weken, volgende week ga ik ze voorzichtig wat vlees laten proeven en ze overwennen op vast voer, ze blijven vaak nog wel weken melk bij mama drinken.

14-03-2021
Gisteren waren Xeirik, Xander en Xara 3 weekjes oud, ze zijn uitermate actief, helaas is dit ook te zien aan hun gewichten die niet heel hard meer toenemen. Xander die best vaak lui ligt te kijken als de rest speelt komt nog het meest aan, het is dat dit nest met een X begint en niet met een T anders zou hij Teddybear heten!

18-03-2021
De X-men zijn al hele echte stoere katten, ze hebben al kennis gemaakt met BARF en heerlijke gekookte kippenpoten die met hun bouillon en vel, zonder bot, tot een prutje zijn gemalen na het eten doen ze zichzelf al een beetje wassen. Inmiddels lopen ze 's morgen en 's avonds na het eten geven door de study heen, Xara kan zelfs al rennen! Ze spelen ook al met elkaar ze maaien met hun poten, bijten in beentjes....Na verloop van tijd klimmen ze gezellig op schoot om het zich daar gemakkelijk te maken.

23-03-2021
Afgelopen zaterdag waren de X-men 4 weekjes oud, de kraamkooi is verruild voor een comfortabele doos. Het was heel duidelijk vorige week dat ze te actief waren om in de kraamkooi te blijven, we hebben wel voor hun en onze veiligheid het hekje weer neergezet in de study, zodat ze een redelijk afgebakend gebied hebben. Hun doos wordt alleen nog gebruikt om met z'n allen 's avonds in te slapen met mama. Overigens zijn de kittens al sinds vorige week zaterdag zindelijk, in eerste instantie vonden we alleen plasjes op de kattenbak, inmiddels liggen er sinds zaterdag ook baby sigaartjes op de bak.

29-03-2021
De X-jes groeien goed ze hebben gisteren kennis gemaakt met kleingesneden riblappen, tja dan is het duidelijk dat ze echte roofdieren zijn! Xeirik vindt het vlees erg lekker en moest de andere duidelijk maken dat dit toch echt zijn stuk vlees was. Xara heeft afgelopen vrijdag visite gehad en is gereserveerd, helaas had madammeke het veel te druk met spelen om gezellig te komen knuffelen. Xeirik krijgt zaterdag as bezoek en Xander over een paar weken. Vanmiddag gaan we weer een fotoshoot doen.

05-04-2021
Zaterdag zijn de X-jes 6 weken geworden, weken die voorbij zijn gevlogen. Weken waarin we ze van overmaatse hamster hebben zien opgroeien naar de katjes, meer verscheurende roofdieren die het nu zijn. We proberen ze 3x per dag wat anders te geven van Barf en blikvoer tot aan gekookte kippenpoten en rauwe riblappen aan toe. Op die laatste zijn ze verzot, we geven het zoveel mogelijk uit de hand zodat we ook weten of ze allemaal even goed eten, we doen dit uiterst voorzichtig want voordat je het weet heeft er 1 in je vingers gebeten. Xeirik heeft zaterdag visite gehad en is nu gereserveerd.

11-04-2021
De X-men groeien gestaag door Xara is als eerste over het hekje geklommen, de jongens hebben een paar dagen de kunst afgekeken en zijn daarna er ook over heen geklommen.

20-04-2021
Inmiddels lopen de X-men permanent los in de kamer en klimmen ze zelf terug om op de bak te gaan of wanneer het eten geserveerd wordt.

04-05-2021
Xander heeft de 24e bezoek gehad en is gereserveerd.
De X-men zijn afgelopen vrijdag gent en gechipt, 's middag waren ze wat hummelig maar leken ze geen last van de enting te hebben. Zaterdag in de loop van de dag begon Xeirik met z'n oogjes te knijpen en was Xara niet erg hongerig. Zondag werd duidelijk dat ze toch een entreactie hebben, de beide jongens hebben soepogen en Xara's darmen zijn van slag.

07-05-2021
Het is een inktzwarte dag in onze cattery, Xander is aan de complicaties, een darminvaginatie, als gevolg van een ent reactie overleden.

20-05-2021
De X-men zijn na hun dip als gevolg van de enting inmiddels alweer helemaal opgeknapt en genieten ze van het buitenspelen. Ze eten als bootwerkers en groeien als kool. Dinsdag krijgen ze hun 2e enting.

27-05-2021
Afgelopen dinsdag zijn de X-men voor de 2e gent en hebben ze een goedgekeurd stempel op hun kont gehad. Tov de eerste enting zijn ze goed doorgegroeid.

07-06-2021
Afgelopen weekend zijn de X-men naar hun nieuwe huis vertrokken, we zijn blij en dankbaar dat ze een gouden mandje hebben en dat ze zich zo snel hebben aangepast.

Het gaat jullie goed, lieffies!


Meer foto's
Bluey's kittens
07-01-2021
Bluey werd gisteren eindelijk krols, 7 maanden nadat ze haar laatste pil heeft gehad! Morgen gaan we haar bij alduin zetten, ze hebben in de afgelopen week al neusje neusje gedaan en vinden elkaar lief! Het is afwachten natuurlijk of hij haar wil en kan dekken.

12-01-2021
Afgelopen week is Bluey bij Aldun geweest het was weer heel spannend, ondanks dat hij haar lief vond was hij ook heel voorzichtig. Met een klein beetje hulp van ons heeft hij haar een paar keer gedekt.

22-01-2021
Het lijkt erop dat Bluey een "dikke"buik begint te krijgen, in ieder geval eet ze goed. Eind volgende week hopen we te kunnen zien of ze zwanger is.

26-01-2021
Gisteren had ik de kans om even naar Bluey's buik te kijken en jawel plop, daar kwam een donkerrose tepel te voorschijn. Bluey is dus zwanger, due date is 14 maart.

Dit zijn de mogelijke kleuren van de kittens:
Katers

Blauw
Crme
met of zonder tabby
met of zonder zilver
Poezen

Blauw
Blauw tortie
met of zonder tabby
met of zonder zilver

07-02-2021
Bluey begint al ronder te worden, ook aan de weegschaal is te zien dat ze aan het groeien is. Wij wegen de gedekte poezen regelmatig, omdat het zeker bij zo'n vachtmonster als bluey niet te zien is of ze dikker wordt.

15-02-2021
Bluey komt beetje bij beetje verder aan, ze is niet zo van het eten, maar voor een plakje rosbief is ze wel te porren. Ze eet ook het liefst apart van de anderen en komt ook graag nog eens terug bij de bordjes als de rest al is opgehouden met eten. Ik hou daarom ook vaak wat extra apart voor haar en Scarlet.

23-02-2021
Schreef ik vorige week nog dat Bluey niet van het eten was , nou gisteren heeft ze zeer uitgebreid van de kip uit blik gegeten! Gaan straks kijken of ze net zo enthousiast wordt van de tonijn met sprot. BLuey begint er aardig dik uit te zien.

27-02-2021
Bluey is een aardig vreetzakje geworden, ook de vis, het riblapje maar ook het gewone blik vindt gretig aftrek. Ze begint er zo langzamerhand uit te zien alsof ze een watermeloen heeft ingeslikt, dit wordt nog eens versterkt door al het haar. Vandaag staat er gekookte kippenpoten op het menu.

03-03-2021
Gisteren heb ik het kleed van Scarlet's nest verschoond, daarvoor moesten de kittens uit hun kraamkooi. Toen de kittens moesten piepen kwam Bluey er aan gevlogen en moest ze met alle geweld ook bij Scarlet in de kooi. Bij Bluey is de knop om ze is mama.....

06-03-2021
Het zijn de laatste loodjes voor Bluey, ze is inmiddels zo dik dat ze haar achterkantje nog maar met moeite kan wassen. Als ze voorbij loopt en je haar op haar rug kijkt is ze inmiddels wel 2x zo breed geworden ivg met voor haar zwangerschap. Ze komt nog regelmatig buurten bij Scarlet maar beseft ook dat ze met dat enorme lijf er niet goed meer bijpast bij de andere hulpmama's.

14-03-2021
In de vroege ochtend heeft Bluey het leven geschonken aan 6 kittens, met mama en de kittens gaat het goed. Zo zwaar als Scarlet het heeft gehad, zo makkelijk is Bluey bevallen, met 3x persen werden de kittens geboren. Allen inclusief fokmama gaan nu een uiltje knappen.

15-03-2021
Inmiddels hebben we de slaap uit onze ogen gewassen, zijn de kittens en de babies gewogen en geflest en kunnen we nu voorzichtig de balans opmaken. We denken 2 tortie meisjes te hebben en 2 tabby jongens 1 blauwe jongen en 1 blauwe nog niet gedetermineerd. Dat ze allen blauw zijn moge duidelijk zijn, de vraag is echter of ze ook zilver zijn, we hopen dat over een paar weken te weten.

18-03-2021
De blauwe brigade doet het ontzettend goed, ondanks dat Bluey regelmatig voor haar kraamdoos ligt omdat ze het warm heeft, groeien ze goed. Na het wegen en hun flesje gaan ze lekker bij Dick op schoot, op deze manier konden we ze kort na de geboorte uit elkaar houden, inmiddels herkennen we ze gelukkig aan hun uiterlijk.

23-03-2021
Inmiddels hebben de hulpmama's ook Bluey's doos met haar schat ontdekt. Ze wordt daardoor redelijk vaak verdrongen wat resulteerde in slecht groeiende babies. Omdat Scarlets babies toe waren aan meer ruimte, hebben we ze van plaats laten ruilen. We doen nu zoals we dat met Scarlet deden, Bluey van tijd tot tijd opsluiten.

29-03-2021
Het was een zorgelijke week, de babies groeiden minder goed en ze zijn daarom fors bijgeflest, helaas heeft 1 van de babies veel te gulzig gedronken en heeft diarree gekregen, met ORS en vaker kleine beetjes flessen was dit gelukkig na goed 2 dagen weer over. Inmiddels krijgt Bluey forse hoeveelheden vlees bijgevoed en lijkt ze meer en wat betere melk te geven, de babies zijn ook wat beter gegroeid. Het zijn wel hele actieve babies , zeker voor 2 weken, gisteren waren ze al uit hun sturdy door de kraamkooi aan het wandelen, nou aan hun longen mankeert niks, als ze de weg kwijt zijn gillen ze de hele boel bij elkaar.

05-04-2021
De Y-tjes doen het goed, ze groeien gestaag door en zijn motorisch zeer goed ontwikkeld al. Na het flessen leg ik ze in een mandje, want het is met lamplicht nog steeds niet makkelijk om ze goed uit elkaar te houden en met name de 2 grootste jongens. Echter kruipen ze de laatste dagen regelmatig hieruit om lekker warm op schoot te gaan liggen. Inmiddels hebben we de balans op gemaakt en hebben we 3 blauw tortie poesjes en 3 blauwe katertjes, het is nog niet goed te zien of ze zilver zijn of niet.

11-04-2021
De Y-tjes eten nu kleine beetjes vlees en Barf en tonijn en overheerlijke gekookte kippenpoot. De gang naar de kattenbak is voor sommige nog geen vanzelfsprekendheid, maar ze beginnen het te leren zodra ze beginnen te "schreeuwen" zetten we ze op de katten bak.
Vandaag fotoshoot gedaan en de kittens nog eens goed bekeken, het blijken 5 poesjes te zijn 3 torties en 2 blauw/ blauwsmoke en maar 1 katertje.

20-04-2021
Afgelopen zondag zijn de Y-tjes 5 weken geworden, ze eten als de beste en zijn op een enkel ongelukje na zindelijk. Ze zijn nu druk bezig om de wereld te ontdekken en scharrelen lekker in het rond. Na het eten komen ze nog steeds gezellig op schoot, neuzen poetsen, beetje spelen en om te knuffelen om vervolgens op schoot in slaap te vallen.

25-04-2021
Vandaag de fotoshoot gedaan, tevens hebben we de namen toegekend aan de kittens zoveel mogelijk passend bij hun karakter. Morgen komt het eerste bezoek voor onze blYe Y-tjes.

04-05-2021
Vorige week dinsdag hebben de Y-tjes bezoek gehad en is Yoda gereserveerd.
Onze blye Y-tjes, maken inmiddels de kamer onveilig ze klimmen over het hekje heen dus hebben we het deurtje maar open gezet.

10-05-2021
Tja de Blye Y-tjes zijn niet alleen snel met over het hek gaan ze weten inmiddels ook hoe het kattenluikje werkt.... Ze groeien redelijk, maar hebben toch iets van de enting van de X-men meegekregen en hebben sommige nu een soepoog. Yenz heeft zaterdag bezoek gehad en is gereserveerd.

19-05-2021
Afgelopen week hebben de Blye Y-tjes bezoek gehad en zijn Yuki, Yara en Yumi gereserveerd. Ze hebben na een dip allemaal de weg omhoog weer gevonden qua gewicht. Volgende week worden ze gent tesamen met de X-men, zodat ze elkaar niet weer kunnen besmetten.

27-05-2021
De Blye y-tjes zijn afgelopen dinsdag gent en ook gezond verklaard op een enkel licht ontstoken oogje na. Een paar dagen een zalfje in hun oog zal dit snel verhelpen. Ze eten goed en raasdonderen met de X-men door het huis en de tuin. Ook de Z-tjes spelen dan gezellig mee.

07-06-2021
De Blye y-tjes groeien gestaag door, ze eten goed, inmiddels is duidelijk dat ze niet meer alles eten wat ik ze voorzet ze hebben een duidelijke voorkeur ontwikkeld. Als er 1 iets niet lekker vindt dan krijgt die wat anders, want tja er moet wel gegeten worden.
Ook Ylwa heeft haar gouden mandje gevonden.

16-06-2021
Gisteren hebben de Blye y-tjes hun 2e enting gekregen, tja helaas kwamen we er toen achter dat de chips in het paspoortje van Ylwa en Yumi omgedraaid zijn. Het is nog steeds erg moeilijk om ze uit elkaar te houden, yumi haar oortje is nu dus aan de binnenkant gekleurd. Omdat ze goed op gewicht zijn en al 13 weken hebben Yuki en Ylwa ook gelijk hun rabis enting gekregen. Ze hebben allemaal een goedgekeurd stempel op hun kont gekregen. Met argusogen heb ik ze 's avonds in de gaten gehouden ze waren wel wat minder druk en Yara leek misselijk, ze wilde niet eten en had wat verhoging, na wat antimisselijkheid druppels en een koortsremmer zagen we haar later op de avond brokken eten.

21-06-2021
Helaas hebben de kittens toch weer een kleine entreactie in de vorm van een "verkoudheid" ze eten gelukkig nog als bootwerkers dus daar hoef ik me geen zorgen over te maken. Hun laatste week als volledig nest is ingegaan, ik ga ervan uit dat wanneer Yenz zondag als eerste het nest verlaat het ongemak voorbij is.
We hebben weer genoten van dit mooie en schrandere nest, die met z'n zessen toch ook wel heel stout en druk kunnen zijn, maar ook gezellig op schoot komen knuffelen en lekker warm tegen je aan komen liggen om te slapen. We zijn blij en dankbaar dat we weer goede butlers hebben gevonden.

Lieffies, dat het jullie goed mag gaan!

30-06-2021
laatste foto's van onze Blye-Ytjes zijn van afgelopen vrijdag.

Meer foto's
Vika's kittens
29-03-2021

Het lijkt erop dat 1 van onze gasten ongepland gedekt is geworden, toen we ze afhaalden werd ons al verteld dat ze gedekt was. Nou ze is echt heel erg zwanger! Ze eet voor 10, laten we hopen dat het er niet zoveel zijn, na 1,5 week staken haar tepels al uit haar vacht. Inmiddels beginnen er aan de zijkant al flinke rondingen te ontstaan. We zullen haar de komende tijd nog flink op het krachtvoer zetten, due date is 12 mei.

Dit zijn de mogelijke kleuren voor de kittens:
Blauw is alleen mogelijk als de kater verdunning draagt.
Katers

Crme
Blauw
zwart
met of zonder zilver, tabby of wit
Poezen

Blauw tortie
Blauw
Zwart tortie
Zwart
met of zonder zilver, tabby of wit

02-04-2021

In tegenstelling tot wat ik eerst schreef heeft onderzoek aangetoond dat ons logeetje al veel verder in haar zwangerschap zit, op de echo is te zien dat de kittens al bijna volgroeid zijn. Het lijkt erop dat de kittens ook al ingedaald zijn en aangezien de poes al hele melkpakken heeft, ziet het ernaar uit dat we "paashaasjes" gaan krijgen. Doordat we de dekdatum niet weten is het zaak haar goed in de gaten te houden en goed op de eerste tekenen van een bevalling te letten.

09-04-2021

Inmiddels is Vika bevallen, omdat ze tijdens haar zwangerschap de pil heeft gehad, zijn de kittens niet ongeschonden uit de strijd gekomen. Het eerste kind had een open gehemelte en is ingeslapen, de andere 2 kittens hebben beide een knik in hun staart. Ze zijn echter goed levendig en zullen hier geen nadelige gevolgen van ondervinden.

20-04-2021

De kittens groeien gestaag door, inmiddels zijn hun oogjes open en kruipen ze door de bench. Vandaag gaan we Vika met haar kittens bij de rest in de studeerkamer zetten omdat mama daar erg graag ligt. Ze vindt het ook heerlijk om met de Y-tjes de knuffelen die dan meteen hun kans schoon zien om een slokje melk te pikken.

26-04-2021

Zoey is een black tortie met wit en Zeb is een black tabby met wit, groeien goed als Zoey vlees of kip ruikt komt ze de bench uit en gaat haar neus achterna. Het is echter rijkelijk vroeg om te gaan eten we wachten minstens tot ze 3 weken zijn, zodat ze het eten ook kunnen verteren.

04-05-2021

Inmiddels hebben de Z-tjes hun eerste hapjes gegeten en zien we Zoey ook regelmatig op de bak gaan.

10-05-2021
Zoey en Zeb zijn hele gezellige poesjes, omdat het hekje weg is hobbelen ook zij sinds een week door de hele kamer. Ze spelen met elkaar en met de Blye Y-tjes, hoewel dat soms te ruw gaat, maar ze zijn hierdoor bijzonder weerbaar. Ook met het eten laten ze zich niet onbetuigd, moesten we vorige week ze eerst nog laten proeven, als we nu borden neerzetten staan ze er gelijk bij.

19-05-2021
Tja dan kom je erachter dat Zeb een Zelda is..... in alle stress en hectiek heb ik niet goed gekeken.

27-05-2021
Onze dappere Z-tjes groeien goed door en ontwikkelen zich erg goed, mede doordat ze de kunst van het spelen en stout doen van de grotere kittens afkijken. Tja ook deze kittens hebben wat soepogen gekregen na het enten van de X-men en de Blye Y-tjes, Aangezien alle kittens op het kleed als n grote kluwen liggen te slapen, kon dit niet uitblijven. We gaan ervan uit dat ook dit mbv een zalfje snel opgelost zal zijn.


07-06-2021
De Z-tjes zijn zulke gezellig poesjes, klein voor hun leeftijd , maar laten zich de kaas niet van het brood eten.

16-06-2021
Het was een spannende dag gisteren voor de Z-tjes, voor het eerst in een reiskooitje de auto in op weg naar de dierenarts. Ze waren erg dapper en hebben geen kik gegeven. Bij de dierenarts hebben ze ook rustig om zich heen gekeken en lieten alles gelaten toe. 's Avonds waren ze wel wat timide maar hebben later op de avond goed van hun vlees gegeten.


21-06-2021
De Z-tjes hebben ook een milde entreactie opgelopen in de vorm van een verkoudheid. Ze eten goed en spelen normaal met de blye y-tjes. Dus we gaan ervan uit dat het snotoogje en een snotneusje snel over zullen zijn.

06-07-2021
Het zijn drukke weken geweest, afgelopen 1,5 week zijn er 5 Blye Ytjes verhuisd. Aangezien de Z-tjes en het A-team zo ook hun zorg en aandacht nodig hebben, worden de dagboekjes nu pas ge-update. Vorige week hebben we nog wel tussendoor foto's kunnen maken en op de site gezet.
De Z-tjes zijn gestaag gegroeid en eten als bootwerkers. Spelen in de tuin doen ze ook graag vaak gaan ze dan 's middags op een stoel liggen slapen. Zoey is al een hele meid die nu flink stoeit met Ylwa, Zelda daarin tegen speelt veel met de A-tjes die zijn wat meer van haar grootte.

20-07-2021
De Z-tjes groeien gestaag door het zijn al aardig grote meiden! Zoey is de brutale van de 2 en zeker niet voor 1 gat te vangen. Zelda is een heel lief en zachtaardig poesje met verschrikkelijk mooie ogen, ze is door een vriendje dan ook Bambi gedoopt.

28-07-2021
De laatste week van Zoey thuis is ingegaan, maandag gaat ze naar haar nieuwe Butler we hopen dat de al aanwezige Noor haar gezelschap op prijs stelt. Alleen Zelda is nog op zoek naar een nieuwe butler.


Meer foto's
Ursa's kittens
07-04-2021

Tja Ursa kwam wel erg veel aan, oh jeetje ze krijgt een buik, ehhh ik voel tepels.... Ursa is zwanger. We hebben Ursa meteen naar beneden gedaan zodat we haar extra kunnen bijvoeden. Eigenlijk is dit zonder enig probleem gegaan.

11-04-2021

Ursa eet als een bootwerker, je ziet haar dus ook groeien, elke keer als ik de koelkast open trek is ze paraat om nog een extra lekker hapje te krijgen.

20-04-2021

Vorige week veranderde haar buik de zadeltasjes zijn naar onderen gezakt. Op meerdere plekken hebben we comfortabele nestjes gemaakt. In het weekend begon ze onder de tafel een nestje te graven in de tijdschriften, dat vonden we niet zo'n goed idee dus we hebben het nu volledig gebarricadeerd. Inmiddels zijn de kittens ingedaald en hopen we binnenkort gezonde bospluisjes te mogen verwelkomen.

Dit zijn de te verwachte kleuren:
Katers

Zwart
Blauw
met of zonder wit
Poezen

Zwart
Blauw
met of zonder wit

28-04-2021

Het zijn spannende dagen, afgelopen week zagen we de babies "afzakken" vanaf vrijdag heeft ze van tijd tot tijd harde buiken. Omdat we niet de dek datum weten ga ik er 's nachts 1 tot 2 keer uit, om te kijken. Het is wel duidelijk dat de babies al flink naar achteren zijn gegaan en haar buik echt naar beneden is gezakt, nog even en we kunnen er een rolschaats onder binden. Het zijn echt de laatste loodjes. Inmiddels ligt ze in Vika's kraambench en is Vika met haar babies verhuisd naar een warm mandje.
Voor de zekerheid ga ik nog met Ursa langs de da, ze begint wat melk te geven, maar een foto toonde aan dat de kittens nog een paar dagen nodig hebben.

04-05-2021

Na een ruime week met doorwaakte nachten, zijn op zondagavond Ursa's babies geboren. Het zijn 2 witte katers, 1 zwart witte en 1 tabby met wit we denken katers, 1 blauw wit katertje heeft helaas een defect vanwege het pil gebruik tijdens Ursa's zwangerschap en is ingeslapen. De babies hadden een geweldig goed geboortegewicht en groeien goed door.

10-05-2021

De babies zijn de afgelopen week goed gegroeid, van 1 van de witte katertjes is de groei sinds zondag gestagneerd, ik geef hem nu om de paar uur een fles zodat hij blijft doorgroeien. Mama Ursa word fors bijgevoed zodat ze goede voedzame melk produceert.

21-05-2021

Inmiddels groeien de babies wat beter met de benodigde ondersteuning, de oogjes zijn open en ze stampen door de sturdy heen en de 2 kleinste lopen ook al in de kraamkooi.
Binnenkort ga ik ze convalescence door hun melk geven zodat ze wat extra krijgen.

27-05-2021

Het is al een tijdje te zien dat Ursa niet gelukkig is met haar kraamkooi, regelmatig probeert ze een hol te graven in de tijdschriften onder de tafel waar de kooi opstaat. Dit wordt mede veroorzaakt omdat de kleine witte kater het van tijd tot tijd op een schreeuwen zet, hij heeft honger, nadat ik het flesje melk verzwaard heb met convalescence is hij veel rustiger. Begin van de week toen ik de study aan het soppen en dweilen was, zag ik in n keer Ursa met een kitten in haar bek lopen naar het warme mandje die op de bodem van de klimpaal lag. Tja dat was dus haar nieuwe plek. Desalniettemin is Ursa veel uithuizig, een poging om het mandje na een dag terug te leggen in de kraamkooi, omdat dit voor de kittens veiliger is, heeft slechts 2 dagen soelaas geboden. Ursa heeft daarna haar babies weer verhuisd achter de klimpaal wat me heeft doen besluiten om de mand maar weer terug te leggen. Inmiddels krijgen de babies behalve een flesje ook carnibest en hebben ze vandaag kennisgemaakt met gekookte gemalen kippenpoot, nou die behoefde geen nadere uitleg. Ook stampen ze met enige regelmaat al door de study heen. Het zijn al echte kleine katjes ipv overmaatse hamsters.

02-06-2021

Het is duidelijk dat Ursa nog maar nauwelijks melk geeft, daarnaast is ze een stuk minder zorgzaam dan Bluey. De kittens staan nu vol op het vast voer omdat ze zo slecht groeien.

07-06-2021

De hemel is een sterretje rijker. Ons kleine ijsbeertje is over de brug gegaan en een sterretje geworden. Ondanks dat hij de afgelopen 2 weken fors is bijgevoed groeide hij niet, waarschijnlijk door eerder vermeld pilgebruik tijdens de zwangerschap heeft hij onzichtbare schade opgelopen. Z'n broertjes staan ook fors op het voer, die groeien gelukkig gestaag door.

16-06-2021

De katertjes groeien goed door en eten bijna alles, 1,5 week terug hebben we ze hun namen gegeven. Afgelopen maandag hebben ze voor het eerst bezoek gehad en is Arvid gereserveerd hij gaat samen met Yuki naar Michael.

21-06-2021

Tja hun speelgenootjes zijn allemaal gent en aangezien ze ook samen liggen te slapen, heeft ook het A-team iets van een verkoudheid. Voor de rest gaat het uitstekend met ze en eten ze zich een slag in de rondte. Ze groeien dan ook goed door.

06-07-2021

Vandaag was het best een beetje spannend, het A-team moest in een kooitje mee naar de da voor hun eerste enting. Alba was het er sowieso niet mee eens dat hij in een kooitje moest en al helemaal niet toen bleek dat hij er niet uit kon.... Onderweg in de auto viel het wel mee, in de spreekkamer wist hij niet hoe snel hij het reismandje uit moest om de boel te gaan ontdekken. Arvid liet zich hierbij ook niet onbetuigd en ging zelfs door de hele kamer rondlopen. Ante moest tijdens z'n chip zo erg kronkelen dat hij opnieuw geprikt moest worden. Het was geen sinecure om alle kittens bij de les te houden, na het hartje luisteren buikje voelen en neus, mond en oortjes kijken kregen ze hun eerst enting en zijn tevens gechipt. Ze hebben hun goedgekeurd stempel op de kont gedrukt gekregen.

20-07-2021

Het zijn hele drukke weken geweest, enerzijds met het wegbrengen van de kittens anderzijds met de zorg voor de kittens. Het A-team heeft een ent reactie gehad met een snotneus tot gevolg, gelukkig zijn ze toch redelijk blijven eten. Alba heeft vorige week een gehoortest gehad, wat we al verwachten is helaas zo, hij is stokdoof! Desalniettemin is het een heel gezellig en attent kitten en bloedmooi! Heel jammer het had een mooie kater voor de fok geweest.

28-07-2021

Het A-team heeft gisteren z'n tweede enting gehad de da vond ze er goed uitzien, ze zijn ook tov de eerste enting fors gegroeid en aardig aan het gewicht voor 12 weken. k hoop dat een verdere entreactie uitblijft.

04-08-2021

Het a-team is een heel klein beetje snotterig na de enting, maar dat zal binnenkort wel over zijn. Ze zijn wel fors aan de maat inmiddels. Alba is vorige week gereserveerd, dus alleen Ante is nog op zoek naar een nieuwe butler.

26-08-2021

Vandaag heeft Ante bezoek gehad en is bij deze gereserveerd. Morgen krijgt hij z'n Rabis enting.

Meer foto's
  LINKS CONTACT