Aïsha's kittens 2015

Wat een eindeloze tijd leek, bleek ook zo te zijn.
Aïsha was op zaterdag 25 juli uitgerekend, de dracht van een poes is uitgaande van de laatste dekking 63 +/- 3 dagen.
s'Avonds begon ze wat te spinnen en zocht ze steeds vaker Hedi in haar doos op. Maandag toch maar een bezoekje aan de dierenarts gepland, bij Marit moesten de hechtingen verwijderd worden dus Aïsha kon gelijk als levende kruik mee.
DA kon niks vreemd ontdekken en de kittens waren duidelijk nog in leven en aan het indalen dus lieten we de natuur z'n gang gaan.

Inmiddels was het dinsdag geworden en na weer een redelijk doorwaakte nacht kreeg Aïsha s'avonds weeën en wilde persé dat ik haar buik vasthield. De ochtend van de 29e juli heb ik de DA gebeld om de keizersnee in te plannen aangezien ze wel ontsluiting had maar geen persweeën kreeg.

Op de OK bleek ook waarom, één van de baarmoederhoorns was gedraaid waardoor een normale geboorte niet mogelijk was. Gelukkig was deze nog niet te ver gedraaid en was het kitten nog wel in leven maar een stuk kleiner en magerder dan zijn zus.

De eerste dagen waren hierdoor wel erg spannend en is de kleine meerdere keren bijgeflest totdat hij sterk genoeg was om bij mama te drinken. Inmiddels is het een flinke kerel en samen met zijn zusje " our pride and joy ''.


24 augustus
De kritieke weken zijn achter de rug en de kittens groeien goed. In de hectiek van de keizersnee en het tot "leven" wekken van de de kleintjes, heb ik niet goed gekeken en blijkt Niobe een jongetje te zien en heet nu Niels. Al enige tijd gaan ze op de bak voor zover mama het niet oplikt.

1 september
Beide kittens eten inmiddels met de "pot"mee, de hapjes blik en barf gaan er goed in. Uiteraard wordt er nog druk bij mama Aisha gesabbeld. Doordat ze vastvoer eten hebben ze ook piepkleine drolletjes die ze op de bak achterlaten terwijl ze dit luidkeels laten weten.

De jongens zijn prachtig uitgegroeid en Nemo is helemaal gelukkig bij zijn nieuwe blikopener Margreet. Niels krijgt binnenkort zijn eigen pagina
Meer foto's
Hedi's kittens 2015
Hedi is op 6 juli bevallen van drie kittens twee meisjes en en een jongetje welke levenloos ter wereld kwam..


Hedi is daarna ziek geworden en had dus onvoldoende melk waardoor de kittens bijgeflest moesten worden, gelukkig is ze weer volledig opgeknapt en groeien de kittens goed.


Op 17 juli is kleine Marit ziek geworden, zij heeft ten gevolge van een ontstoken navel een buikvliesontsteking gekregen en is in allerijl geopereerd. Gelukkig knapt ze goed op en zijn inmiddels de hechtingen eruit, ze is een speels en aanhankelijk kitten die net als zus Mette inmiddels beide al smullen van de Barf.


24 augustus
Mette en Marit zijn nu voor 90% op het vast voer ze groeien goed en zijn gezellig zodra ze m'n stem horen komen ze aangehobbeld en willen geknuffeld worden .

1 september
Mette en Marit lopen nu geregeld rond en zijn volledig over op het vast voer, ze krijgen eind van de week hun eerste enting.


Mette en Marit zijn inmiddels mooie grote Meiden geworden en krijgen hum eigen pagina

Meer foto's
Fricke's kitten 2014
Er zijn altijd plannen, de natuur volgt echter zijn eigen weg.

Soms hebben we ook dromen, één ervan lijkt uit te komen
21 april

Fricke is vlak voor de Pasen krols geworden, aangezien zij al 3 jaar is werd het tijd voor haar eerste nestje.

Stiekem zijn wij altijd hoop blijven houden dat we ooit nog kittens van Odyn zouden krijgen. Door een zeer ernstige voedselallergie heeft Odyn geruime tijd darmproblemen gehad waar hij prednison voor heeft gekregen. Na het overschakelen naar Barf vlees anderhalf jaar geleden zijn deze problemen compleet verdwenen. Odyn is inmiddels 12,5 jaar!

Fricke en Odyn vonden elkaar gelijk helemaal geweldig, nadat ze elkaar eens bekeken hadden liet Fricke zich gewillig dekken dit in tegenstelling tot een maand ervoor. Fricke was nadat ze twee dagen bij Odyn was geweest al snel niet meer krols. Het lange wachten was begonnen

15 mei
Al enige tijd waren er aanwijzingen dat Fricke zwanger is, haar zeer toegenomen eetlust en het vele slapen wezen erop, na nog wat gevoeld en gegluurd te hebben naar haar tepeltjes weten we het nu zeker we gaan babies krijgen

21 juni
Het begint toch spannend te worden vannacht nog een paar keer bij Fricke gezeten, morgen is het 63 dagen na de laatste dekking.

22 juni
Fricke wordt onrustig en heeft een harde buik, zoals voor een kat gebruikelijk zal ze de nacht wel afwachten om te bevallen.

25 juni
Na 3 doorwaakte nachten en een zeer moeizame bevalling is Fricke moeder geworden.
Het eerste kind lag in stuit en heeft er zeer lang over gedaan om geboren te worden.
Nadat 5 uur later er nog geen tweede was geboren en Fricke rustig haar kind lag te zogen ben ik toch maar een paar uur gaan slapen. Toen ik even later weer bij haar kwam lag er een dood kitten, deze is waarschijnlijk al gestorven in de buik waardoor de bevalling zo lang heeft geduurd. Omdat Fricke nog zeer onrustig was en een dikke harde buik had zijn we naar de dierenarts geweest. Deze heeft een foto gemaakt om te zien of er nog meer kittens waren maar helaas!
De kleine doet het verder goed hij was 10 uur na de geboorte al 15 gram aangekomen.

30 juni
Fricke is inmiddels een stuk rustiger en aan haar kind gewend, als ik Leif oppak staat ze wel met haar neus er gelijk bovenop, maar laat het verder gebeuren. Leif is inmiddels door de 2 ons en heeft 1 oogje open zijn voetjes zijn al zo groot als mijn duim! Het is een zeer tevreden kind die als je hem tegen je aan houdt een zacht prrrr laat horen. De eerste foto's hoop ik binnenkort te kunnen uploaden.

5 juli
Leif is nu 10 dagen oud en kijkt al heel parmantig in het rond. Oma Wendy heeft in eens ontdekt dat ze een kleinkind heeft en is niet meer weg te slaan bij hem. Het is heel vertederend om 3 generaties bij elkaar in de doos te zien liggen. Leif herkent ons en wanneer we hem oppakken gaat zijn neusje op en neer en begint hij te sabbelen op het eerste wat hem voor z'n mond komt.

Vandaag hebben we ook foto's van hem gemaakt op de bank, zelfs met z'n twee is dit nog niet eenvoudig! Leif blijkt het halve kussen in de rondte te kruipen, gelukkig zitten er goede foto's tussen. De foto's zijn ge-upload, Leif is op de foto met mama 3 dagen oud, foto alleen 5 dagen oud en de foto op mijn hand 1 week oud, de laatste foto's zijn van vandaag, hier is Leif 10dagen oud.

14 juli
Afgelopen zaterdag hadden we een tuinfeest we moesten daarvoor de poesen changeren, dit betekent dat Odyn naar z'n geliefde meisjes op 1 hoog verhuisde en de rest van de poezen naar 2 hoog werden overgebracht. Een aantal poezen trok zich hier niets van aan de rest was toch wel een beetje onder de indruk van deze interne verhuizing. Om ze een beetje te verwennen kregen ze 2 grote borden met overheerlijk blikvoer. Mama Fricke en oma Wendy bleven met kleine Leif beneden, wat ze prima vonden Fricke scharrelde zo nu en dan tussen de gasten in de tuin terwijl oma bij Leif bleef. Uiteraard waren er veel mensen die "baby" wilde bewonderen dus Leif is veelvuldig uit z'n doos geweest onder het goedkeurende oog van mama. Leif groeit goed en stapt parmantig z'n doos in het rond. Woensdag is hij 3 weken oud en is het tijd om weer nieuwe foto's te maken.

23 juli
Leif loopt inmiddels zijn doos in en uit en heeft al kennisgemaakt met een aantal andere poezen , eten en de kattenbak.

In eerste instantie was hij niet gecharmeerd van wat voor eten dan ook, nadat ik hem wat gourmet in z'n mondje had gestopt begon hij dit op te smakken ook het tweede hapje heeft hij van mijn vingers gegeten waarna hij nog wat hapjes van het bordje heeft genomen. Leif is nu 4 weken en groeit mede doordat hij vrolijk in het rond scharrelt niet meer zo hard maandag was hij meer dan een pond, hij is nu in twee dagen slechts 20gram aangekomen. Niets om je zorgen over te maken. Leif weet zelf de weg naar de kittenkooi te vinden en kruipt regelmatig zijn doos in om te slapen. Het wordt nu de hoogste tijd om de hekjes neer te zetten, voordat hij plotseling de weg naar buiten heeft gevonden.

6 augustus
Leif is vandaag 6 weken, hij doet het erg goed gisteren was hij 750g. Hij is dan ook dol op eten hij krijgt blik, Barf en ook brokken, alles gaat er goed in. Het is zeer grappig om zo'n kleine kat verwoed op de kattenbak te zien graven alsof zijn leven er vanaf hangt. Leif is inmiddels al 2 weken compleet zindelijk en wij verbazen ons elke keer weer met wat voor gemak dit gaat. Het plassen hebben we hem niet geleerd dat deed hij al uit zichzelf, het poepen hebben we hem geleerd door hem na het eten op de bak te zetten, dat hebben we slecht een paar keer gedaan. Ook de krabpaal is ontdekt vanmiddag lag hij met mama heerlijk te dommelen op een plankje heb er gelijk een foto van gemaakt.

15 augustus
Leif krijgt vandaag z'n eerste enting hij is inmiddels ruim over de kilo.Hij vindt de dierenarts wel gezellig en na z'n prikje blijft hij nog even op schoot spelen hij was erg dapper en heeft geen kik gegeven bij z'n prikje. Vandaag gaat hij voor het eerst naar buiten in de tuin. Nadat alles was besnuffeld en hij gezien heeft hoe de andere zich buiten vermaken is hij weer naar binnen gegaan voor zijn middag slaapje.

22 augustus
Leif heeft gelukkig geen entreactie gehad maar was de eerste dag wel wat hummelig, inmiddels is het weer een grote energiebom. Hij rent door de struiken klimt in de kleine seringen boom die niet echt berekend is op zijn gewicht en stuitert vervolgens met de ander meiden door de tuin.

5 september
Onze peuter is nu een echt grote jongen die heel braaf gewoon met de grote meiden van zijn Barf mee eet. Sterker nog in onze vakantie kregen we al berichten dat hij niet eet maar vreet! Als de meiden niet uitkijken eet hij het leeuwendeel op met de bijbehorende eetgeluiden.

19 september
Inmiddels eet Leif net zoveel als de grote meiden, gelukkig maakt ie geen grom geluiden meer. Vandaag krijgt hij zijn tweede enting en z'n chip.
Hij is nu een goede 1800 gram, de dierenarts is onder de indruk van deze grote lieve reus het prikje laat ie gelaten toe met de chip moest ie toch even een piep geven maar het was voorbij voordat hij er erg in had.

Fricke's zoon is binnen de cattery gebleven. Hij zal binnenkort zijn eigen pagina krijgen.
Meer foto's
J nest 2013
Ons lange wachten is beloond!

 

Cassey av Froskeland en Harald av Litte Kattestupet zijn op 18 juni 2013 de trotse ouders geworden van 2 tortie met wit meisjes en een zwart wit jongetje.

 

Meer foto's
I nest 2013
Van Daisy av Froskeland en Eynar av Froskeland is op 15 april 2013 een nestje geboren: 1 creme silver tortie met wit poesje , 1 creme-zilver tabby spotted met wit katertje en 1 zilver tabby blotched met wit katertje


H nest 2011
Van Depj av Froskeland en Varg av Froskeland is op 11 juli 2011 een nestje geboren:

3 zwart smoke poesjes en een zwart met wit katertje

Meer foto's
foto's eerdere nesten
Hierbij een foto overzicht van eerdere nestjes.Meer foto's
  LINKS CONTACT