Gimli's kittens

We hopen nog steeds dat onze droom uit gaat komen

Na diverse pogingen waarbij Gimli niet zwanger werd van Odyn hebben we besloten om haar door zijn zoon te laten dekken.
Wederom is Gimli hierbij niet zwanger geworden, er bestond al enige twijfel omtrent wel of niet gedekt zijn, aangezien Leiff een onervaren kater is en Gimli een zeer grote en imposante poes is waar katers diep respect voor hebben, bij de eerste grom liet hij al los en ging sip in een hoekje zitten kijken. Bij haar volgende krolsheid moesten we dus iets anders proberen.
Goede raad was duur, uiteindelijk hebben we gekozen voor Einar, een ervaren kater die vasthield tot het eind, die ook nog een kleinkind van Odyn is. We hebben haar een aantal malen zien rollen maar hebben geen dekschreeuw gehoord.
Het tepelstaren is begonnen, we hopen rond de 23e te weten of ze zwanger is.


Eventueel verwachte kleuren:
Katers

Rood of rood tabby
Zwart of zwart tabby
Rood zilver of zwart zilver
eventueel met tabby
Poezen

Rood of rood tabby
Tortie of tortie tabby
Zwart Zilver Tortie tabby
Tortie smoke


Wanneer Gimli verdunning draagt zijn dit ook nog de mogelijke kleuren:
Katers

Creme of creme tabby
Blauw of blauw tabby
Creme zilver of blauw zilver
eventueel met tabby
Poezen

Creme of creme tabby
Blauw tortie of tortie tabby
Blauw zilver tortie tabby
Blauw tortie smoke

Alle combinaties met of zonder wit


2 mei
Gimli is zwanger, eigenlijk wisten we al een paar weken dat ze zwanger was. Ze kreeg trek in de meest vreemde dingen en haar tepels staken met 2 weken al uit haar vacht. Ze begint ook al een gezellig buikje te krijgen.

17 mei
Gimli was van zichzelf al een "stevige" poes maar inmiddels is ze zo dik dat ze moeite krijgt om haar achterste te wassen. Sinds een paar dagen reageert ze zeer moederlijk op Odin jr en de kleine van Cassey, vanmorgen is ze zelfs bij Cassey in de reismand gekropen waar het nu erg krap is!

25 mei
Gimli is " ernstig "zwanger, ze is inmiddels 7,2 kg en schommelt door het huis heen, nog steeds moedert ze samen met Cassey en Kayleigh. Vanmiddag hebben we Gimli bij de dierenarts laten nakijken en een buikfoto laten maken, Gimli is goed gezond en heeft 4 kittens.

29 mei
Gimli heeft haar kraamdoos opgezocht waar ze nu gezellig met Cassey en Kayleigh ligt te mutsen, als ze het te warm vindt gaat ze uitgestrekt voor de kooi op de vloer liggen.
De verwachting is dat ze rond 1 juni gaat bevallen

3 juni
Na een zeer zware bevalling heeft Gimli op 2 juni het leven geschonken aan 4 gezonde kittens, het zijn drie katers en een poesje. We zijn uitermate blij en verwelkomen onze Q-tjes.
Het Poesje is rood met veel wit en één zwarte vlek achter op haar hoofd, één katertje is black zilver tabby met wit, er is er één rood tabby zonder wit en er is er nog één van een onbestemde kleur, het kan rood zilver, rood smoke of crème zijn.

4 juni
De kittens groeien met wat hulp van een flesje, het is grappig om te zien dat het elke keer een ander is die veel meer gegroeid is dan de rest.

9 juni
De kittens zijn nu een week, ze groeien nu goed met nog een kleine ondersteuning voor de kleinsten.
Ze zijn bijna allemaal verdubbeld in gewicht, qua ontwikkeling lopen ze echter wel uit elkaar. De Black tabby kater liep/kroop al met een paar dagen rond in de doos hing al over de rand en had maandag z'n oogjes al open, maar hij is het minst gegroeid, nog wel op schema. Het rood witte meisje heeft inmiddels ook haar oogjes open en is ook zo actief en ligt ook op schema evenals het rode jongetje. De crème zilver, is het minst actief en ligt de hele dag aan de tiet, hij is dan ook het snelst gegroeid.

19 juni
De Q-tjes groeien goed alle oogjes zijn open en ze stappen stoer door hun doos heen sinds een week doen ze het met alleen mamamelk het flesje wordt categorisch geweigerd. Ze zijn nu allemaal rond de 3 ons wat niet slecht is op deze leeftijd.

23 juni
De Q-tjes zijn vandaag 3 weken en stampen al door hun doos. Noodgedwongen heb ik de rand van de doos vorige week wat verhoogd omdat de twee snelste al regelmatig door de kooi heen kropen/ liepen en niet meer wisten hoe ze terug moesten. Mama gaat met steeds grotere tussenpozen de doos uit, de kittens liggen dan voldaan en zoet in hun doos totdat ze me ruiken en horen dan gaan ze onder luid gepiep naar me toe. Ik pak ze dan op en hou ze tegen me aan, wat een heerlijk gevoel die warme zachte lijfjes...

4 juli
Onze Q-tjes lopen nu los rond achter het hekje, vorige week klommen de eerste hun kitten kooi uit toen was er geen houden meer aan. Ze eten allemaal vlees en blik. Ik ben ongekend vroeg begonnen met eten geven omdat het kleine meisje elke keer niet aan bod kwam aan de "bar" dit was ook duidelijk te zien aan haar enigszins stagnerende gewicht. Aangezien ze geen flesje meer wilde ben ik voorzichtig begonnen haar Carnibest te voeren al gauw volgde de andere kittens. Inmiddels vinden ze Barf lekkerder dan de Carni. s' Morgens smullen ze van een blikje en s' avonds eten ze net als de rest Barf waar ik de grote stukken bot eerst uitvis. Sinds vorige week gaan ze ook op de bak, de eerste keer lagen er drolletjes rondom het bakje, waarna ik er twee in het bakje heb gelegd, hierna zijn ze keurig op de bak gegaan.

14 juli
Afgelopen weekend en week veel bezoek geweest voor de kittens, deze hebben duidelijk iets hiervan meegekregen. Ze spelen nog steeds maar eten slecht en de ontlasting laat ook te wensen over het lijkt een virusje te zijn.

21 juli
Na een moeizame week met een aantal dierenarts bezoeken en rond de klok dwang voederen zijn alle kittens gisteren weer zelfstandig gaan eten en groeien gelukkig weer goed. Ze stuiteren met Princess in het rond, de enting van Princess is een week uitgesteld om de kittens niet met nog meer virusjes te omringen.

29 juli
De kittens waren gisteren 8 weken oud en best wel groot voor hun leeftijd de gewichten zijn tussen de 9,5 ons en 12 ons. De jongens zijn beduidend groter en steviger dan hun zusje.

4 augustus
Onze dappere Q-tjes zijn gisteren geënt, ze waren stik nieuwsgierig en absoluut niet bang uitgevallen. Op het moment dat hun kooitje open ging werden ze direct gecatnapt en verdwenen de kittens naar de diverse kamers om geshowd te worden aan het aanwezige personeel.
De kittens zijn volledig gezond verklaard en hebben geen kik gegeven toen ze geprikt werden. 's middags waren ze wel wat timide en eentje was zelfs een beetje misselijk, maar 's avonds hebben ze gewoon gegeten. Vanmorgen hebben ze uren door het huis en de tuin gestuiterd.
Dit zijn hun namen op de stamboom:
Quenny rood tabby blotched met wit meisje
Qi rood tabby mackerel jongen
Qnutt crème smoke jongen
Quinn zwart tabby blotched met wit jongen

11 augustus
Alle kittens hebben min of meer een entreactie gehad variërend van misselijkheid/diarree tot een soepoog. Ze zijn nu gelukkig allemaal opgeknapt en eten weer als vanouds.

17 augustus
De kittens hebben zich van hun beste kant laten zien aangaande hun vleesvoeding. De grote vonden de haaksbarf rundvlees niet echt lekker dus hadden de Qtjes het rijk alleen, ze hebben gisterenavond en vanmorgen een pond vlees gegeten. Het is ook geen wonder dat ze zo groot en dik zijn.

22augustus
De Q-tjes zijn ontzettende gezellige peuters ze dartelen in het rond en rennen vol galop door de tuin.

28 augustus
afgelopen week zijn de kittens voor de tweede keer geënt en gechipt, ze waren erg stoer en hebben geen kik gegeven. De gewichten vielen tov de eerste enting wat tegen omdat er een paar toch een entreactie hebben gehad. Onze kleine Quenny was met krap 1400 gram de lichtste Qi en Qnutt zijn ruim 1600 gram en Quinn onze dikke jongen was zelfs 1860 maar heeft dan ook geen entreactie gehad.
Voor Qi en Qnutt is de laatste week thuis ingegaan, zondag gaan ze naar hun nieuwe huis, we zullen onze lieve spinmonsters wel gaan missen.
Meer foto's
Cassey's kitten
Cassey was heel heftig krols en ze is op herhaling bij Borre geweest, ze hebben een amoureuse tijd met elkaar doorgebracht. Borre was zeer fanatiek en bleef z'n meisje vasthouden tot het bittere eind, hij heeft letterlijk en figuurlijk z'n tand eruit gewipt.
Over 3 weken weten we of ze zwanger is.

Mocht dit zo zijn dan zijn dit de eventueel te verwachte kleuren:
Katers

Blauw of Blauw tabby
Zwart of zwart tabby
Blauw of zwart zilver tabby
Blauw of Zwart smoke
Poezen

Blauw of Blauw tabby
Zwart of zwart tabby
Blauw of zwart zilver tabby
Blauw of Zwart Smoke11 maart
Volgende week woensdag is het tepeltjesdag en weten we of Cassey zwanger is. Ze is erg knuffelig en eet goed en is meer branie dan doorgaans we verwachten dat ze zwanger is, maar bij de vorige dekking heeft ze toch heel lang de kluit belazerd want ze bleek schijnzwanger te zijn.

20 maart,
het vinden van vergrote rose tepels doet ons vermoeden dat Cassey zwanger is. Ze heeft een goede eetlust en is uitermate knuffelig.
volgens verwachting zou ze rond 27 april moeten bevallen

31 maart
Cassey begint een gezellig buikje te krijgen, ze is nog niet heel veel aangekomen, maar haar grote rose tepels verraden dat er wat gaande is in haar buik.

7 april
Cassey begint nu toch duidelijk ronder te worden als je haar van boven op haar rug kijkt begint ze torpedo-achtig eruit te zien, ze eet dan ook als een bootwerker. Ze is inmiddels ook op zoek naar een beschut plekje om straks haar babies te krijgen. Er staan nu dus diverse reismandjes op strategische plaatsen. We wachten maar af wat ze uitkiest.

18 april
Vanmorgen met Cassey voor een algehele check up bij de dierenarts geweest, tevens is er een foto gemaakt. We weten inmiddels zeker dat Cassey 2 kittens heeft, we denken dat we ook een 3e kitten hebben gezien althans we zagen een schedeltje en 2 pootjes, de rest was zo vaag dat we geen ruggegraatjes hebben gezien, wellicht was dit kitten erg aan het bewegen. We wachten in spanning af, volgende week is ze uitgerekend.

2 mei
Wat een mooie dag (28 april) had moeten worden is geëindigd in een nachtmerrie.
Vanaf woensdag had Cassey harde buiken en moest ik haar net als voorgaande keren vasthouden. Donderdag aan het begin van de middag nam de onrust toe en was haar bevalling aanstaande ik heb gauw nog wat gegeten voordat ik hier niet meer de kans voor zou hebben. Cassey ging heerlijk in haar doos liggen spinnen en al gauw zag ik golfje over haar flanken lopen. Om 16.00 verloor ze de slijmprop en om 18.00 ging ze persen. 18.25 het eerste kitten is geboren het is een blauw zilver tabby jongetje. Om 19.20 kwam nummer twee toen ik deze wilde afnavelen bleek hij een gaatje in zijn buikwand te hebben. Goede raad was duur Cassey was nog niet bevallen van nummer 3 en nummer 2 moest worden ingeslapen. De spoedkliniek als dienstdoende praktijk stelde voor om moeder met kinderen mee te nemen zodat ze gelijk het derde kitten konden bekijken.
In de tussentijd was mijn lieve vriendin Ankie in de trein gestapt om mij terzijde te staan en stuurde mij een sms. Cassey bleef wat angstig in haar mandje zitten en begreep niet goed wat er gaande was. Op een gegeven moment melde ik dat de volgende er aan kwam, omdat er zowel een arts als twee assistente aanwezig waren ging ik ervan uit dat ze wel in goede handen was en durfde ik het aan om Ankie even van de trein te halen. Toen ik even later terug was zat de dierarts zat achter de computer, ik ben toen gelijk bij Cassey gaan kijken, het kind lag er al echter nog geheel in de vliezen. De dierenarts heeft gelijk de vliezen gescheurd en is aan de slag gegaan om het kind tot leven te wekken, maar tevergeefs. Deze nodeloze dood heeft me tot in mijn ziel geraakt.

We hopen dat het kleine mannetje het wel gaat redden, doordat moeders zo in de stress was heeft het een aantal dagen geduurd voordat Cassey besefte dat die schreeuwerd haar kind was waar je voor moet zorgen. Inmiddels groeit hij redelijk en heeft Cassey de steun gekregen van Kayleigh en liggen ze er met z'n allen er gezellig bij.

7 mei
De kleine man groeit goed hij is in een week tijd een ons aangekomen, ondanks een slechte start. Zijn oogjes beginnen open te gaan en hij gluurt gezellig naar ons als wij hem oppakken. Cassey is weer op en top mama en vertroeteld haar kind, bijgestaan door Kayleigh.

17 mei
De kleine man heeft onze vakantie ondanks mama's onrust goed doorstaan. Van tijd tot tijd vond onze kattenpleegmama, Cassey met kind boven in de klimpaal wat wel stressen is. Bij onze thuiskomst heeft ze dat nog 2 keer gedaan, we hebben haar verteld dat dat geen goed idee was omdat kindje stuk gaat als hij zou vallen. Nou ja dacht ze, dan leg ik hem toch in de boekenkast.......zucht.
Inmiddels ligt ze weer innig tevreden in het reismandje, maar nu geflankeerd door Gimli.

29 mei
De kleine man heet Prince. Wat aarzelend heeft hij vorige week z'n tandjes in het vers vlees gezet, in de loop van de week is hij vaker en meer gaan eten, Feline A/D vindt hij heel lekker, verder vindt hij Barf konijn en Carnibest kitten erg lekker. Ik stop het eerste hapje in zijn mond zodat hij kan proeven, daarna begint hij vrolijk van z'n bordje te eten het vlees vindt hij het lekkerst uit de hand ook omdat het dan een beetje warmer is, het vlees wordt niet in de magnetron opgewarmd omdat dit de goede bacteriën zou doden. Hij gaat ook al op de bak en hij moest ons luidkeels vertellen dat hij moest poepen, nou dat werd me een drol......
Hij doet ook al enige tijd zichzelf wassen, toen hij nog maar net kon zitten was dat wel wat wiebelig maar inmiddels is het vaste prik na het eten en het liefst op schoot.

5 juni
Wat beschaamd moeten wij bekennen dat ons kitten geen Prince is maar een Princess.
Tja.... gelijk maar naar de belangstellende gebeld om het verhaal te doen, gelukkig nam die het luchthartig op en vind de click met de poes belangrijker dan het geslacht.

13 juni
De toekomstige blikopener van Princess is geweest en vindt haar helemaal geweldig ze gaat straks minoes heten.

19 juni
Princess is een verschrikkelijk gezellig poesje wat graag op schoot komt knuffelen en met Odin ravot maar het ook fijn vindt om bij de kleine kittens in de doos te kroelen en/of met één van de mama's.

22 juni
Princess is zeer goed gegroeid de afgelopen week ze eet dan ook alles van blik en vlees en sinds een week eet ze ook brokken. Ook doet ze nog heel gezellig bij mama lebberen.

23 juni
Vandaag is ze 8 weken oud en al ruim 9 ons, ze is al een hele dame die van tijd tot tijd door het huis heen vliegt en draaft, met Odin is ze dikke vriendjes en ondanks dat hij wat hardpotig kan zijn zoekt ze hem regelmatig op, ze zal hem zeker gaan missen.
Bij de kleintjes is ze ook niet weg te slaan ze speelt en kroelt met ze over een paar weken zijn zij de nieuwe speelkameraadjes.

4 juli
Kleine meid is vorige week woensdag geënt en gechipt en goed door het apk-tje gekomen. Het is een heel gezellig meisje die nog heerlijk bij alle beschikbare mama's drinkt. Ze eet bijna alles wat je haar voor zet en groeit goed. Ze mist af en toe haar vriendje maar dan zoekt ze ons op of speelt met de kleintjes.

14 juli
Wat een mooie gezellige meid is het, haar nieuwe eigenaar is de 12e weer wezen knuffelen en was helemaal weg van haar.

27 juli
Princess heeft haar 2e enting gekregen en is goed gezond bevonden over 2,5 week gaat ze naar haar nieuwe "mama"

11 augustus
De datum van de verhuizing komt rap dichterbij, vandaag haar rugzakje bij elkaar zoeken en haar speeltjes verzamelen de lap die ze meekrijgt nogmaals over haar mama's halen en de speelkameraadjes. Zaterdag is de grote dag, we weten nu al dat we onze mooie meid zullen gaan missen.

16 augustus
Princess is afgelopen zaterdag verhuisd, geheel vlekkeloos is dit echter niet verlopen, in de auto begon ze op een gegeven moment wat benauwd te mauwen en.. jawel hoor ze moest ernstig op de bak. Zo goed mogelijk heb ik haar met smoelen doekjes schoongemaakt en de handdoek dichtgevouwen. Nadat ze in haar nieuwe huis was aangekomen ging ze op onderzoek uit ze liet zich aaien en liep met haar staart omhoog door de kamer. Op een geven moment waren we haar kwijt en bleek ze onder de kast te zitten. Francis heeft haar met Marius onder vandaan gehaald waarna ze een half blikje heeft gegeten, 's nacht heeft ze nog wel om haar broertjes en zusje geroepen.
Lieve Princess ik hoop dat je je draai hebt gevonden, we wensen je een lang gelukkig en gezond leven toeMeer foto's
Pernille's kitten
Geheel onverwacht is onze droom om nog 1 maal kittens van Odyn te krijgen uitgekomen.

Dit is echter niet bij de beoogde poes maar bij zijn vriendinnetje waar hij in het pensionada verblijf al enige tijd mee samenwoonde.
Ze hadden het daar heel gezellig, op een gegeven moment werd Pernille dikker en kreeg een buikje, nadere inspectie van de buik gaf aan dat ze zwanger was! Een bezoek aan de dierenarts gevolgd door een echo gaven aan dat het kitten zo'n 40 dagen oud moest zijn.

9 maart
Via een geplande keizersnee, is een Blauw Silver Tabby Blotched , voor zover we het gezien hebben, katertje geboren, Pernille is hierbij gecastreerd. Het katertje heeft een moeizame start gekend, vruchtwater in de longen en de naweeën van mama narcose. Dankzij de goede zorgen van de dierenarts en assistentes ging hij uiteindelijk zelfstandig ademen.

Ook Pernille is nog een tijd wiebelig en misselijk geweest, ze keek lodderig uit haar ogen en moest in eerste instantie niets van haar kind weten. We maakten ons op voor doorwaakte nachten omdat een kitten elke twee uur moet drinken. Toen ik ze op ging halen heb ik de kleine gelijk wat laten drinken, Pernille werd er in haar reismandje bij gezet en begon te snuffelen, ik heb gelijk de kleine neusje neusje laten doen. Thuisgekomen lag hij lekker tegen haar buik aan en was volledig geaccepteerd. Toen ik hem s 'avonds een beetje melk voerde en hij zich liet horen kwam ze er gelijk aan om haar kind te "ontzetten".

10 maart
Pernille's melkproductie was nog niet optimaal maar de kleine bleef het proberen en weigerde categorisch mijn flesje. Gelukkig bleef hij op gewicht, dus was de conclusie hij moet toch wat melk van mama binnenkrijgen ook omdat ik hem heb horen zuigen. Gisterenavond heb ik nog 1 ml naar binnengekregen en hem gewogen.

11 maart
HIJ groeit! Ik kan m'n geluk niet op, vanmorgen heb ik hem gelijk gewogen en was hij 6 gram zwaarder op mama's melk. Pernille is erg zorgzaam en wast en poetst haar kind, vanavond was hij inmiddels 134 gram.

18 maart
Odin jr is mega gegroeid in de afgelopen week en heeft de "groei achterstand" meer dan goed gemaakt hij is inmiddels 248 gram en zijn oogjes gaan open.

23 maart
Odin doet heel goed, zijn oogjes zijn open en hij kijkt parmantig de wereld in als mama het nest verlaat en ik bij hem ga kijken of als hij zijn mama hoort komt hij al wiebelend aangestapt. Hij is nu ruim 3 ons en heeft een lekker bol buikje en hele grote voeten die inmiddels zo groot zijn als mijn duim!

31 maart
Odin, begint al een echt peuterpoesje te worden, hij loopt al heel goed en is best snel. Hij kijkt vrolijk in het rond en vind aandacht helemaal geweldig. Begin van de week groeide hij iets minder dan voorheen maar toch een goede 10 gram per dag de laatste twee dagen was dit het dubbele, hij is nu 410 gram.

7 april
Odin is nu 4 weken hij weegt een pond en loopt en klautert zijn doos uit, het is dus tijd om het rennetje neer te zetten voor zijn en onze veiligheid. Vanavond probeer ik hem carnibest te voeren van de week had hij nog geen belangstelling in vlees.

11 april
Odin heeft de afgelopen dagen wat van het vlees geproefd waar bij hij de kalkoen lekkerder vond dan de kip, in ieder geval heeft hij ervan gegeten. Bij de gekookte kippenpoot had hij geen enkele aanmoediging nodig, klaarblijkelijk rook dit nog lekkerder dan het vlees, we hebben hem al een paar maal op de kattenbak zien rommelen, het wachten is op de eerste poepjes en piesjes. Mama doet hem samen met grote zus Kayleigh nog steeds poetsen.

18 april
Odin groeit nog steeds goed en gaat steeds meer lusten het meeste moeten we hem wel eerst laten proeven alvorens hij zelf gaat eten. Wat hij vorige week nog lekker vond lust hij nu niet meer en omgekeerd. Gisteren heeft hij van de Barf kip gesmuld waar hij geen enkele aansporing voor nodig had, had wel het meeste bot eruit gehaald, is scherp en een beetje te groot.

2 mei
Odin heeft limping kitten hij eet gelukkig nog wel maar is erg brak, hij krijgt tolfedine tegen de koorts en synulox tegen de gewrichtsontsteking, door de koorts is hij wel gelijk een ons afgevallen.

7 mei
Odin is helemaal opgeknapt vanaf donderdag speelt en donderjaagt hij door het huis ben helemaal blij.

18 mei
Odin heeft zijn eerste enting gehad en is volledig nagekeken en goed gezond bevonden.

29 mei
Odin is een vrolijke kleuter, die zoals het af en toe lijkt apenklieren heeft gegeten hij apenkooit door de kamer en tuin. Gelukkig heeft hij geen ent reactie gekregen en groeit hij weer goed, na zijn "limping" en onze vakantie vond ik hem wat magertjes volgens de da viel dat wel mee en was hij goed gespierd, ik heb ze graag wat molliger. Hij vindt Prince erg leuk en ziet hem als een levend stuk speelgoed.

9 juni
Odin heeft gisteren zijn 2e enting gehad en is gechipt hij is ook weer helemaal gezond bevonden en weegt nu 1670 gram.

19 juni
Dit is Odin's laatste week zaterdag gaan we hem wegbrengen, wat zullen we hem missen zucht.....

23 juni
Dit zijn de laatste foto's van Odin die nu nog heel gezellig bij zijn moeder van tijd tot tijd ligt te lebberen, hij is met z'n >2kg niet veel kleiner dan Pernille

25 juni
Odin is naar Ankie waar hij het goed naar zijn zin heeft, het is stil in huis zonder ons gezellige leuke mannetje
Meer foto's
Daisy
Na wat liefdevolle tijd met elkaar te hebben doorgebracht durven wij voorzichtig te melden dat Daisy zwanger is van Einar ze verwacht rond 29 januari babies.

Eventueel te verwachte kleuren:
Katers

Rood of rood tabby
Zwart of zwart tabby
Rood zilver of zwart zilver
Rood of Zwart smoke
Poezen

Rood of rood tabby
Tortie of tortie tabby
Zwart Zilver Tortie tabby
Tortie smoke
Alle combinaties met of zonder wit en de verdunde kleuren crème en blauw.

Daisy is nu 7 weken zwanger en heeft een gezellig buikje, ze is erg knuffelig naar ons toe maar naar de grote kittens kan ze wel eens narrig uithalen. Daisy eet goed en lust bijna alles wat we haar voorzetten, ze komt zelfs s'avonds van de Barf mee eten.

Voor Daisy zijn het de laatste loodjes. Vandaag 29 januari is het 63 dagen na haar laatste dekking de babies kunnen vanaf nu geboren gaan worden. Het gaat goed met haar ze is in de laatste 2 weken weer 4 ons zwaarder geworden. Omdat Daisy een grote poes is heeft ze niet een opvallend dikke buik. We wachten af wat er uit de goocheldoos komt.


2 feb Vanmorgen is Daisy naar de dierenarts geweest om haar te laten checken. Gezien de draagtijd leek het ons beter om haar met de keizersnee te verlossen. Toen ze open was gesneden werd al meteen duidelijk dat ze een zeer ernstige gesloten baarmoederontsteking had. De baarmoeder stond vol met pus, we hebben alleen Daisy kunnen redden, ze is ook gelijk gecastreerd.

Daisy lijkt geen nadelige gevolgen te ondervinden van haar baarmoederonsteking nog van haar castratie, ze loopt nog steeds als een koningin door het huis en regeert haar koninkrijk.

  LINKS CONTACT