Scarlets Dagboek
07-01-2023
Scarlet is op kerstavond gierend krols geworden haar beoogde lover keek eens naar haar en had zoiets van ja und.... Tja uiteindelijk hebben we voor AlduÔn gekozen die zich ijverig aan z'n taak kweet.

14-01-2023
Het lijkt er voorzichtig op dat Scarlet wat voller aan het worden is, van de week gaan we voorzichtig naar haar tepels kijken.

16-01-2023
Tja een voorzichtige tepelcheck heeft ons vermoeden bevestigd Scarlet is zwanger en heeft nu haar eigen pagina. Due date 28 februari

Dit zijn de lovers met daaronder de mogelijke kleuren van de kittens.Blauw en crŤme is alleen mogelijk als Scarlet verdunning draagt.
Katers

Rood tabby
Creme tabby
met of zonder wit of zilver
Poezen

Zwart tortie tabby
Blauw tortie tabby
met of zonder wit of zilver

22-01-2023
Net als bij haar vorige nest heeft Scarlet gezonde trek, de hele dag is ze wel aan het snaaien. Uiteraard krijgt ze ook extra voedzame dingen, maar ook een plakje rosbief....

06-02-2023
Scarlet heeft al een echt gezellig trommeltje, zodra ze kraak zakjes hoort is ze paraat en staat ze achter me om te kijken of er wat te halen valt. Ze is bijzonder knuffelig en vindt het heel gezellig dat we weer thuis zijn van onze korte fotoshoot break.

14-02-2023
Onze mooie Scarlet heeft inmiddels een flinke buik gekregen en van tijd tot tijd komt ze voorbij schommelen. Als er gegeten wordt of eten wordt klaargemaakt staat ze naast ons om wat lekkers te bietsen, of zoals afgelopen zondag de fricandeau van m'n brood te jatten.

19-02-2023
De laatste week voor Scarlet is ingegaan, we hopen dat ze maandag de 27e mooie gezonde babies op de wereld mag zetten. Voorlopig lijkt ze alleen nog maar bezig met eten te zijn. De kraamkooi is schoon en gereed voor haar, maar ze maakt nog geen aanstalten om een plekje te vinden. Dat zal waarschijnlijk aan het eind van de week veranderen.

23-02-2023
Het zijn de laatste loodjes voor onze mooie lieve Scarlet, langzamerhand zie je haar buik veranderen een teken dat de kittens beginnen in te dalen. Hierdoor is haar rug veel beter te zien en te voelen. Het is nog te vroeg om te waken het is pas dag 59 na de laatste dekking, ik hou haar wel met argusogen in de gaten. Ze heeft inmiddels al her en der in doosjes en plekjes gekeken of dat een geschikte plaats is voor haar babies.

27-02-2023
Vannacht ben ik bij Scarlet gebleven, de kittens waren al goed ingedaald. Ze bleef tot vanmorgen echter rustig, waardoor ik besloot om op 6 uur nog m'n bed op te zoeken voor 2 uurtjes. Zo rond 9.30 begon Scarlet wat onrustiger te worden en heeft opnieuw alle plekjes die we hadden weggezet bekeken, uiteindelijk viel haar oog op het holletje in de klimpaal, waar ik gauw nog een extra handdoek in heb gelegd. De eerste weeŽn waren inmiddels al te zien en net als de vorige keer ging ze op de grond staan persen, waarna ze als een flits haar holletje in dook. Even voor 11 uur kreeg ze persweeŽn en om 11.15 werd er een tortie meisje geboren een kwartier later gevolgd door een rode jongen, na zich gepoetst te hebben is ze rustig gaan slapen. Omdat ik bijna zeker wist dat ze nog niet leeg was heb ik haar kittenmelk met een flinke snuif druivensuiker gegeven, een kwartier later werd rond half 2, de 2e rode jongen geboren. Ik ben er niet zeker dat ze leeg is dus het is nog ff afwachten.

28-02-2023
Scarlet was inderdaad niet leeg gisterenavond werd er nog een rood katertje geboren. Inmiddels zijn ze allemaal gegroeid de 1 wat harder dan de ander, ze hebben als extra vanmorgen een lekker flesje gehad. We hebben heel snel net wat fotootjes gemaakt met de telefoon voor een eerste indruk.


05-03-2023
Scarlet is innig gelukkig met haar babietjes, de melk bar is na een dag of 3 vol op gang gekomen. Daarom hebben de babies de eerste dagen nog een flesje gehad. Ze groeien goed en hebben hun geboorte gewicht bijna verdubbeld. Ze ontwikkelen zich ook goed, ze kruipen door hun sturdy, tillen hun kopje op en hun oogjes kieren al, kortom ze zijn vlot voor hun leeftijd, morgen zijn ze 1 week jong. Scarlet wordt flink volgestouwd met extra voedzaam eten, zodat ze goede voedzame melk maakt en zelf niet te veel inteert.

11-03-2023
De babies hebben een dip gehad, ze groeiden wel maar veel minder dan normaal gebruikelijk. Dit is waarschijnlijk veroorzaakt doordat de mama's mot hadden met elkaar. Inmiddels is de rust weergekeerd en hebben de mama's weinig stress en hun eigen plekje. De babies zijn nu ook weer beter aan het groeien. Niet zo hard want nu hun oogjes open zijn stampen ze door de sturdy heen.

!9-03-2023
De babies zijn zo leuk, als ik m'n hoofd in de kraamkooi steek ruiken ze me en worden ze wakker gevolgd door flink gepiep. Ze vinden het heerlijk om te knuffelen, maar het lopen is nog leuker. Na hun weegmomentje krijgen ze hun flesje en gaan dan bij Dick op schoot, werden ze voorheen toegedekt willen ze nu overal heen en gaan over z'n benen wandelen. Scarlet is met dit mooie weer redelijk uithuizig geweest wat goed te zien is aan de gewichten van de babies. Ook Wren ligt er redelijk vaak bij zodat Scarlet vindt dat ze een goede "baby sitter" heeft.

28-03-2023
Omdat de babies veel meer beweging nodig hadden en de ťťn na de ander uit de Sturdy en vervolgens uit de kooi kroop hebben we de grote verhuistruc uitgevoerd.
Scarlet is met Sturdy en al naar het onderste plankje van de klimpaal verhuisd, zodat haar babies zelf in en uit kunnen. Vervolgens zijn Uma en Wren met Sturdy en al naar de kraamkooi verhuisd. Dit zorgde in het begin voor wat verwarring , maar na een paar uur waren ze er aan gewend. Het is ook voor de kittens veel veiliger, omdat ze nu meer ruimte hebben om te spelen ontwikkelen ze zich ook veel beter. We hebben wel voor ieders veiligheid een hekje neergezet dat ze niet los door de kamer kunnen lopen, voor het moment....

04-04-2023
De kittens hebben afgelopen week al van het rauwe vlees geproefd, de Carnibest, maar ook de sucade lapjes en en kippendijen gaan erin als ketellapper. Kleine Gulv z'n maag is een beetje van slag na het gulzige eten, ik ga ervan uit dat dat met een paar dagen over is.

11-04-2023
Met de kittens is het redelijk, ze spelen en klimmen dat het een lieve lust is. Echter met eten is het niet consistent de ene dag eten ze je de vingers erbij op de andere dag trekken ze hun neus op. Met Barf menu zijn ze nog het meest tevreden. Hun gewichten gaan niet hard omhoog door al het gespeel, maar ze liggen nog redelijk op schema.

18-04-2023
Het G-eboefte doet het goed ze zijn wel allemaal een dagje hummelig geweest, maar eten nu volop. Blik voer is soms nog een straat te ver. Meestal duw ik dan een hapje in hun mond zodat ze het kunnen proeven. Dit wordt meestal, 9 van de 10 x, gevolgd door zelf van het bordje eten. Inmiddels eten alle kittens dus zal ik een groter bord moeten neerzetten. Wat ze het liefst doen is door de kamer rennen, op her moment dat ze me horen in de keuken komen ze aangerend om te zien of er iets voor hun is. Daarnaast is met hun geren en gespeel de hele kamer onveilig en moeten we voorzichtig zijn met onze voeten neerzetten. Ook foto's maken is geen sinecure, zelfs met z'n tweeŽn is het het een uitdaging, maar wel gelukt.

24-04-2023
De boefjes zijn vanavond 8 weken, het zijn heerlijke kinders, met uiteraard soms ook wat boevenstreken, wat erbij hoort. Na hun hummeligheid eten ze allemaal weer erg goed en groeien ze goed door, het beginnen nu echte vachtmonsters te worden. We gaan straks weer een poging doen om foto's te maken.

02-05-2023
9 weken zijn ze alweer, het gaat goed met ze, ze zijn goed op gewicht, maar we wachten met enten tot het h-nest iets ouder is zodat die gelijk mee geŽnt kunnen worden. Het was een druk weekend, de kittens kregen bezoek en ze hebben zich van hun beste kant laten zien. Er werd gezellig gespeeld en alles was best wel interessant.
Ik ben trots op m'n mooie kinders, die hoewel ze nog nooit kinderen hadden gezien, open en onbevangen met ze speelden.

08-05-2023
Het wordt een hele drukke week dus van foto's maken en verhaaltjes schrijven zal het niet komen. De kozijnen worden vervangen en de katten moeten een stoelendans doen...

14-05-2023
Afgelopen woensdag zijn de kittens geŽnt en gechipt, auto rijden was wel wat spannend, maar op een enkele piep na ondergingen ze het rustig. Aangekomen bij de dierenarts stonden de meeste voor het hekje te kijken waar ze nu weer terecht waren gekomen. Eťnmaal in de spreekkamer vonden ze het een beetje spannend, maar ook uitermate interessant, alles moest onderzocht worden. Ze zijn helemaal nagekeken en gezond bevonden.

17-05-2023
De kittens hebben toch wat van een ent reactie, het is niet heel erg maar sommige hebben wat last van een plak oogje. Beetje schoonmaken en wat smeren zorgt ervoor dat het wat sneller over is, voor de rest doen ze het goed.

23-05-2023
Dikke pret de kittens hebben buitenspelen ontdekt! pff de eerste paar dagen mochten ze alleen naar buiten als wij er bij waren, want de vijver blijkt op alle kittens een grote aantrekkingskracht te hebben. Inmiddels hebben we het net vlak over de vijver gespannen zodat ze er niet meer in kunnen springen of vallen. De G-tjes behoren tot het slimme soort, ze weten hoe het kattenluik werkt en zelfs wanneer we het luikje op ťťn richting verkeer zetten weten ze dat ze de klep moeten optillen.

31-05-2023
Gisteren hebben ze hun 2e enting gekregen, de dierenarts vond ze er goed uitzien en flink aan de maat. ze zijn weer helemaal nagekeken en gezond bevonden. Ze hebben heerlijk in het rond gelopen en klommen overal in, nadat we iedereen in hadden gepakt, dachten we, kwam er nog een rode jongen onder het bureau vandaan.

07-06-2023
Wat gaat de tijd snel! Onze mooie kinders zijn al zo groot, het zijn hele gezellige energieke kittens, buiten spelen vinden ze geweldig ze rauzen door de struiken en hebben dikke pret. Als ze moe zijn gaan ze heerlijk op of in de krabton of op het klimpaaltje slapen.

13-06-2023
De laatste week is ingegaan voor het voltallige nest, vrijdag as gaat Gaia als eerste weg gevolgd door Gandalv op zaterdag, volgende week vrijdag gaat ook Gulv naar z'n nieuwe butler. Geir vertrekt samen met Ivar pas op de 8e vanwege de vakantie van hun nieuwe butlers. Lieve mooie kittens veel geluk en gezondheid in jullie nieuwe huis, dat het jullie goed mag gaan!
Vandaag maken we nog jullie laatste foto's.

27-06-2023 Inmiddels zijn Gaia, Gandalv en Gulv helemaal thuis in hun nieuwe huis. Gisteren van Geir nog foto's gemaakt.

Meer foto's
Uma's Dagboek

07-01-2023
Inmiddels zijn ook Uma en Vivicke krols geweest, Lamba vond beide meisjes zeer interessant en heeft vol overgave "zijn" meisjes gedekt. Het tepelstaren kan beginnen.

22-01-2023
Uma laat ons geen buikje kijken, dus geen tepelcheck, maar gezien het feit dat ze on-uma's knuffelig is denken we dat ze zwanger is. Uma heeft nu ook haar eigen pagina.
We hopen volgende week toch nog even naar haar buik te kunnen gluren.

06-02-2023
Tja Uma is niet van het buikje wroeten, desondanks hebben we snel een blik op haar buikje kunnen werpen en jawel hoor een voorzichtige rose tepel kwam tevoorschijn. Aangezien ze niet heel erg dik geworden is denken we dat het een klein nest wordt. Due date 9 maart.

Dit zijn de lovers:


Dit kunnen de te verwachte kleuren zijn:

Blauw is alleen mogelijk als Lamba verdunning draagt.
Amber is alleen mogelijk als Uma amber draagt, als ze beiden en verdunning en amber dragen is blauw amber ook nog mogelijk.
Katers

Zwart wit
Blauw wit
Zwart Amber
Blauw Amber
Poezen

Zwart wit
Blauw wit
Zwart Amber
Blauw Amber
14-02-2023
Uma's buikje blijkt er wel degelijk te zijn, ze draagt in tegenstelling tot haar moeder Fricke meer aan de onderkant. Vanochtend keek ik van boven op haar rug en zag ik zowaar toch iets meer buik ook aan de zijkant.

19-02-2023
Normaal moet uma niet zoveel buiten haar brokken om, maar tegenwoordig eet ze voorzichtig ook mee van de riblappen en de kippendijen. Daarnaast versmaadt ze een lekker blik natvoer ook niet!

27-02-2023
Uma was uitermate nieuwsgierig van wat er nou toch in de klimpaal gebeurde en moest er met haar neus bovenop staan. Daarna is ze gezellig bij Dick op schoot gekropen voor haar portie kroel. Het is voor haar nog 1,5 week wachten totdat ze zelf babies krijgt.

05-03-2023
Onze mooie Uma, begint aardig rond te worden, inmiddels zijn ook de hormonen goed op gang en vindt ze de babies wel ontzetten interessant. Voorzichtig gaat ze de kraamkooi in en steekt haar neus in de sturdy. Ook als de babies op schoot liggen na hun weegmoment en hun flesje komt ze nieuwsgierig kijken en doet neusje neusje. Eten doet ze uitstekend en ook zij krijgt net als Scarlet een paar keer per dag wat extra's. De laatste week is ingegaan voor Uma, haar buik begint iets te veranderen een teken dat de babies beginnen in te dalen.

09-03-2023
Het is due date, maar Uma heeft daar andere ideeŽn over, gisterenavond was ze wat onrustig, maar de kittens waren nog niet ver genoeg ingedaald. Ik ben er vannacht toch uitgeweest om bij haar te kijken, zr begint nu wel harde buiken te krijgen, maar ze ligt nog heerlijk in de klimpaal te soezen. Ze heeft hier en daar wel al in het rond gekeken naar een voor haar geschikte nestplaats, maar het liefst zou ze met Scarlet in de kooi liggen die, daar niet blij van wordt.

11-03-2023
Afgelopen avond/nacht is Uma bevallen van 3 babies. Het zijn een zwarte kater, een zwart poesje en een zwart wit poesje. Het had wat voeten in de aarde omdat geen van de uitgezette plekjes goed genoeg was. Ze lag heerlijk in een krabton toen we in 1 keer zachtjes hoorde piepen en het 1e kitten geboren was. Tja de ton is niet groot en ook nog naast de kamerdeur kortom niet de beste plaats. We hebben gauw het kind afgenaveld en in de sturdy gelegd en Uma er bij gezet, gelukkig kon het nu wel haar goedkeuring krijgen. Uma nam de tijd en we hebben haar buik vastgehouden en koppie gekroeld. We voelden het kind aan haar zijkant langzaam maar zeker naar beneden schuiven,2,5 uur later is de 2e geboren, na het poetsen is ze heerlijk gaan slapen. Ik heb zachtjes haar buik gevoeld die niet meer hard was, maar we dachten er echt 3 kittens gevoeld te hebben. Ik ben er naast blijven zitten cq hangen en ben toen toch maar naar bed gegaan, aangezien ik al bijna 2 nachten op was geweest. Na een half uur kwam Dick vertellen dat er een staartje uitkwam, gauw aankleden en naar beneden. Na een moeizame bevalling, 6 uur na de 2e, met veel hulp van mij kwam daar toch het derde kind, het duurde wel even eer dat deze goed op gang was, maar de kleine hittepetit hing daarna vrij vlot aan de tiet. Vanmorgen na het wegen gauw met de foon wat foto's gemaakt.

19-03-2023
Uma's babies groeien als kool, op 1 dag na dat Uma niet lekker was, het lijkt erop dat Uma "slagroom "geeft! Ze zijn nu 1 week oud en hun geboorte gewicht is meer dan verdubbeld. Wren vindt ze helemaal geweldig en heeft al pogingen gedaan om Uma's
babies bij die van Scarlet te leggen. Ondanks dat Uma en Scarlet eerder in de week mot hadden, omdat Uma de kittens pikte, lijkt het nu goed te gaan. We hopen dat wanneer Wren bevalt we de nesten kunnen samenvoegen.

28-03-2023
Uma's babies groeien echt als malle haar oudste zoon heeft in 2 weken tijd z'n geboorte gewicht meer dan 3 maal verveelvoudigd. De meisjes zijn niet zo reuzig maar hebben ook een respectabel gewicht bereikt. Hun oogjes zijn al een week open en ze stampen al door de sturdy heen, onze mooie grote jongen kan zelfs al op de vloer op hoge poten lopen hij lijkt het kruipstadium te hebben overgeslagen.

04-04-2023
Pff de reuzen van Uma zijn al aan het eten, toen ze zagen hoe of dat de G-tjes eten kregen wilden ze dat ook. Dus ook zij krijgen hun deel van de Carnibest. Toe ik vanmiddag een bord met baby mousse in de kooi zette voor de mama's zag ik tot m'n stomme verbazing dat er al een kitten er van mee aan het eten was! Ze zijn behalve groot ook best voorlijk in hun ontwikkeling. Op schoot zitten nadat ze gewogen zijn is er niet meer bij, ze lopen de Study in het rond en gaan op ontdekkingsreis.

11-04-2023
Tja wat moet ik zeggen over onze reuzen, ze eten als bootwerkers, zijn nog niet helemaal zindelijk, want spelen is veel leuker.... Op het moment dat ze beginnen te piepen zetten we ze gelijk op de bak. 9 van de 10 gevallen gaan ze ook zelf netjes op de bak, op een klein ongelukje na hier en daar. Ze zijn dan ook pas 4,5 week! wat je al gauw vergeet omdat ze zo groot zijn.

18-04-2023
Onze H-eerlijke kittens zijn zo ontzettend leuk, ze eten dat het een lieve lust is en spelen gezellig met elkaar, maar ook met de "grote" van Scarlet en de "kleintjes" van Wren. Onze grote jongen is nu eigenlijk de grootste van alle kittens en z'n groeicurve ver vooruit! Alleen aan z'n gedrag en manier van lopen zie je dat hij nog baby is. Zijn zusjes zijn iets minder groot, maar nog steeds ruim aan de maat. Inmiddels lopen ze 's middags los door de kamer en niet alleen meer in de study, als ze moe zijn gaan ze echter wel zelf terug de study in en klimmen ze in hun kraamkooi.

24-04-2023
Onze H-tjes zijn goed gegroeid op Hśgge na, die is ook niet lekker geweest en heeft weinig gegeten. Op een gegeven moment wilde ze helemaal niet meer eten, maar toen ik met riblapjes aan kwam werden haar ogen groot werd ze lang en stortte ze zich op haar vlees. Tja dan is het echt een roofdier met bijbehorende geluiden...

02-05-2023
De kinders zijn mega groot en inmiddels op Hśge na, groter dan de G-tjes. binnenkort worden ze geŽnt ook al zijn ze dan pas ruim 8 weken, echter omdat de kittens met levend verzwakt worden geŽnt scheiden ze ook virus uit waardoor de kleintjes ziek kunnen worden. De moederimmuniteit begint rond deze leeftijd af te nemen. De kittens doen het goed er wordt gespeeld en gerausd dat het een lieve lust is ze doen niet onder voor de G-tjes. Ook knuffelen is uitermate gezellig met ze, vooral na het eten dan is het op schoot neuzen poetsen en liggen soezen.

08-05-2023
Verhaaltjes schrijven en foto's maken lukt deze dagen niet, vanwege de vervanging van onze kozijnen. We zullen zsm foto's maken.

14-05-2023
Afgelopen woensdag zijn de kittens naar de dierenarts geweest voor hun enting en chip, dit is wat vroeger dan de normale 9 weken, maar aangezien ze fors aan de maat waren kon het wel. De dierenarts vond ze op een enkel nat oogje na er goed uitzien!
Op een kleine ent reactie, plakoogjes, na lijken ze er goed vanaf te komen, ze eten als bootwerkers wat ook aan hun gewicht te zien is.

23-05-2023
Het gaat goed met onze mooie kinders, Hśge heeft inmiddels een normaal maatje bereikt, maar steekt schriel af ten opzichte van haar reuzen broer en zus, die zelfs al groter zijn dan de G-tjes die 11 dagen ouder zijn! Ze eten nog steeds als de beste en groeien hard door, het zal nu wel minder hard gaan omdat ze elke dag ook een paar uur buiten spelen.

31-05-2023
Gisteren zijn ze voor hun 2e enting naar de dierenarts geweest, ook deze kinders vond hij er goed uitzien en kerngezond, ze zijn wel fors aan de maat. Op de snotoogjes na waar ze nu oogdruppels voor hebben gekregen was er niks op aan te merken. Na 2x druppelen zijn ze al zienderogen beter! We gaan er dan ook vanuit dat over een paar dagen het helemaal weg is.

07-06-2023
Onze H-eerlijke kinders, groeien als kool, Halvard was vorige week de 2 kg voorbij het is een echte stoere bonk en o zo gezellig, hij kletst erop los. Zijn zusje Hailey kletst ook maar minder dan hij, ze spannen wel de kroon qua grootte, ook Hailey is erg groot voor een poesje en zal weldra ook de 2kg aantikken. Hśge steekt er wat schriel tegenaf, maar voor een poesje van deze leeftijd is ze ook gewoon groot. Hśge is wat minder vocaal maar wel een gezellig meisje die ook heerlijk bij je komt zitten. Voor alle drie geldt dat ze uitermate slim zijn mede ook door hun grotere "broers en zussen".

13-06-2023
Onze stoere bonken zijn op Hśge na de 2 kg gepasseerd, Hśge heeft met 1700 gram overigens ook een zeer respectabel gewicht voor 13 weken. Buiten spelen vinden ze helemaal geweldig, ik haal ze tussendoor wel naar binnen zodat ze op de dag nog een hapje extra eten. Drinken doen ze buiten waar we een hele grote kom hebben neergezet. Ze komen ook binnen om op de bak te gaan en doen in het voorbij gaan nog een hapje brokken.

27-06-2023
Afgelopen zaterdag is Halvard verhuist, zoals gebruikelijk voor "froskelandjes" was hij gelijk thuis de hond was wel een beetje eng, de grote katten wennen. Na een paar uurtjes is hij gezellig met de andere katten de ren in gegaan, waar hij even heeft rond gedard en daarna is gaan slapen, hij blijkt een ongelofelijke meester in het verstoppen te zijn aangezien z'n nieuwe butlers hem niet meer konden vinden toen hij naar de kattenkamer moest. Inmiddels is hij dikke vriendjes met de al aanwezige "froskelandjes". Hailey gaat ook binnenkort naar haar nieuwe butler voor Hśge zoeken wij nog personeel.

03-07-2023
Komende zondag krijgt Haege bezoek, we hopen dat ze haar butler heeft gevonden. Deze mensen komen ook gelijk kijken voor een kitten uit de laatste nestjes.

14-07-2023
Gisteren is Hailey naar haar nieuwe butler, gegaan. Na aanvankelijk eerst de kat uit de boom te hebben gekeken, liep ze met haar staart in de lucht rond om de boel te onderzoeken. 's avonds heeft ze met de rest van een bordje gegeten. Aankomende zondag komt de geÔnteresseerde voor Hśge nogmaals langs met haar partner en hopelijk heeft ook zij dan haar eigen personeel gevonden.

17-07-2023 Hśge heeft nieuw personeel!

Meer foto's
Wren's Dagboek
14-01-2023

Ook Wren is nu krols, samen met Lamba doet ze ernstig haar best om babies te maken.

11-02-2023
Afgelopen week hadden we al het idee dat Wren zwanger was, ze is meer gefocust op eten, uitermate knuffelig en slaapt redelijk veel. Vanmorgen dus een tepelcheck gedaan tja haar tepels waren dusdanig groot en zuurstok rose dat je er bijna kiespijn van krijgt. Kortom Wren is zwanger en krijgt haar eigen pagina Due date 17 maart.

Dit zijn de lovers met daaronder de mogelijke kleuren van de kittens.

Katers

Rood *
Creme *
Zwart Smoke
Zilver tabby
*met of zonder wit of zilver of tabby
Poezen

Zwart tortie*
Blauw tortie*
Zwart Smoke
Zilver tabby
*met of zonder wit of zilver of tabby
CrŤme en blauw is alleen mogelijk als ze beide verdunning dragen

19-02-2023
Wren is een grote knuffeldoos geworden, eten doet ze ook als de beste als ik vlees sta te snijden staat ze al in de keuken om een forse portie naar binnen te werken. Er is nog niet heel veel buik te zien met haar dikke vacht, maar met je handen kan je goed haar bolle buikje voelen.

27-02-2023
Wren is een echte kroelkat en is aardig gefocust op eten, ook bij haar is nog niet veel buik te zien. we hopen dat ze nog goed doorgroeit in de laatste 2,5 week.

05-03-2023
Wren heeft het in de laatste weken op een eten gezet en is flink aangekomen ook heeft ze een mooi rond buikje. Ze krijgt net als Scarlet en Uma extra eten. Ze is nog niet echt geÔnteresseerd in de babies, maar ze moet nog 2 weken dus dat komt vanzelf.

11-03-2023
Ogenschijnlijk is Wren niet heel erg dik, maar als je haar optilt is het dieplood. Ook draagt ze aan de onderkant en minder aan de zijkant. Het is wel een verschrikkelijke lekkerbek geworden en eet ze er op los. Ook voor Wren is de laatste week ingegaan we zien al wat verandering aan haar buik, een teken dat de babies op weg gaan naar...

14-03-2023
Het zijn de laatste loodjes voor Wren, ze eet zich een slag in de rondte en is op zoek naar een mooi warm donker plekje.

19-03-2023
Afgelopen donderdag heeft Wren alle nestplekken bekeken, maar geen van de plekken kon haar bekoren. Echter toen we de kittens van Uma uit hun nestje halen bleken die zo interessant dat ze haar intrek nam in Uma's sturdy. Ze werd ook wat onrustig dus heb ik op due date, 's morgens vroeg, op een holletje boodschappen gedaan. De hele dag zijn we bij haar gebleven, inmiddels vindt ze het fijn dat we haar buik vasthouden en aaien. Ondanks dat we dachten dat de babies snel zouden komen, zijn we nu 2 doorwaakte nachten verder. Ze probeert bij beide moeders te moederen en loopt van het ene nest naar het andere. Het is nu de 65e dag na haar laatste dekking, we hopen echt vandaag haar babies te mogen verwelkomen. We hopen dat ze straks samen met Uma in de kraamkooi kunnen moederen.

20-03-2023
Net nadat ik het bovenstaande stukje geschreven had hebben we foto's van de babies gemaakt. Toen ik het laatste kitten terug legde zag ik dat Wren weeŽn had, we hebben haar gelijk uit de sturdy van Scarlet gehaald en bij Uma gelegd. Dit was niet wat ze wilde en ze liep er weer uit om naar Scarlet te gaan, terwijl ze op het kussen voor de kraamkooi stond flopte het 1e kitten eruit het is een zilver tortie poesje. Ik heb haar gauw afgenaveld en in de sturdy bij Uma gelegd waar ook Wren bij ging liggen. 45 minuten later was daar nummer 2 een zilver tabby katertje. Wren ging lekker liggen slapen en wij hebben met argus ogen naar haar gekeken. Hmm haar buik was zacht en ze was rustig. We hebben daarna een hapje gedaan. Ik dacht met grote zekerheid te weten dat ik 4 bolletjes had gevoeld. Ruim 6 uur na haar 2e kind beviel Wren van haar derde kind, ook een zilver tabby katertje een uur later gevolgd door haar 4e kind, een rood tabby katertje. Ze leek leeg te zijn en na een bordje lekkers en kommetje kittenmelk, kon ik na een paar doorwaakte nachten eindelijk met een gerust gevoel mijn bed opzoeken.

28-03-2023
Hoe vreugde en verdriet naast elkaar liggen. Vreugde om het mooie nest en verdriet omdat onze mooie zilver tortie tijdens de bevalling vruchtwater heeft binnen gekregen en een longontsteking heeft ontwikkeld welke ze niet heeft overleefd. De rest van de babies groeien goed. Ze liggen gelukkig met de babies van Uma bij beide moeders in de Sturdy in de kraamkooi. De eerste oogjes beginnen te kieren en ze ontwikkelen zich goed.

04-04-2023
Wren's mooie babies zijn ook al best groot, de oogjes zijn helemaal open en ze lopen al door de sturdy heen. Met grote belangstelling kijken ze hoe de andere kittens eten, het zal me niet verbazen dat deze kittens volgende week ook al mee eten. Het derde kind blijkt geen katertje te zijn maar een poesje. Omdat nu duidelijk is dat de 2 katertjes blotched zijn, betekend dit dat beide ouders blotched dragen.

11-04-2023
De babies ontwikkelen zich goed, net als de rest mogen ze na het wegen heerlijk op schoot knuffelen. Inmiddels doe ze dat maar 10 minuten en gaan ze eraf om rond te lopen. De eerste hapjes zijn inmiddels geproefd, waarbij vooral onze rode jongen het gretigst is. Zondag zijn ze 3 weken geworden en door het spelen met grote "broers en zussen" motorisch goed ontwikkeld, daarnaast zijn ze ook goed aan de maat. Foto's maken is nu ook topsport bedrijven.

18-04-2023
De I-niemini's doen het uitstekend ze groeien en ontwikkelen zich voor spoedig. Ze eten dapper mee van de Barf en de blikjes die ik geef, waarbij ik hun wel op schoot eten geef zodat ik zeker weet of en hoeveel ze eten. De kattenbak is ook gevonden, soms klimmen ze er zelf op en soms "weten" ze het niet meer en draaien dan al piepend in het rond, waarna we ze op de katten bak zetten en ze hun behoefte doen. Tja en aangezien ze grote "broers en zussen" hebben kijken ze een behalve goede ook slechte dingen af. Het is hier een gezellige bende van tijd tot tijd.

24-04-2023
De mini's doen het goed, er worden al nijvere pogingen gedaan om over het hekje te klimmen, maar ze komen nog iets aan lengte tekort. Dit zal binnenkort ook wel voorbij zijn. Het zijn echte bolletjes dus ook zeer goed op gewicht, ze eten dan ook volledig mee met de grotere kittens, maar een slokje bij mama is nog steeds niet te versmaden. inmiddels zijn ze ook volledig zindelijk.

02-05-2023
De I-niemini's ontwikkelen zich goed, het hekje heeft nog maar weinig geheimen voor ze. Eten doen ze gelukkig uitstekend en ze groeien goed door, ze zijn wel nog een stuk kleiner dan de oudere kittens maar ze doen met alles dapper mee. Het is te hopen dat ze van mama nog voldoende immuniteit hebben als de grote kittens volgende week worden geŽnt. Het wordt sowieso volgende week een rare week, omdat onze nieuwe kozijnen worden geplaatst. Dat betekent dat we een complete stoelendans moeten uitvoeren met alle katten! Het is niet anders, het zal wel goed gaan. Inmiddels hebben de kittens bezoek gehad en zijn Inga en Ingemar gereserveerd.

14-05-2023
Ook Ivar is inmiddels gereserveerd, onze mooie lieve jongen gaat samen met Geir naar z'n nieuwe huisje. Dit zal pas na de vakantie van hun toekomstig personeel gebeuren. De dappere I-niemini's laten zich gelukkig niet de kaas van het brood eten ik let er wel op dat Ivar als kleinste niet weg geduwd wordt bij het eten, hij krijgt regelmatig op schoot uit de hand wat extra's.

17-05-2023
Het kon niet uitblijven, dat de I-niemini's iets van het virus van de andere geŽnte kittens hebben meegekregen. Het is niet heel erg, ze hebben wat natte ogen, dus hebben ze nog iets van de moeder immuniteit waarop we al hoopten. Ze worden over 2 weken geŽnt, ze zullen dan ook ruim aan de maat zijn, tezamen met de grote die hun 2e enting krijgen.

24-05-2023
De I-niemini's doen het goed ze eten dat het een lieve lust is, als ze een uurtje hebben buiten gespeeld krijgen ze binnen wat lekkers. De kippendijen zijn hun favoriete eten Ivar blijft ervan eten ik geeft hem wel gefaseerd elke keer wat hapjes omdat ik bang ben dat hij zich over eet en gaat spugen. Een bijkomend voordeel van kippendijen is dat ze er goed van aankomen. Volgende week krijgen ze hun eerste enting, ze gaan dan samen met de G-tjes en de H-tjes mee naar de dierenarts.'

31-05-2023
Onze I-niemini's zijn hardstikke stoer, het enten en chippen ging goed alleen bleek Ivar een leeuw in kittenkleren te zijn er werd heel boos toen hij gechipt werd. Op hun snotoogjes na zijn ze kerngezond en goed op gewicht ook zij hebben nu oogdruppeltjes waar ze ontzettend van opknappen.

07-06-2023
De I-niemini's zij niet echt meer mini's, ze eten dat het een lieve lust is en groeien goed door. Net als alle andere kittens drinken ze ook nog een slokje bij Wren, die vindt dat alle kittens wel een slokje mogen. Hun mama's zijn al afstand aan het nemen van de kittens en ook al krols geweest, dus meer dan wassen en knuffelen is er niet meer bij.
Wren blijft dus redelijk schriel ondanks al het bijvoeren, het is een goede en lieve mama die tot het eind voor alle kittens zorgt zoals haar moeder Marit dat deed.

13-06-2023
Onze I-niemini's zijn al lang niet meer klein, ze zijn uitgegroeid tot mooie grote kinders waar het baby achtige wel al vanaf is. Ze vinden het nog steeds wel heel gezellig om bij ons te komen knuffelen, wat wij ook heel gezellig vinden. Ook buiten spelen vinden ze geweldig ze scheuren in polonaise achter elkaar aan door de tuin. Als ze moe zijn gaan ze onder de struiken of in de krabton of op het klimpaaltje liggen slapen.

20-06-2023
Vandaag hebben de I-tjes hun tweede enting gehad, ik kan ze geen I-niemini meer noemen, ook de dierenarts was onder de indruk va hun grootte. Het zijn daarnaast ook verschrikkelijke vachtmonsters waardoor ze nog imposanter ogen. Ze zijn weer helemaal goedgekeurd en Inga kreeg een muisje waarmee ze lekker zat te spelen. De jongens vonden het wel best en knapten een uiltje.

27-06-2023
Onze kinders groeien goed en vinden buiten spelen helemaal geweldig. Het leukste vinden ze in de heg klimmen en achter elkaar aan rennen. Dit wordt hun laatste volle week als volledig nest. Inga gaat als eerste het nest verlaten, gevolgd door Ivar die samen met Geir gaat. Door de vakantie van zijn nieuwe butler vertrekt Ingemar met z'n rugzakje pas eind juli.

03-7-2023
Het gaat goed met onze mooie kinders, deze week zal ik ze nog extra verwennen met knuffels en lekker vlees.

10-07-2023
Vorige week zijn de eerste I-tjes verhuisd, het gaat goed met ze, het was ff wennen voor ze, maar na een dag doen ze of het de normaalste zaak van de wereld is dat ze nu ergens anders wonen. Ook voor ons is het wennen, het is nu uitermate rustig in huis zonder onze lieve kleine belhamels.

Meer foto's
Vivicke's dagboek


23-02-2023
Het is duidelijk dat Vivicke niet zwanger is. Ze zal 1e helft mei opnieuw worden gedekt

17-04-2023
Vivicke werd begin April gierend krols en is door Lamba gedekt, we kunnen nu gaan tepelstaren.

29-04-2023
Vivicke is zwanger, eigenlijk dachten we dit al een tijdje, maar een tepelcheck bevestigd haar zwangerschap. Due date is 8 juni.

Dit zijn de lovers met daaronder de mogelijke kleuren van de kittens.
Katers

Rood *
Creme *
Zwart Smoke
Zwart*
*met of zonder zilver of tabby
Poezen

Zwart tortie*
Blauw tortie*
Zwart Smoke
Zwart *
*met of zonder zilver of tabby
*CrŤme en blauw is alleen mogelijk als Lamba verdunning draagt

06-05-2023
Vivicke is nog niet erg dik, mede omdat ze niet veel binnenkomt op de dag om wat te eten. Uma vindt het nog steeds leuk om haar te plagen, maar omdat haar status door haar zwangerschap stijgt, bijt ze inmiddels goed van zich af.

14-05-2023
Inmiddels is Vivi's buik flink aan het groeien, omdat ze op de dag veel buiten zit eet ze zich 's avonds een slag in de rondte. Uma blijft het leuk vinden om op haar te jagen, dus zit ze regelmatig in de struiken verstopt waar we haar uithalen en mee naar binnen nemen. Ze gaat dan op de arm mee zodat ze niet door het luik hoeft waar plaaggeesten achter zitten. Ze is ondanks haar dikke buik nog best snel en ze kan zich goed redden.

25-05-2023
Vivicke groeit gestaag door ze ziet er nu uit alsof ze een meloen heeft ingeslikt. Elke dag geef ik haar wat extra's als natvoer en rauw vlees. Inmiddels blijft ze wat vaker en langer binnen en eet regelmatig brokjes, zelfs als ze buiten is komt ze naar binnen om nog wat te eten. Ze moet nog 2 weken, weken waarin ze nog verwend zal worden met lekkers. Inmiddels zijn alle sturdy's schoon en liggen er vers gewassen lakens in om haar babies te verwelkomen. Zoals gebruikelijk krijg ik wederom een soort van nestdrang en is alles weer extra gesopt.

31-05-2023
Omdat Vivicke vorige week al zo ontzetten dik was hebben we haar laten X-rayen omdat we bang waren dat het heel veel babies zouden zijn, het zijn er wel veel maar gelukkig geen 8, maar een normale 5 a 6. Ze is echter zo dik dat ze haar eigen achterkantje niet meer kan wassen. Ook is ze constant aan het zoeken naar verstop plekjes en glipt ze regelmatig de gang in op zoek naar een geschikt plekje.

07-06-2023
Het zijn de laatste loodjes voor Vivi, ze heeft het zwaar, gelukkig is het nog niet zo warm, desalniettemin ligt ze regelmatig op de vloer of buiten op de tegels af te koelen. Ze vind het heel fijn als we haar buik vasthouden en wil veel aandacht regelmatig loopt ze achter ons aan voor een knuffel of om buikje te kroelen. Afgelopen nacht ben ik bij haar geweest , maar de kittens zijn nog niet ver genoeg ingedaald, komende nacht blijf ik bij haar.

11-06-2023
Gisteren is Vivicke bevallen, wat een feestelijke dag had moeten worden is geŽindigd in een klein drama. Vivi was de 8e uitgerekend ik ben in de nacht van woensdag op donderdag en van donderdag op vrijdag diverse malen bij haar geweest. Op vrijdag begon ze onrustig heen en weer te lopen en moest overal op en in kijken. 's middags hebben we het kattenluik gesloten zodat ze niet meer naar buiten kon, eind van de avond was het duidelijk dat de bevalling aanstaande was. We zijn beide de hele nacht op gebleven omdat Vivi het liefst bij ons wilde zijn. Na een zeer zware bevalling heeft Vivi het leven geschonken aan 2 katers. Vivicke blijft onrustig en van tijd tot tijd sluiten we haar op met haar babies. Ze drinken nu bij hun mama wat in het begin wat moeizaam ging, nadat ik ze een paar keer heb aangelegd kunnen ze nu de tiet zelf vinden. Verder fles ik ze daarnaast een paar keer per dag zodat ze wat sterker worden.

17-6-2023
Met Vivicke en haar jongens gaat het goed, de babies komen goed aan en zijn best al sterk, inmiddels tillen ze hun kopje al op. Als ze me horen of ruiken komen ze naar me toe gekropen. Vivicke is veel rustiger nou en als de babies zoet liggen te slapen gaat ze lekker buiten pootjes strekken en een frisse neus halen, regelmatig steekt ze haar hoofd om het hoekje om te luisteren of ze nog stil zijn. Tijdens de bevalling van Thyra heeft ze als vroedvrouw haar ondersteund en babies gewassen en Thyra zelf. Ze liggen nu samen heel gezellig in de Sturdy in de kraamkooi te mutsen.

27-06-2023
De jongens groeien zeer voorspoedig, ze tillen hun koppie nu volledig op en beginnen al op hoge poten te lopen. 's Avonds na hun flesje gaan ze op schoot, maar het liefst kruipen ze in het rond. Regelmatig zie je ze uit hun sturdy kruipen en lopen dan in de kraamkooi, ze hebben ook al belangstelling in het eten van de mama's. Ze krijgen echter pas na het weekend wat Barf, omdat ze dan de 3 weken voorbij zijn.

03-07-2023
De mooie J-tjes krijgen vandaag voor het eerst vlees, ze zijn er echt al aan toe als ik de grote kittens eten geef gaan hun neusje de lucht in en stiefelen ze op de borden af. Afgelopen week hebben ze 2x dag een flesje gehad en zie je ze groeien. Inmiddels lopen ze hierna al door de study heen om de boel te verkennen.

10-07-2023
De mooie J-ongens doen het goed , inmiddels krijgen 2x dag vlees en daarna een flesje. "je hoort ze bijna groeien" nu ze ťťnmaal eten. Ze klimmen nu ook zelf uit de kraamkooi en er weer terug in. Ook de kattenbak is ontdekt, soms is het wat moeizaam om erin en eruit te klimmen maar ze gebruiken de bak wel.

17-07-2023
De mooi J-ongens doen het goed, eind afgelopen week hadden ze een dipje, daarnaast waren de mama's niet lekker en hebbende boys weinig gegeten en zijn ze slecht gegroeid, inmiddels gaat het een stuk beter.

25-07-2023
De J-ongens eten inmiddels weer als kleine bootwerkers, Jesper heeft nog 1 dag een inzinking gehad waar bij hij minder at, maar vette makreel heeft hem zeer snel over de drempel geholpen. Ook de riblapjes gaan er met smaak in. Vanavond komt er weer bezoek voor de kittens.

01-08-2023
Onze mooie J-ongens groeien zo ontzettend hard, ze eten dan ook als de beste. Op het moment lusten ze alles wat ik ze voorzet, een enkele keer moet ik Jesper eerst een hapje in z'n mond doen om het te laten proeven. Ook qua ontwikkeling doen ze het erg goed, ze rennen met gemak de klimpaal in, maar ook in onze benen...

07-08-2023
Jesper en Jeppe zijn zulke gezellige kinders, maar oh zo ondernemend. De laatste horde het hekje waarmee ik de studeerkamer afscherm is inmiddels ook geslecht. Ze rennen en vliegen nu ook door de kamer heen. Het mag duidelijk zijn dat ze niet meer zo hard groeien omdat alles wat ik erin stop er ook bijna meteen er wordt afgespeeld. Desalniettemin zijn ze goed op gewicht.

14-08-2023
De J-ongens doe het goed, samen met de K-tjes krijgen ze nu apart te eten zonder de logees omdat ze niet tegen deze Pac-mans op kunnen. Het betekend dat ze nu weer veel beter groeien, Daarnaast krijgen ze 's middag nog een "snack" in de vorm van rauw riblapje of rauwe kippendijen. Vanmiddag zijn ze voor het eerst buiten geweest voor de fotoshoot, van al dat zonlicht moesten ze toch met hun oogjes knijpen.

18-08-2023
Het gaat goed met Jesper en Jeppe, ze hebben nog ietsjes last van hun oogjes, maar het is niet noemenswaardig. Ze hebben van de week al lekker buiten gespeeld waarbij Jeppe als een volleerde boskat de boom in liep. Dick heeft hem er maar weer uitgeplukt. Ook zij worden volgende week dinsdag geŽnt en gechipt, dat is voor hun wat later dan normaal. Vanwege hun kleine "broertjes en zusje" hebben we het een week doorgeschoven zodat dan ook de K-leintjes mee kunnen. Ik wilde niet het risico lopen dat ze na het enten virus uitscheiden waar de K-leintjes ziek van worden, waardoor zij niet geŽnt kunnen worden.

23-08-2023
Onze dappere jongens zijn gisteren geŽnt en gechipt, de dierenarts heeft ze nagekeken en gezond bevonden. Ze waren best wel mollig, en Jesper had met name en flink vol gegeten buik....Het enten lieten ze gelaten toe het chippen vonden ze niet leuk! het moest echter wel gebeuren.

28-08-2023
De jongens hebben allemaal een ent reactie, ze zijn allemaal een dagje hummelig en hebben vieze oogjes. Het vervelende hiervan is dat ze dan ook minder eten, dus ook minder goed groeien. De eerste kittens zijn inmiddels wel aan het opknappen.

04-09-2023
De jongens hebben de tuin ontdekt en zijn bijna niet meer naar binnen te krijgen, helaas eten ze dan niet geregelds en laat hun gewicht te wensen over. We halen ze nu 's middag wat vroeger binnen, waarbij ze gelijk wat extra's te eten krijgen.

12-09-2023
Vandaag hebben de jongens hun 2e enting gehad, ze waren erg stoer en hebben geen kik gegeven, de da vond ze er erg goed uitzien. Ze zijn ook erg goed gegroeid in de laatste weken.

18-09-2023
Het is de laatste week thuis voor onze mooie jongens, Jebbe gaat op vrijdag naar Hśge toe en Jesper gaat zondag naar 2 norenbroertjes. Met pijn in m'n hart gaan we ze wegbrengen, wetende dat , vooral Jebbe, zo ontzettend gehecht is aan ons. Gelukkig krijgen ze heel lief personeel. Vandaag hebben we hun laatste foto's in de tuin gemaakt. Lieve J-ongens dat het jullie goed mag gaan!

Meer foto's
Thyra's dagboek

17-04-2023
Ook Thyra werd met de pasen krols en is door AlduÔn gedekt. Ook voor haar is het nu wachten en tepelstaren om te zien of ze zwanger is.

14-05-2023
Tja omdat Thyra geen enkel teken van zwangerschap toonde zijn we ervan uit gegaan dat ze niet zwanger is. Nou dat is dus wel zo toen ik haar knuffelde voelde ik grote tepels, buikje gluren bevestigd dat ze zwanger is. due date 15th of June

31-05-2023
Dit zijn de lovers:


En de mogelijke kleuren voor de kittens:
Blauw is alleen mogelijk als Thyra verdunning draagt.
Katers

Rood
Zwart
Blauw
met of zonder zilver of tabby
Poezen

Zwart tortie
zwart
Blauw
Blauw tortie
met of zonder zilver of tabby

07-06-2023
Wat een overgang van denken dat ze niet zwanger is, tot nu toch echt wel een flinke buik hebben. Ze is niet zo dik als Vivi, maar haar buik is goed zichtbaar! Ze eet ook regelmatig met Vivi en de kittens natvoertjes en vlees mee.

17-06-2023
Vrijdag morgen is Thyra bevallen van een prachtige vijfling. Zo moeizaam als de bevalling bij Vivicke was zo moeiteloos de bevalling van Thyra, het zijn 4 katers en 1 poes. Met moeder en kittens gaat alles goed.

27-06-2023
De babies groeien redelijk, ik geef ze nog wel een flesje omdat ze niet heel hard groeien, mede omdat de moeders samen in de kraamkooi liggen komt het wel voor dat Vivi's grotere kittens ze van de tiet douwen. Desalniettemin zijn het zoete babietjes, die niet ontevreden aan het gillen zijn. Van het weekend waren alle oogjes open gegaan en kijken ze fier de wereld in. Ook tillen ze hun kopjes al op en herkennen ze ons, als ik m'n hoofd in de kraamkooi steek, waarna sommige zachtjes beginnen te piepen. Op schoot na he flesje vinden ze ook geweldig, sommige gaan slapen, andere kruipen tegen je aan en er zijn er ook al bij die beginnen te spelen of op hun duimpje zuigen.

03-07-2023
Onze mooie K-inders drinken gretig van hun flesje en groeien nu goed door. Na hun flesje zitten ze even op schoot , maar laten zich na een tijdje van af glijden om te gaan lopen. Ze lopen echt al op hoge pootjes alleen houden ze dit nog niet zo lang vol en kruipen dan weer terug op schoot. Zo gezellig! Straks gaan we weer foto's maken wat elke keer weer lastiger wordt omdat ze zo beweeglijk zijn.

10-07-2023
De K-inders worden alle hele poesjes, ook zij klimmen inmiddels uit de kraamkooi, erin is iets moeilijker voor ze. Van het eerste vlees is dit weekend geproefd, dit vinden ze zo lekker, dat ze bijna knokken om een hapje, ik geef ze ook uit de hand hun vlees zodat ik kan zien wie wat en hoeveel krijgt. De 1e piesjes zijn al op de kattenbak gedaan, na het eten en hun flesje gaan ze eerst op schoot knuffelen en spelen, waarna ze zich eraf laten glijden om rond te stappen. Meestal zetten we ze dan ťťn voor ťťn op de kattenbak waar de eerste al gelijk beginnen te graven.

17-07-2023
De K-inders eten nu mondjesmaat en krijgen nu omdat de mama's niet lekker zijn geweest en weinig lagen te zogen ook een flesje met extra convalescence. Ze krijgen daarnaast ook Barf en vlees ook van een blikje wordt voorzichtig geproefd.

25-07-2023
De K-inders hebben de afgelopen week goed gegeten op een enkele dag na, ook zij hebben iets van het virus meegekregen wat resulteerde in allemaal een dag niet eten. Inmiddels is alles weer volop aan het eten en ook hier heeft de vette makreel ze aangezet tot eten. Ze eten volop van de Barf, gekookte kip en ook al een beetje van de riblappen. De blikjes vallen wat minder in de smaak. Ze zijn ook al helemaal zindelijk, gebeurde er vorige week nog een enkel ongelukje, dit is afgelopen week niet meer voor gekomen.

01-08-2023
De K-leintjes beginnen ook groot te worden en groeien ook goed door de ťťn wat harder dan de ander. Gelukkig eten ze graag van hun barfvlees en beginnen ze steeds meer blik te lusten, ik heb ze ook al brokjes zien knabbelen.Tuurlijk vinden ze niet alles even lekker en hebben ze nu al hun voorkeur voor een bepaalde smaak. Over het algemeen wordt er goed gegeten en groeien ze navenant.

07-08-2023
Onze mooie K-inders zijn zo ontzettend leuk en best wel voorlijk doordat ze 2 grotere broers hebben. Zo klein als dat ze nog zijn hebben ook zij ontdekt hoe ze over het hekje heen moeten om door de kamer te kunnen rennen en klimpaal in en uit racen. Het hoeft verder geen betoog, dat hun gewicht te wensen over laat. Ik geef ze nog steeds wel eten in de studeerkamer en omdat we logees hebben, die een stuk groter zijn dan zij en sneller eten, krijgen alle kleintjes 's middags vlees bij gevoerd zodat ze niets te kort komen.

11-08-2023
Afgelopen dinsdag hebben de kittens bezoek gehad, Kjeld en Kalle zijn uitgekozen om straks vertroeteld te worden door hun nieuwe butler. Voor Knud, Keira en Kristof zijn wij nog op zoek naar nieuwe butlers. Dit zijn onze mooie nog beschikbare kittens.


14-08-2023
De K-leintjes hebben het zwaar, ten eerste hebben ze last van het virus wat de logees hebben meegebracht en te tweede kunnen ze niet op tegen het eetgeweld van de logees. Dus sinds een paar dagen krijgen ze 's morgens apart, samen met de J-tjes, hun eten die ze in alle rust kunnen eten en in de hoeveelheid die ze wensen. Eind van de ochtend komen de logees weer binnen voor hun natvoer waar dan ook alle kittens weer bij aanschuiven. Op deze manier zijn ze gelukkig weer goed aan het aankomen. Ze lijken ook het virusje weer te boven te zijn.

18-08-2023
De K-leintjes doen het goed, ze eten prima, inmiddels lusten ze niet allemaal alles meer wat ik ze voorzet. Vanmorgen hebben ze kippendijen gegeten, daar had Knud niet zo'n zin in hij heeft later met smaak een plakje rosbief verorberd. Volgende week dinsdag gaan ze voor hun 1e enting en chip naar de da, dat zal wel spannend zijn. Hoop dat ze er niet al te hummelig van worden.

20-08-2023
Tja dan ligt Keira heerlijk op haar rug op schoot te slapen en blijkt Keira een Keiran te zijn en ook nog zwart smoke.

23-08-2023
Ook de K-leintjes waren mee om geŽnt te worden, ze vonden het wel spannend in de auto, maar bij de da zaten ze geduldig op hun beurt te wachten tot ook zij geŽnt en gechipt zouden worden. Na het enten en chippen zijn ze daarna de spreek kamer gaan ontdekken, Ook zij zijn helemaal nagekeken en gezond bevonden. De dierenarts vond het twee hele mooie nesten met lieve gezellige kittens.

28-08-2023
Alle jongens hebben een ent reactie, variŽrend van snotoogjes tot hummelig zijn en slecht eten. Ze beginnen gelukkig allemaal al wel op te knappen. Hun immuun systeem is dus behoorlijk getriggerd, we gaan ervan uit dat ze hier alleen beter van worden.

04-09-2023
De jongens vinden buiten door de tuin heen rennen helemaal geweldig, ze zijn vliegensvlug en hebben ook de boom al ontdekt..... Knud liet ook gelijk zien hoe of dat Fryda tussen de bamboe en het hek eruit klautert. Tja dus het hek verder naar binnen en de bamboe terug gesnoeid.

12-09-2023
Tja en dan zijn de ukkies niet meer klein maar al hele katten, ze zijn de laatste weken goed gegroeid en liggen dus nu goed op "schema" .Waarbij Kalle een soort van reus is, hij is zelfs groter dan de J-tjes.... Ook zij zijn vandaag geŽnt en ze vonden het maar een beetje spannend, nadat ze allemaal bekeken. beluistert en beoordeelt waren mochten ze los door de spreekkamer, daarna zijn ze gezellig samen in hun mandje in slaap gevallen.
Het zijn stoere kittens en de da vond ze er ook goed uitzien.

18-09-2023
Het gaat goed met de kittens, helaas zoeken we nog voor Keiran en Kristof nog nieuwe butlers. We hopen dat ze geen ent reactie krijgen vooralsnog lijkt het mee te vallen, op 1 snotoogje na wat na een dag smeren weer helemaal beter was, zijn ze alleen de eerste dag wat hummelig geweest en hebben ze minder goed gegeten.

27-09-2023
Zo stilaan wordt het leeg in huis, de J-ongens zijn verhuisd evenals Kalle en Kjeld, aanstaande vrijdag gaat ook Kristof naar z'n nieuwe butler op zondag gevolgd door Knud. Alleen voor Keiran zijn we nog op zoek naar nieuw personeel. Door de drukte schrijf ik nu pas het laatste bericht in hun dagboekje en maken we de laatste foto's.
Lieve K- inders dat het jullie goed mag gaan.
05-10-2023
PS ook Keiran heeft zijn furrever home gevonden.

Meer foto's
  LINKS CONTACT