Vicky's kittens

12-09-2019

Na onze eerdere teleurstellingen hebben we nu extra lang gewacht om te melden dat we kittens verwachten van Vicky en Niels. Ze worden eind van de maand verwacht.

Dit zijn de mogelijke kleuren voor de kittens:
Katers

Rood tabby met wit
crťme tabby met wit
Poezen

Zwart zilver tortie tabby met wit
Blauw zilver tortie tabby met wit

19-09-019

Vicky's buik groeit gestaag, ze krijgt bijna elke dag wel wat lekkers, de gekookte vis, gebakken kippendijen en een rauw riblapje gaan er als koek in. Verder eet ze met grote regelmaat brokjes.

26-09-2019
Ik word een beetje nerveus en kijk met argusogen of Vicky goed eet en rustig blijft. Dit is gelukkig het geval door alles lekkere extra hapjes heeft ze inmiddels wel een schommelbuik en zeer duidelijk hoogzwanger. Zo nu en dan heeft ze harde buiken en is er volledige rits aan melkpakken te voelen.

01-10-2019
Afgelopen vrijdag zagen we haar buik veranderen een teken dat de babies aan het indalen zijn. De uitgetelde datum was zondag de 29e. In de nacht van vrijdag op zaterdag ben ik s'nachts even wezen kijken bij haar maar ze was rustig en diep in slaap, de nacht erna ben ik een uurtje bij haar gebleven omdat er toch wel ietsjes onrust was. De nacht van zondag op maandag begon ze te zoeken naar een plaats die zij zelf geschikt vond. Dat bleek uiteindelijk midden op het kleed te zijn. In een zeer comfortabele doos.

Vannacht om 4uur is ze van haar eerste kind bevallen vrij vlot gevolgd door nummer 2, ze ging vervolgens liggen slapen en kon ik de slaap uit mijn ogen wassen. Enigszins teleurgesteld omdat ik dacht dat het bij 2 bleef heb ik haar buik zachtjes bevoeld, er was overduidelijk nog 1 baby in haar buik, ik hoopte dat het er eigenlijk nog 2 zouden zijn. Die hoop ik is ook uitgekomen om 5.45 plopte no 3 eruit. Inmiddels was Dick ook wakker en beneden, ik ben vervolgens naar bed gegaan en heb nog 2 uurtjes geslapen. Toen ik weer beneden was bleek er idd een no 4 te zijn die om 8.45 geboren is. Met mama en de babies gaat het goed!

14-10-2019
De eerste week heeft Vicky met haar kittens in een ruime doos op het kleed voor de tafel gewoond een eerdere poging om haar met haar kroost te verhuizen naar de kittenkooi in de study is mislukt. ze heeft er een kwartier bij gezeten en bedacht toen, dit is het niet, waarna ze haar kittens terug naar het kleed bracht. We hebben vervolgens de doos maar weer daar neer gezet. Inmiddels kruipen de kittens in het rond en ook hun doos uit dus is het kleed geen veilige plek meer voor ze en ook niet voor ons. We hebben ze gisteren dan ook weer verhuist naar de kittenkooi zodat ze daar volop kunnen spelen en wij in een later stadium ook de study mbv een hekje kunnen afsluiten. Gelukkig accepteert Vicky dat, na wat onwennigheid ligt ze nu gelukkig te wezen met de babies.

22-10-2019
De babies zijn vandaag 3 weken en al echt kleine poesjes, hoewel ze gestaag groeien zijn hun gewichten niet wat ik gewend ben. Vicky is op de dag redelijk vaak een ommetje doen, s'avonds lijkt ze meer bij haar kittens te liggen aangezien ze s'nachts het beste lijken te groeien. Om de groei wat te bespoedigen krijgen ze nu kittenmelk met recovery, wat ze veel beter accepteren dan kitten melk alleen.

24-10-2019
De eerste hapjes zijn gedaan en het eerste plasje is gepleegd, ja het zijn al hele poezen die geweldig goed op hun recovery blik groeien.Tja en na het eten moet er gepoetst worden

30-10-2019
Afgelopen week zijn de v-tjes 4 weken geworden en is het hoog tijd om ze van namen te voorzien, dat valt nog niet mee aangezien we ze zoveel mogelijk Scandinavische namen willen geven, die ook nog eens makkelijk roepen.
Ze krijgen nu 2x dag een flesje melk met recovery erdoor en 1x vlees of een blikje.Het natvoer en het vlees zorgen ervoor dat ze goed doorgroeien. Het zijn ook al echte poesjes die rondrennen, klimmen en op de bak gaan. Het duurde even maar uiteindelijk vonden we naast plasjes ook baby "sigaartjes" in de kattenbak. Het is ontzettend leuk om ze te zien spelen met elkaar. Na het eten klimmen ze gezellig op schoot voor een was beurt en een knuffel waarna ze meestal in slaap vallen.

02-11-2019
Inmiddels zijn ook de brokken ontdekt en viel gisteren de kip ook erg in de smaak. Ze zagen nadat ze uitgegeten waren eruit of ze een watermeloentje hadden ingeslikt!
Het gaat nu hard met de v-tjes, de namen zijn uitgezocht maar nog niet "toegekend" aan een specifiek kind.

05-11-2019
Vandaag zijn de meisjes 5 weken, ze krijgen geen flesje meer, maar eten lekker zelf van wat ik ze voorzet, ze eten nu gelukkig zelfstandig van een bordje en hoeven niet meer gevoerd te worden. Vanmiddag zat het eerst kind al spinnend en trappelend, trots in de klimpaal...Ö
Dit zijn hun namen, we hebben zoveel mogelijk passende namen gezocht.

Varda
Vigunn
Vivicke
Vika

Zwart zilver tortie blotched met wit
Zwart tortie mackerel met wit
Blauw zilver tortie blotched
Blauw zilver tortie blotched

14-11-2019
De meisjes zijn nu ruim 6 weken, ze eten praktisch alles en storten zich vol overgave op hun eten. Het is dan ook geen verassing dat ze goed groeien het zijn echte kleine poesjes. Inmiddels hebben ze vandaag ontdekt dat ze over het hek heen kunnen klimmen, we moeten dus heel goed oppassen waar we lopen! Ze stoeien ook uitgebreid met elkaar dat gaat niet echt zachtzinnig, Vika heeft tijdens het stoeien een tik op haar oog gehad het is niet beschadigd maar een beetje rood en traant.

20-11-2019
De poesjes zijn nu 7 weken oud , foto's maken is geen sinecure, het beste lukt het als ze nog maar net wakker zijn. Als ze dan ook wakker zijn is de beer los, het lijkt dan net alsof ze apen klieren hebben gegeten. Afgelopen zaterdag hebben we hun hekje weggehaald , er was geen houden meer aan, de ťťn na de ander klom erover heen.

29-11-2019
De Ferocious Females, hebben we ze genoemd als ze niet slapen of eten dan lopen ze te keten, ze beschikken over een schier onuitputtelijke "duracelletje". Het is wel een genot om ze zo te zien rond stuiteren. Helaas weten ze ook sinds een week hoe het luik werkt, dat maakt het iets gecompliceerder. Volgende week worden ze geŽnt en mogen ze buitenspelen wel onder begeleiding aangezien ze alles interessant vinden, ik vind het wat te koud om ze nu met de vijver kennis te laten maken.

05-12-2019
Dinsdag waren de dametjes 9 weken, het zijn al hele bonken, vandaag krijgen ze hun eerst enting. We kunnen nog een F toevoegen aan de Ferocious Females de F van fearless. Bij de dierenarts gingen ze gelijk in het rond lopen en wilden ze wel met iedereen knuffelen. Van het enten trokken ze zich niks aan.

12-12-2019
De meiden groeien goed ondanks dat ze iets last van hun ogen hebben na het enten. De tuin is ook ontdekt, bleven we er in het begin nog bij en moesten ze na tijdje weer naar binnen, nu lopen ze zelf in en uit door het kattenluikje.

20-12-2019
Het is een genot om te zien hoe de meiden zich in de tuin uitleven. De boom is inmiddels ook ontdekt en in een mum van tijd zit het spul erin, ik moet mn best doen om niet hysterisch eronder te roepen kom eruit. Gelukkig weet ik dat ze net zo makkelijk face down uit de boom lopen als dat ze erin zijn gegaan. Het worden ook al echt grote poezen.

24-12-2019
Onze vrolijke vrouwen zijn nu 12 weken, de entreactie is beperkt gebleven tot wat natte oogjes waar ze af en toe mee knepen, gelukkig is dat nu voorbij. Vrijdag worden ze voor de 2e keer geŽnt en krijgen ze hun chip.

04-01-2020
De meiden hebben een nare ent reactie opgelopen en zijn een paar dagen flink ziek geweest. Gelukkig zijn ze weer aan het opknappen ze rennen en vliegen weer door het huis en de tuin. Hun gewichten hebben ook weer een stijgende lijn te pakken.

15-01-2020
Dit is de laatste week als voltallig nest, Vigunn zal zaterdag as als eerste uitvliegen, Varda volgende week.

23-01-2020

Vigunn heeft het best naar haar zin bij haar nieuwe butlers, haar huisgenoot moet nog wel ff wennen. Zaterdag as gaat Varda verhuizen, Vika blijft nog iets langer, maar ook zij gaat dan naar haar nieuwe butlers. Vivicke blijft bij ons in de cattery, het komt niet vaak voor dat we de luxe hebben dat we kunnen kiezen uit 4 meiden. Het gaat jullie goed vrolijke vrouwen.


Meer foto's
Fricke's kittens
29-09-2018
Fricke is uit logeren, paar weken terug werd ze krols en hebben we haar naar haar "lover" gebracht, waar we al bang voor waren gebeurde ook, de krolsheid ging over.
We hopen dat ze binnenkort wel weer krols wordt en gedekt kan worden.

29-11-2018
Fricke is weer krols geworden, toen ze uit logeren was ze erg timide en verlegen en was ze absoluut niet gelukkig. We hebben we dit keer haar "lover"" hierheen gehaald.
We weten niet of er een gelukte dekking heeft plaatsgevonden we zullen nog 3 weken geduld moeten hebben. We hopen rond de kerst zekerheid te hebben over een eventuele zwangerschap.

22-12-2018
Fricke is overduidelijk zwanger, haar uitgesproken en toegenomen eetgedrag en het feit dat ze mooi rond werd verraden haar zwangerschap, ook een mooie rose tepel liet dat vorige week al zien.

10-01-2019
Echo heeft uitgewezen dat Fricke heel overtuigend zwanger is.
Fricke is rond de 2e februari uitgeteld

31-01-2019
Het zijn de laatste loodjes voor Fricke, ze is inmiddels erg dik, als ze s'avonds rustig ligt kan je de kittens zien bewegen. Binnenkort krijgt Fricke haar eigen pagina.

08-02-2019
Fricke was uitgerekend voor de 2e februari uitgaande van de laatste dekking is dat 63 dagen. Het was al gauw duidelijk dat dit niet de dag was waarop ze zou gaan bevallen, desalniettemin, ben ik s'avonds niet weggegaan. Wat een schier eindeloze tijd leek, was daadwerkelijk ook zo na 4 doorwaakte nachten, heeft Fricke in de nacht van 7 februari het leven geschonken aan 3 kittens, het is een black tabby katertje met wit, een zwart (smoke?) meisje en een blauw met wit meisjes.12-02-2019
De kittens groeien als kool, we voeren fricke ook ruim bij zodat ze goede groeizame melk produceert. Om de kittens goed aan mensenhanden te laten wennen en aan vervangende kittenmelk, voor als er wat is, krijgen ze 1 x daags een flesje wat er grif ingaat.

14-02-2019

onze dikbillen aka de ukjes, het u -nest, zijn vandaag 1 week oud, de oogjes gluren al en ze hebben hun geboortegewicht verdubbeld. Fricke is echt een supermama, die van tijd tot tijd wel even de beentjes strekt en zelfs een frisse neus haalt, maar bij de eerste gil van de ukkies weer bij haar babies staat en er warm tegenaan kruipt.
De ukkies zijn uitermate zoete en tevreden kinders, ze hebben volle buikjes een warm bed en mama lijkt wel slagroom te produceren.

20-02-2019

De Ukkies beginnen al echte kleine poesjes te worden en stappen echt al door hun kraamdoos, ze lijken het kruipstadium over te slaan. Ze groeien zeer voorspoedig op 1 dag na toen Fricke s 'avonds misselijk was en niet wilde eten de volgende waren ze niet gegroeid, gelukkig was Fricke de volgende dag weer goed opgeknapt en heeft ze extra veel en lekker krachtvoer gehad.
Morgen zijn de ukkies 2 weken behalve dat ze groot voor hun leeftijd zijn is ook hun ontwikkeling verder dan van deze leeftijd mag worden verwacht.

28-02-2019

Vandaag zijn de ukkies 3 weken en is het naamdag.

Het Black Smoke poesje gaat Ursa heten vanwege haar berenuiterlijk.
Het Blauw witte poesje gaat Uma heten naar de actrice Uma Thurman
Het Zwart tabby jongetje gaat Uther heten naar Uther Pendragon, beter bekend als koning Arthur.

Ze groeien nog steeds voorspoedig, maar lang niet zo hard als in het begin, zeker niet nu ze rondlopen.
Foto's maken is alleen mogelijk als ze net wakker zijn, het nadeel is dat ze dan wat lodderig uit hun ogen kijken. Zelfs dan is het geen sinecure aangezien ze al heel hard kunnen lopen. Ze hebben inmiddels ook tandjes, die ze ook aan het uitproberen zijn pff wat kunnen ze al hard bijten. Ik denk dat ik van de week langzaam moet gaan beginnen met ze vlees te gaan voeren.

Dit zijn de ouders van onze prachtige drieling:
07-03-2019

De ukjes zijn vandaag 4 weken en al echte poesjes, afgelopen weekend heb ik ze kennis laten maken met rauw vlees(barf) ze vonden het best interessant maar moesten eerst een hapje proeven. Ook van een bordje eten is nog niet makkelijk, inmiddels hebben ze al met veel dingen kennisgemaakt, de gekookte kip vinden ze alle 3 ontzettende lekker. Tja als kleine poesjes vast voer gaan eten moeten ze ook op de bak. In de afgelopen week hebben we dan ook plasjes en babydrolletjes in hun kattenbakje gevonden. Ik verwonder me elke keer weer hoe snel ze zindelijk worden, ook zichzelf wassen, bv na het eten, is als vanzelfsprekend!

16-03-2019

Afgelopen donderdag zijn de Ukkies 5 weken geworden, ze worden met de dag leuker en gezelliger. Nadat ze hebben gegeten gaan ze op schoot hun neus poetsen en een beetje dommelen. Vaak wordt er daarna nog ff gespeeld, met elkaar gestoeid om vervolgens een lekker plekje te zoeken om te gaan slapen.
We hebben samen met enig kunst en vliegwerk foto's gemaakt, dat doen we nog steeds bij voorkeur aan het begin van de middag als ze nog slapen of echt net wakker zijn.

22-03-2019

Onze 3-ling is 6 weken oud het hekje wat we meestal met zo'n week of 4 a 5 neer zetten heeft ze slechts een krappe week tegengehouden. Het was een grote verassing toen er plotseling een klein jongetje op mijn voeten zat, eh hoe kan dit, we hebben even geknuffeld en hebben hem toen terug gezet, tja hij was sneller bij de bank dan ik. Niet veel later volgde de anderen zijn voorbeeld en hebben we het hekje weggehaald. Eten doen ze als de beste en groeien gelukkig ook goed. Morgen komen de eerste geÔnteresseerden de ukkies knuffelen.

28-03-2019

Uther is gereserveerd, z'n nieuwe personeel was helemaal weg van dit blije kind. Ze hebben die dag dan ook flink hun best gedaan, in een onbepaald ogenblik zag ik hem buitenlopen. dat betekent dat hij of het kattenluikje snapt, of is mee geglipt met 1 van de grote.
Niet heel veel later zag ik Uma bijna verzopen staan, ook die was zonder dat we het wisten naar buiten geglipt en al spelend in de vijver gevallen. Na het afdrogen hebben ze vrolijk verder gespeeld, ze heeft niets aan haar onvrijwillige bad over gehouden.05-04-2019

Gisteren waren de Ukkies 8 weken oud, ze zijn groot voor hun leeftijd, ze eten dan ook als bootwerkers. Inmiddels weten ze daadwerkelijk hoe het kattenluik werkt en lopen ze van tijd tot tijd buiten, overigens wel onder ons toeziende oog, mochten we er niet bij kunnen blijven zetten we het luik op ťťn richting verkeer.
Er is ook door alle 3 al kennisgemaakt met de vijver, jeetje wat kunnen die hard zwemmen, bijna net zo hard als dat ze rennen! Met een keer schudden zijn ze weer zo goed als droog.

10-04-2019

Morgen zijn de Ukkies 9 weken, ze groeien voorspoedig maar minder hard dan voorheen, omdat ze veel in de tuin spelen. Eten doen ze nog steeds als de beste. Vrijdagmiddag worden ze geŽnt.

15-04-2019

Afgelopen vrijdag zijn de Ukkies voor hun eerste APK-tje bij de dierenarts geweest, ze hadden iets last van hun oogjes maar hebben een goedkeuring stempel gekregen en zijn geŽnt. Iedereen vond ze heel gezellig en leuk, dat waren ze ook, toen ze uit hun kooitje kwamen werd alles aan een inspectie onderworpen en struinden ze de spreekkamer in het rond. Nadat ze uitvoerig onderzocht en bekeken waren, viel er 1 in slaap op de tafel een andere ging met het toetsenbord aan de gang om haar eigen rapport te schrijven en de derde klom overal in en op, ja gezond zijn ze iig en nieuwsgierig ook.

23-04-2019

Ondanks dat ze een gezondheid stempel op hun kont kregen, hebben de Ukkies toch wat mee gekregen van de enting. Ze hadden allemaal wat last van snotogen en neuzen, ze hebben hier een kuurtje voor gekregen. Inmiddels zijn ze weer up and running!

29-04-2019

Ukkies hebben nog een klein beetje last van snot met name Ursa blies van de week gele snottebellen, inmiddels is dit zo goed als weg. Ze moet nog wel haar kuur afmaken.
Uther z'n nieuwe butlers zijn gisteren nog even komen spelen en knuffelen, dat laatste lukte niet zo omdat hij het veel te druk had met andere zaken. Spelen vonden ze alle 3 wel leuk en Uma vond het wel leuk om nader kennis te maken. Ursa was wat voorzichtiger mede omdat ze nog niet zo lekker was.

07-05-2019

De Ukkies hebben gisteren hun 2e enting gekregen en zijn tevens gechipt, ze waren heel dapper en hebben geen kik gegeven, sterker nog ze liepen vrolijk in het rond in de spreekkamer. Het worden voor Uther de laatste loodjes, hij zal als eerste van het nest uitvliegen, de meiden blijven nog iets langer thuis wonen.

14-05-2019
pff de kittens hebben een entreactie, ze hebben snotneus en ogen, ze krijgen een kuurtje hiervoor. De verhuizing is hierdoor een week uitgesteld.
Meer foto's
Mette's dagboek29-11-2018

Vandaag hebben we Mette naar haar " lover "gebracht. Omdat beiden niet ervaren zijn en er geen kittens komen met alleen wassen en kopjes geven aan elkaar, zijn we heel benieuwd of er daadwerkelijk een dekking in het geniep heeft plaatsgevonden.
Het is nu afwachten!

12-12-2018
Mette is idd niet gedekt ze werd vandaag krols, goede raad was duur, gelukkig wordt haar lover morgen gebracht. Deze kater dekt normaal maar 1 keer tenzij hij een poes heel erg leuk vindt, in dit geval was dat ook zo, Mette is op 14 december minimaal 3x gedekt.
Het tepelstaren kan beginnen. We hopen rond 6 januari te weten of ze zwanger is

10-01-2019
Echo liet zien dat Mette helaas niet, of niet meer zwanger is.

31-01-2019
Mette was zeer overtuigend krols, we hebben van de week haar lover gehaald, die liet er geen gras over groeien, we hopen over 3 weken te kunnen zien of Mette zwanger is.

08-02-2019
Het is nu een week na dato, Mette slaapt veel en eet goed, ik heb nog geen echte aanwijzingen dat ze zwanger is.

14-02-2018
Mette lijkt wat gevulder, mocht ze zwanger zijn dan is de due date 3 april.
dit zijn de mogelijke kleuren:
Katers

Zwart of zwart smoke
Blauw of blauw smoke
Poezen

Zwart of zwart smoke
Blauw of blauw smoke

Alle combinaties met of zonder wit

20-02-2019
Het is nog niet zeker dat Mette zwanger is haar toegenomen eetlust doet dat echter wel vermoeden. We hopen volgende week zekerheid te hebben.

28-02-2019
Mette lijkt zwanger maar laat me geen tepels checken, al dat gepluk aan haar vind ze helemaal niks. Ze laat het ook maar 1x toe om opgepakt te worden, bij een eerstvolgende keer gaat ze 2 meter verder zitten net buiten mijn bereik.....Ik zal in een onbewaakt ogenblik naar haar buik moeten gluren om zekerheid te hebben.

01-03-2019
Met enige moed en beleid heb ik gisteren in Mette's vachtje op haar buik gegraven en plop daar kwam een mooi rose tepeltje naar buiten gestoken, we weten het nu zeker, Mette is zwanger.

04-03-2019
Mette heeft zoals te zien is nu haar eigen pagina, ze toont nu ook echt zwanger gedrag, ze is knuffelig en komt geregeld wat lekkers halen.

16-03-2019
Ondanks dat Mette regelmatig wat extra's krijgt en ze idd wat ronder wordt, heeft ze geen overduidelijke dikke buik, we moeten afwachten of en hoeveel broodjes erin haar oventje zitten.

18-03-2019
Er blijken geen broodjes in de oven te zitten, Mette heeft zeer vakkundig de kluit belazerd. Ze is heftig krols dus gaan we weer haar Lover halen. Om alles uit te sluiten hebben we nu gekozen voor een andere kater.

22-03-2019
Inmiddels is ze meerdere keren gedekt en gedraagt Mette zich heel anders dan vorige keer, het is nu een blij gelukkig poesje die tegen ons kletst en om een knuffel komt. Als ze nu wel zwanger raakt, hopen we haar mooie kindjes te mogen verwelkomen rond de 23e mei.

28-03-2019
Mette heeft een gezonde eetlust, ze komt nog steeds om een knuffel. Het is een compleet ander poesje dan enig tijd geleden. We hopen serieus dat ze zwanger is.


05-04-2019
Mette eet nog steeds goed, ze lijkt geheel anders dan anders, inmiddels rent en vliegt ze van tijd tot tijd met AlduÔn en de Ukkies door de kamer.

15-04-2019
Hoewel we vrij zeker zijn dat ze zwanger is hebben we ook voor Mette een drachtecho ingepland donderdag as.

23-04-2019
Wederom is de teleurstelling groot dat Mette niet zwanger is, op de echo hebben ze iets gezien wat op een cyste lijkt waarschijnlijk raakt ze daardoor niet zwanger. Verder proberen heeft dan geen zin Mette zal zsm gecastreerd worden.
  LINKS CONTACT