Fricke's kittens
Vorig jaar hebben we besloten om Fricke van de pil te halen, ze werd al heel snel krols.

We hadden binnen de Cattery geen onafhankelijke kater voor haar, haar laten dekken door n van onze eigen katers zou een voor ons te hoog inteelt percentage geven.
Fricke is daarom bij haar 2e krolsheid uit logeren geweest bij Ozzy
( Metal Miauw's Talutah Diyi ) van Cattery Jarinina van onze lieve vriendin Ankie.

Toen ze thuiskwam was ze wat stilletjes en heeft veel liggen slapen, ze begon al gauw meer te eten en vertoonde alle symptomen van zwangerschap. Na een paar weken was ze echter nog maar minimaal aangekomen en kunnen we concluderen dat ze niet zwanger is.

In overleg hebben we besloten om Ozzy bij de volgende krolsheid hierheen te halen.

31-01-2017

Fricke was vorige week krols, ietwat van slag, omdat ze een week hiervoor ook al krols was, stuurde ik een berichtje naar Ankie die eerst haar teksten zou afmaken en tussen de middag Oscar zou brengen. Ozzy zoals wij hem noemen was het daar niet mee eens en sloopte een klep van zijn reismand, gewapend met een andere reismand ben ik ze toen gaan ophalen. In eerste instantie waren ze beiden wat voorzichtig en aftastend, maar samen eten, spelen en knuffelen doet wonderen. In de nacht van de 25e schrok ik van een verschrikkelijke schreeuw en had Ozzy zijn kans schoon gezien en Fricke gedekt.

Het tepelstaren kan nu beginnen.

Mocht Fricke zwanger zijn dan zijn de volgende kleuren mogelijk:
Katers

Zwart of Blauw
Zwart Zilver
Blauw Zilver
Met of zonder tabby
Met of zonder wit

Poezen

Zwart tortie Zilver
Blauw tortie Zilver
Met of zonder tabby
Met of zonder wit21-02-2017

Met veel moed en beleid vanmorgen in Fricke's vachtje gegraven op zoek naar een tepel dat ze wat groter waren hadden we al gevoeld, maar een mooie donker rose tepel verklapt ons dat Fricke zwanger is. Vermoedelijke bevallingsdatum is 29 maart

14-03-2017

Fricke is overduidelijk zwanger ze heeft al echte zadeltasjes volgende week laat ik een foto maken en laat haar nakijken. We hopen dan te weten hoeveel kittens ze draagt.

20-03-2017

Vanmorgen een foto laten maken, Het is zeker dat Fricke drie kittens heeft een eventuele 4e is niet duidelijk. We duimen dat de bevalling goed verloopt en de kittens gezond geboren worden.

28-03-2017

Het zijn de laatste loodjes voor Fricke , ze wil heel graag dat ik bij haar blijf en loopt vaak achter me aan. De kittens zijn ingedaald en de melkpakken zijn goed zicht- en voelbaar, sinds gisteren heeft ze ook harde buiken. Afgelopen nacht ben ik al een keer wezen kijken bij haar, vannacht zal ik bij haar blijven wel dan niet slapend.

01-04-2017

Omdat de geboorte op zich liet wachten zijn we gisteren voor een check-up bij de dierenarts geweest. Aangezien er geen redenen waren om een keizersnee toe te passen, hebben we besloten de natuur zijn gang te laten gaan. Aan haar gedrag maar ook aan het feit dat ze inmiddels 66 dagen zwanger is, gingen we ervan uit dat ze deze nacht zou bevallen. Na een doorwaakte nacht zijn vanmorgen tussen 9 en 10 Fricke's babies geboren moeder en kinders, 3 stuks, zien er gezond uit. Correctie het zijn er nu 4! deze is nog onverwacht een uur later dan de 3e geboren, ondanks het feit dat ze een mooie soepele buik had en ik niks meer kon voelen heeft er dus toch nog een ukkie in haar dikke buik verstopt gezeten. Na de slaap uit de ogen te hebben gewreven hebben we de kittens wat beter kunnen bekijken, we denken dat het 3 katers en een poesje zijn

05-04-2017

Met enig kunst en vliegwerk in 2x 2 minuten 40 foto's gemaakt, moeders komt bij de eerste piep aangestoven, zelfs van buiten, om haar babies te ontzetten. De foto's zijn niet van goede kwaliteit maar voldoende om een indruk te krijgen.

08-04-2017

Fricke's babies zijn vandaag een week oud, het zijn tevreden bolbuikjes.
In de afgelopen week zijn ze geheel volgens schema gegroeid, ze komen elke dag zo'n 10 tot 15 gram aan.

10-04-2017

Even een correctie aangaande de geslachten van de babies, bij het eerste kind hadden we wat twijfel. Ze zag er wat afwijkend uit tov de andere drie dus dachten we dat het een poesje was. Nader onderzoek geeft nu aan dat we 4 katers hebben:
1 black tabby met wit
1 zwart met beetje wit
1 zwart met veel wit
1 black tabby zonder wit
Dit keer had ik een volle minuut meer om ze op de foto te zetten, heb nu niet alleen te maken met mama maar ook met hulpmama Yora

15-04-2017

De kittens zijn vandaag 2 weken en het zijn gezellige dikbilletjes. Ze zijn geheel volgens schema gegroeid, als ze me horen beginnen ze te piepen en tillen hun kopje op. Het lijkt erop dat de zwarte een zilveren ondervacht krijgen, er begint wat wit door te schemeren het is nog te vroeg om zeker te zijn van de kleuren. De fotoshoot hebben we vandaag met z'n tween gedaan wat iets makkelijker is, desalniettemin moesten we snel zijn voordat Fricke en de hulpmama's zich ermee gingen bemoeien.

22-04-2017

Het aanbod aan hulpmama's is overweldigend, Kayleigh heeft de kittens nu ook ontdekt en is er niet meer bij weg te slaan! Het vervelende is echter dat Fricke denkt dat Kayleigh ook daadwerkelijk mama is en de zorg van haar babies aan Kayleigh overlaat. Die zorgt er goed voor maar heeft geen melk. De dikbillen zijn daarom de laatste paar dagen minder goed gegroeid en sluit ik nu Fricke een paar maal per dag een paar uur op met haar babies. Dit om ervoor te zorgen dat ze goed blijven groeien en Fricke haar rust krijgt, 4 mama's in het kraambed is echt te veel.

27-04-2017

De kittens beginnen door de kooi te lopen en een aantal hebben al de "glijbaan" de kamer in ontdekt, voorzichtig snuffelend lopen ze rond. De eerste hapjes vlees zijn ook al geprobeerd, sommige vinden het lekkerder dan andere, het is ook nog wel vroeg om ze af te spenen mama's melk is nog in voldoende mate aanwezig en veel lekkerder.

29-04-2017

De beastie boys zijn vandaag 4 weken ze klimmen nu zelf in en uit hun doos en kooi. Ze stuiteren nog net niet door de study, maar kunnen al wel snel lopen. Alles moet worden onderzocht en na verloop van tijd klimmen ze op schoot om zich te wassen en te knuffelen. Vanmorgen hebben ze zelf een bordje met gekookte en gemalen kippenbout gegeten ze liggen nu uit te buiken.

01-05-2017

De boys hebben namen:

Ryder : Zwart tabby met wit
Rune : Zwart met wit
Roald : Zwart Smoke met wit
Remus : Zwart tabby

07-05-2017

Afgelopen week hebben ze allemaal gesmuld van barf vlees en carnibest, het is verbazingwekkend hoeveel ze eten, ze groeien dan ook geweldig goed!

De kittens hebben bezoek gehad van hun waarschijnlijke nieuwe blikopeners. Gisteren lieten ze zich van hun goede kant zien en waren ze wakker, nieuwsgierig en knuffelig. Margreet heeft inderdaad het kitten gereserveerd waar ze afgaande op de foto's verliefd op was geworden, het was heel grappig om te zien dat dit kitten ook bij haar op schoot klom.

Vanmorgen hebben de boys ook visite gehad, ook Ron, Linda en Logan zijn afgaande op de foto's verliefd geworden op een kitten, die ook uitermate goed bij hun past het was dan ook snel beslist hij moet het worden. Ze hebben lekker gespeeld en vonden het wel spannend, na afloop hebben we gauw nog wat week foto's gemaakt.

Ook vanmiddag kregen we kittenbezoek, echter de boys waren nu moe wilde slapen of bij mama drinken. Na verloop van tijd kwamen ze wel even op schoot klimmen en spelen. Doordat hun toekomstige blikopeners niet heel veel tijd met ze hebben door gebracht, zijn ze nog niet zeker wie het moet worden. De twee jongens staan nu 2 weken in optie, hun nieuwe personeel komt nogmaals langs om definitief te beslissen.

13-05-2017

De boys zijn vandaag 6 weken en groeien voorspoedig, ze eten dan ook alles wat je ze voorzet soms moet ik het ze eerst laten proeven, maar meestal is het gelijk aanvallen. Foto's maken wordt wel een prestatie van top niveau aangezien ze geen moment stilzitten, gelukkig hebben we na veel foto's gemaakt te hebben bruikbaar materiaal. Klimmen is in de afgelopen week ook uit gevonden, regelmatig zitten ze in de klimpaal, ik hou m'n hart vast, moet er maar niet teveel naar kijken.

20-05-2017

De Beastie boys zijn echte beesten! Van tijd tot tijd lijkt het erop of ze apenklieren hebben gegeten. Ze zijn echt aan het apenkooien door de study, dit tot vertwijfeling van mama Fricke. Het is onbegrijpelijk dat ze zo goed blijven aankomen gezien de energie die ze ten toon spreiden. In de afgelopen week zijn ze allemaal 2 ons aangekomen, ze eten dan ook als "dijkers". Foto's maken is tegenwoordig geen sinecure konden we het voorheen nog af met een paar minuten, nu zijn dat een paar uren om wat bruikbaar materiaal te hebben. We zijn wel blij en gelukkig met ons gezonde en gezellige kwartet.

28-05-2017

afgelopen woensdag kwamen Inge en Alex om een min of meer definitieve keus te maken, toen ze op de grond gingen zitten klom Roald vrijwel meteen op schoot en was het pleit beslecht. Voor Rune gaan we op zoek naar een gouden mandje, hij krijgt zijn eigen pagina bij beschikbare kittens. Die hij ook heeft gevonden. De boys waren gisteren 8 weken en maken de boel onveilig in de kamer, ook de tuin is inmiddels ontdekt. De boys zijn echte dikke beertjes, ze zijn heel groot voor hun leeftijd waardoor je al gauw denkt dat ze ouder zijn, ze huppelen echter in het rond met het karakteristieke baby gedribbel wat hun leeftijd verraadt.

04-06-2017

De boys zijn gisteren 9 weken geworden, afgelopen vrijdag zijn ze gent een ietwat verbaasde dierenarts vroeg of dit daadwerkelijke hun eerste enting was gezien hun grootte. Haha ja ze zijn ruim aan de maat ondanks dat ze afgelopen week allemaal wel een dagje hummelig zijn geweest en minder hebben gegeten. Ze waren heel erg dapper, op de tafel stapten ze vrolijk in het rond geheel niet onder de indruk van hun nieuwe omgeving, ze gaven geen kik toen ze hun prikje kregen. "s middags waren ze wel allemaal wat stilletjes en wat hangerig, 's avonds hebben ze goed van hun gekookte vis gegeten.

11-06-2017

De beasties waren gisteren 10 weken oud, ze groeien nog steeds voorspoedig, maar worden wel wat kieskeuriger. Ze eten niet meer klakkeloos alles op wat ik ze voor hun neus zet. De afgelopen week waren ze de n na de ander allemaal een dagje hummelig, als nawee van de enting. De tuin is het speelparadijs voor ze, zelfs bomen klimmen, geheel tot mijn ongenoegen, vinden ze het einde gelukkig gaan ze niet zo hoog en kunnen we ze eruit halen. De nieuwe sport is om door de struiken achter elkaar aan te rennen en tikkertje te spelen, aan het bewegen van de struiken weet je waar ze zijn.

17-06-2017

De beasties zijn vandaag 11 weken oud, pff wat gaat het hard, de laatste weken zijn ingegaan, we proberen nog met volle teugen van ze te genieten. Het zijn zulke gezellige en zeer energieke kinders dat we ook wel eens moe van ze worden, maar ja zoals bij mensen kinders moeten ook zij leren luisteren en dat kost wel wat tijd..... Het was vandaag ook weeg dag de tabby jongens tikken bijna de 1,5 kg aan de zwart witjes zijn een onsje lichter. Het buitenspelen in de tuin vinden ze superleuk ook de vijver is al door alle 4 nader onderzocht, ze zijn allen geslaagd voor hun zwemdiploma.

25-06-2017

De lieverds waren gisteren 12 weken oud, afgelopen vrijdag zijn ze gent en gechipt, ze hebben dit gelaten ondergaan en waren niet echt onder de indruk, alleen Rune was boos toen hij geprikt werd en liet dit dan ook horen. Uiteraard moest al het aanwezige personeel met ze knuffelen en waren ze op een op een zeker moment de spreekkamer uit. De beasties zijn geheel gezond verklaard en de chips zijn geregistreerd. Als ze geen entreactie krijgen dan gaan de Roald en Remus vrijdag de 7e verhuizen. Wat zullen we onze jongens gaan missen.....

01-07-2017

De boys zijn vandaag 13 weken, weken die gelukkig probleemloos zijn verlopen. Het zijn de meest gezellige, grote en lieve vreetzakken. Het is dan ook geen wonder dat de grootste bijna de 2kg aantikken, de kleinste zijn wat lichter maar hebben toch ook een respectabel gewicht van >1,8 kg. Van het enten van vorige week hebben ze gelukkig weinig last van ondervonden. Hun laatste week als compleet nest is ingegaan, met pijn in ons hart gaan we ze wegbrengen in de wetenschap dat ze liefdevol zullen worden ontvangen en verzorgd.


Meer foto's
  LINKS CONTACT