De mens
Wie zijn wij?


Wij zijn Dick en Maureen Smit.


Ons leven samen is gekenmerkt door het hebben van katten, onze 4potige vriendjes zijn onderdeel van ons "gezin".

Nadat ťťn van onze htkk overleed en zijn vriendje in tranen achterbleef zijn wij overgegaan tot de aanschaf van de Noorse Boskat. Reeds enige jaren ervoor zijn wij op kattenshows geweest om ons te oriŽnteren en†te verdiepen in de wereld van de katten. De keuze viel op de Noorse boskat, niet alleen vanwege zijn grote en mooie elegante uiterlijk maar zeker ook vanwege het feit dat deze katten zeer sociaal zijn.

Het zoeken via internet was in de beginjaren 90 nog niet zo makkelijk, zeker niet†wijd verspreid evenals de websites, dus het uitpluizen van de kranten werd onze zoekgids.

Wij vonden†een advertentie in de krant waarin kittens werden aangeboden, na het maken van een afspraak en een bezoekje aan de "bosjongens" waren we helemaal verkocht. Uiteraard konden we niet kiezen en kwamen we met 2 katers thuis. Deze bleken zo open, ontspannen en onbevangen hun nieuwe huis te aanvaarden dat we op slag verliefd werden en het boskatvirus een feit.†
Na de aanschaf van een†poesje en een catterynaam†zijn wij in 1996 van start gegaan als Cattery av Froskeland wat uit het Noors vertaald betekend uit het kikkerland.


  LINKS CONTACT