Vicky's dagboek
23-02-2022
Vicky is alweer gierend krols, aangezien ze toch nog onverhoopt naar de tandarts moest is haar laten dekken meermaals vooruit geschoven. Ze wordt echter om de week krols en ze begint nu zichtbaar in te vallen, daarom hebben we besloten om haar te laten dekken haar laatste behandeling aan haar gebit is nu een maand geleden.
Nou het behoeft geen uitleg dat ze erg makkelijk gedekt werd door Niels, het tepelstaren kan beginnen.

26-03-2022
We hebben Vicky elke week gewogen en tot nu is ze bijna 1 pond aangekomen, nou kan ze wel wat extra gewicht gebruiken, ze heeft een gezonde eetlust en ze krijgt elke dag wat extra's. We weten bijna zeker dat ze ook zwanger is.Dit zijn de mogelijke kleuren voor de kittens:
Katers

Rood tabby
crťme tabby met wit
eventueel met zilver
eventueel met of zonder wit
Poezen

Zwart tortie tabby
Blauw tortie tabby
eventueel met zilver
eventueel met of zonder wit


06-04-2022
Vicky groeit gestaag door ze is inmiddels bijna 9 ons zwaarder, wat ze ook echt wel nodig had. Inmiddels begint haar buikje al aardig te bollen en heeft ze ook vlees op de botten.

25-04-2022
Vicky ziet er inmiddels uit als alsof ze een water meloen heeft ingeslikt, het zijn de laatste loodjes voor haar. In de afgelopen weken is ze goed doorgegroeid.

30-04-2022
Afgelopen week had Vicky al last van harde buiken, maar omdat wij druk aan het verbouwen waren hadden we weinig tijd om haar extra te knuffelen. Toen we op het dak bezig waren hoorde ik een grom, ben gelijk naar beneden gegaan en zag dat haar achterpootje nat was en er wat bloed aan zat. Ik heb haar gelijk naar binnen gebracht, kort hierna is ze bevallen van haar eerste kind. de eerste 3 babies werden in een tijdsbestek van goed 1,5 uur geboren. Vervolgens ging Vicky heerlijk relaxed slapen en heb ik haar buik die nu zacht was bevoeld!? ik dacht dat ik er nog 1 voelde. We hebben gauw gegeten en ik ben daarna in bad gegaan. Toen ik beneden kwam werd net no 5 geboren, no 4 was 20 minuten daarvoor geboren. Het zijn 2 rood zilveren jongen en 3 tortie meisjes.

05-05-2022
De babies zijn uitermate actief, maar hebben sinds gisteren een mama en een hulpmama Marit. Omdat ze ook bij Marit drinken die hoogzwanger is, hebben we ze vannacht samen met mama vicky opgesloten. De babies groeien redelijk sommige wel zo'n 20gram per dag anderen maar 10gram, ze worden daarom iig 2x dag en de kleintjes 3x dag geflest. De jongens zijn echte bonken en de meisjes zijn wat kleiner.

10-05-2022
Na een aanvankelijk goede start, zijn de babies 2 dagen wat minder tot niet gegroeid. Dit is mede door de onrust bij de mama's die het nodig vonden om even flink tegen elkaar tekeer te gaan. Inmiddels is de rust weergekeerd en lijkt het nu pais en vree. Marit en Vicky liggen nog steeds bij elkaar waarbij Marit de meest melk geeft. De babies worden nu 4x dag geflest omdat er niet genoeg melk is voor alle kittens. Nieuwe foto's gepland voor eind van de week

15-05-2022
Afgelopen vrijdag waren de C-tjes 2 weken jong, ze lopen inmiddels goed en afgelopen week zijn ook hun oogjes open gegaan. Het is zo ontzettend leuk om te zien hoe goed ze zich ontwikkelen. Na het flessen gaan ze lekker bij Dick op schoot of in een lekker mandje, het is een genot om ze te horen spinnen en ze te zien spelen met hun pootjes.
Vicky is nog steeds uitermate "waaks" als ze iets ziet wat haar niet bevalt is het grommen en blazen.

25-05-2022
De C-tjes hebben namen gekregen, ze ontwikkelen zich heel goed, met name de jongens zijn flink aan de maat. Doordat het leek alsof ze niet genoeg melk via fles en mama kregen waardoor ze niet al te hard groeien, hebben ze van de week Carnibest gehad. Ze krijgen echt kleine beetjes tegelijk naast hun flesje, ook krijgen ze Feline a/d, dit is hoog energetisch en licht verteerbaar, om nog wat beter te groeien.

02-06-2022
Morgen zijn de C-tjes 5 weken, inmiddels eten ze alles wat los en vast zit, rauw vlees en gekookte kip zijn ook bij dit nest favoriet. Ook de kattenbakken worden goed bezocht eb vinden we dus mooie baby "sigaren"op de bak. Omdat de kattenbak nu niet meer in de kraamkooi staat hebben we ze elke keer na het eten op de bak gezet. Inmiddels gaan ze nu zelf op de bak wanneer het nodig is.

11-06-2022
De C-tjes zijn hele stoere ukkies, inmiddels zijn alle meiden gereserveerd. Het was geweldig om te zien dat de ietwat verlegen Cajsa direct een klik had met het kleine mensje. Ook Celi vond het mensje bijzonder interessant. De C-tjes eten intussen als bootwerkers en groeien goed door, er wordt nog wel gesabbeld bij de divers mama's, maar ook een brokje her en der wordt met smaak gegeten.

13-06-2022
De C-tjes zijn allemaal voorzien van een nieuwe butler, zoals het vaak gaat gaat kiest de kat z'n nieuwe personeel. Afgelopen zondag kregen de rooie rakkers bezoek, die zich zeer uitsloofden, maar ook daar was het wederzijds liefde op het eerste gezicht. We zijn gelukkige "fokkers" en hopen dat ze nog lang gelukkig met elkaar mogen zijn.

20-06-2022
Het vele bezoek heeft er helaas toe geleidt dat er een paar kittens een virusje hebben opgepakt en verkouden zijn, gelukkig blijven ze nog redelijk eten. ik geef ze nu wat vaker wat natvoer zodat, ook al eten ze minder, ze op een hele dag toch voldoende binnen krijgen.

28-06-2022
Ik heb me de afgelopen week ongelukkig gepoetst omdat de Ukkies verkouden waren. Inmiddels zijn ze aardig opgeknapt en moet de rest nog "slijten". Ze eten onverminderd als een stel bootwerkers en groeien goed. Alle 5 klimmen al vanaf vorige week over het hekje om lekker in de kamer te gaan rennen en spelen. De eerste weten ook min of meer hoe het kattenluikje werkt, die zag ik op een gegeven moment buiten lopen. Omdat ze nog niet geŽnt zijn blijft dit zeer beperkt. Doordat het de afgelopen week zo hectisch was is het fotomomentje uitgesteld, naar ergens deze week.

07-07-2022
Vandaag was het een spannende dag voor de C-tjes, die zijn voor het eerst naar de dierenarts geweest om geŽnt te worden en gechipt. Eťnmaal in de spreekkamer mochten ze hun kooitje uit en zijn ze de boel gaan verkennen nadat ze helemaal waren nagekeken. Op nog een klein beetje vieze ogen na zijn ze helemaal gezond bevonden, ze hebben geen van allen gepiept bij het zetten van de chip. Ze liggen nu heerlijk te slapen of elkaar te mollen. We hopen dat ze geen ent reactie krijgen.

16-07-2022
De boefjes hebben iets van een reactie gehad, ze hebben wat erger last van snot gekregen, maar een zalfje en een verlengd kuurtje doen wonderen. Inmiddels rennen ze onder toezicht door de tuin en hebben de meest ook hun zwemdiploma gehaald. Behalve schrik hebben ze er niets van overgehouden.

24-07-2022
Afgelopen week hebben alle boefjes buiten gespeeld, de eerste paar dagen hebben we bij de vijver en de boom op wacht gestaan. De toegang tot de loopbrug van de vijver is aan beide zijkanten dicht gemaakt zodat ze er niet meer in kunnen vallen. Ze kunnen nog wel over het net van de vijver heen en met water spelen, maar veel meer dan natten voeten krijgen ze nu niet. Het zijn drukke weken geweest, de kittens trekken zich niet veel aan van het bezoek, maar je merkt wel 's avonds dat ze moeier zijn dan anders. Komende donderdag krijgen ze hun 2e enting.

28-07-2022
Afgelopen donderdag zijn de C-tjes samen met alle andere boefjes geŽnt en hebben ze hun apk-tje weer doorstaan. Het zijn hele drukke weken geweest met heel veel bezoek voor de kittens. De komende week gaan we het wat rustiger aan doen, zodat zowel de kittens als wij een beetje kunnen bijtanken, voordat ze naar hun nieuwe huis vertrekken.

09-08-2022
Afgelopen week hebben de kittens wat last van hun darmen gehad tgv de enting. We hopen dat het deze week helemaal weg is, Dit is de laatste week thuis van dit heerlijke nest, die redelijk probleemloos groot geworden zijn. Donderdag gaat Caja naar haar nieuwe huis, zaterdag gaan Cajsa en Cely en maandag gaan de rode boefjes naar hun nieuwe butlers.
Lieve schatten het gaat jullie goed, wij wensen jullie lang en gelukkig leven bij je nieuwe personeel toe.


Meer foto's
Yora's dagboek

25-04-2022
Inmiddels durven we nu te vertellen dat ook Yora zwanger is, in de afgelopen jaren hebben we diverse pogingen gedaan, die vanwege corona, nogal wat voeten in de aarde hadden.
Yora is een introvert en verlegen poesje niet makkelijk benaderbaar voor vreemden. Daarnaast "had ze niks" met kittens. Echter bij de babies van Thyra was ze niet weg te slaan en heeft ze wekenlang meegemoederd. Het leek er dus op dat haar hormonen nu wel stabiel zijn. Wij hebben haar zodra ze krols werd, als ultieme poging laten dekken.

Omdat we in het verleden al eens gedacht hadden dat ze zwanger was, wat na 6 weken niet geval was, hebben we nu extra lang gewacht om het te vermelden. Nou ze is nu zichtbaar zwanger, ze ziet er nu dan ook uit als een overmaatse rugbybal, Due date is 6 meiDit zijn de mogelijke kleuren voor de kittens:
Katers

Zwart tabby met wit
Zwart zilver tabby met wit
Zwart smoke met wit
Poezen

Zwart tabby met wit
Zwart zilver tabby met wit
Zwart smoke met wit


01-05-2022
Met Yora gaat het goed ze krijgt elke dag lekkere hapjes buiten het natvoer om wat ze allemaal krijgen voor het lekker. De laatste week is voor haar in gegaan, we wachten vol spanning af.

05-05-2022
Ook Yora loopt op alle dag, ze is inmiddels zo dik dat ze haar achterkantje bijna niet wassen kan. Gisteren heeft ze haar kraamplek opgezocht een mooie sturdy waar ze veilig met haar kittens kan verblijven. Ze ligt nu regelmatig erin, maar buiten onder de heg is ook nog favoriet.

06-05-2022
Vannacht werd Yora toch wel wat onrustiger en heeft ze talloze pogingen gedaan om zichzelf te wassen. Toen ik vanmorgen de kooi van Vicky opende verdween Marit al gauw in Vicky's sturdy. Yora bleef wat heen en weer lopen en was ook vocaal aanwezig, op een gegeven moment kon ik haar niet meer vinden, maar bleek ze bij Vicky en Marit te liggen. Omdat dit wel heel erg krap heb ik de 2e sturdy erbij gezet, nu liggen ze veel ruimer en heb ik de mogelijkheid om te assisteren bij de bevalling.

07-05-2022
Gisterenavond is Yora bevallen van 5 kittens, 2 katertjes en 3 poesjes. Ze zijn kleiner dan ik gewend ben en verwacht had aan de hand van haar zeer omvangrijke buik en toegenomen gewicht. Het wordt nu flink bijflessen om ze op gewicht te krijgen.

10-05-2022
Lieve onhandige Yora....behalve dat ze geen melk geeft heeft ze ook nog een aantal babies geplet. Dit is uitermate verdrietig omdat het er toch op leek dat met om de 2 uur flessen en de melk van Marit ze aan het groeien gingen. Inmiddels liggen alle babies bij Marit en Vicky en krijgt Yora als troost regelmatig 1 van de grotere kittens om te moederen en te knuffelen. Ook gaat ze regelmatig lekker knus bij de andere mama's liggen. Van de week gaan we foto's maken eerst maar eens tot rust komen.

15-05-2022
Yora keek niet echt naar haar babies om, ze ging er wel bij liggen maar was dan zo onhandig en schichtig dat het vaak tot ruzie leidde met Vicky die uitermate "waaks" is.
Om deze reden en omdat ze geen melk gaf hebben we het verdrietige en moeilijke besluit moeten nemen om Yora van haar babies te scheiden. Dit is ook mede ingegeven doordat er weer een baby "geplet" is omdat ze erop ging staan, daarnaast geeft alle ruzie veel stress in de groep en ging het ten kostte van de melkproductie. Haar enig over gebleven kind wordt door Marit gezoogd en opgevoed.

25-05-2022
Yora lijkt geen hinder te ondervinden van haar scheiding van haar zoon. Ze is zelfs niet onrustig geweest en heeft niet geroepen om haar kind. Ze zit nu heel relaxed bij de pensionado's.
Meer foto's
Marit's dagboek
06-12-2021
Marit is ernstig krols, morgen gaan we Lamba erbij zetten, morgen wordt hij ook voor de zekerheid gesnapt voor Felv/fiv.

08-12-2021
Lamba heeft Marit iig 1x gedekt, gisteren. Vandaag heeft hij de hele middag nijvere pogingen gedaan, maar heeft hij moeite om het juiste gaatje te vinden. We gaan het vanavond nogmaals proberen. Verdere pogingen zijn voor zover we gezien hebben niet gelukt. We wachten in spanning af rond de jaarwisseling is het tepeltjes dag en kunnen we meer vertellen.

02-02-2022
Ondanks dat alle tekenen erop wezen dat Marit zwanger was kwam ze na 4 weken niet meer aan. Half januari geloofde ik er al niet meer in. Nou dat klopt helaas, Marit is van de week gierend en gillend krols geworden. Ze zal bij een volgende krolsheid gedekt worden hopelijk nu wel met succes.

09-03-2022
Marit werd eind vorige week gierend krols, in tegenstelling tot vorig jaar ging ze er nu voor zitten en was Lamba ook in een mum van tijd klaar, waarop Marit uitgebreid heeft liggen rollen. We hopen dat we rond eind maart wat kunnen zien.

31-03-2022
Met enige voor- en omzichtigheid en wat hulp van Dick heb ik gisteren naar Marit's buikje gekeken. Vorige week voelde ik haar tepels al uitsteken, het was nu goed te zien dat ze zuurstok rose en groot zijn. Kortom Marit is zwanger. Due date rond 6 meiDit zijn de mogelijke kleuren voor de kittens:
Katers

Zwart tabby
Zwart zilver tabby
Zwart smoke
Poezen

Zwart tabby
Zwart zilver tabby
Zwart smoke


06-04-2022
Marit geniet van de lekkere hapjes tussendoor en de kittenbrokken, ze krijgt al een wat ronder buikje maar is nog niet heel veel aangekomen.

25-04-2022
Aan Marit is nog niet veel te zien qua buik, ze is iets ronder maar zeker niet dik te noemen. Er hangen echter al hele melkpakken onder haar buik, waardoor we zeker weten dat ze zwanger is.

01-05-2022
Ondanks dat Marit niet echt een dikke buik heeft is ze toch bijna een kilo aangekomen. Ook voor haar is de laatste week ingegaan. ze is helaas niet zo van de natvoertjes, behalve tonijn en kip wat elke week wel op het menu staat. Ze is echter dol op brokken en ze krijgt daarom elke dag een portie kittenbrokken.

05-05-2022
Marit loopt op alle dag, toen wij gisteren de babies van Vicky hun flesje gaven, had ze zoiets van babies, mijn! Inmiddels ligt ze in de kraamkooi van Vicky mee te moederen, zo nu en dan zie ik ook een baby aan haar buik drinken. We hebben vannacht dan ook Vicky met haar babies opgesloten, zodat ze in alle rust bij Vicky kunnen drinken.

07-05-2022
Vannacht is ook Marit bevallen van 2 prachtige katers, die flink aan de maat zijn. Marit lijkt enorme hoeveelheden melk te hebben aangezien de kittens van Vicky zo nu en dan ook bij Marit een slok meedrinken.

10-05-2022
Marit lijkt de lopende melkfabriek, ze geeft voor zoveel mogelijk alle kittens melk. We voeren haar dan ook fors bij met zeer hoogwaardig eten. Haar eigen babies, al hele bonken groeien gestaag, maar moeten nu wel delen. De foto's komen op een later tijdstip.

15-05-2022
De jongens van Marit zijn reusjes, ze waren al heel groot bij de geboorte, maar zijn met name in de eerste week fors gegroeid. Mede omdat Marit ook de andere kittens zoogt gaat het nu iets minder hard en worden alle kittens 3x per dag geflest. Ook omdat Marit ondanks fors en zwaar op het voer zetten begint in te vallen.

25-05-2022
Mama Marit doet het geweldig, haar kittens en haar pleegkind groeien als kool maar krijgen nog wel een flesje ter ondersteuning. De kittens zijn groot voor hun leeftijd en ontwikkelen zich goed.

02-06-2022
De E-tjes en Damian zijn erg groot! Morgen zijn ze 4 weken. Omdat de C-tjes volop eten en de E-tjes en Damian ook al rondlopen zijn ze inmiddels ook al aan het eten, ik doe het voorzichtig aan met wat barf en gekookte kip.

11-06-2022
Vandaag zijn de E-tjes en Damian 5 weken oud , ze eten nu allemaal uitstekend, Damian vindt nog niet alles lekker en wordt regelmatig met de hand gevoerd. Ze groeien uitstekend waarbij Eirik wel de reus van het 3 tal is. Inmiddels hebben de E-tjes bezoek gehad en zijn beide gereserveerd.

20-06-2022
Afgelopen week is er veel bezoek geweest, dit heeft er helaas toe geleidt dat de kittens een virusje hebben opgepakt en snot verkouden zijn. Hierdoor eten ze wat minder goed en stagneert hun gewicht. Ik hoop dat ze gauw weer opknappen en weer lekker mollige beertjes worden.

28-06-2022
Het waren drukke weken, gelukkig groeien de ukkies weer goed. Met enige regelmaat klimmen ze over het hekje heen of gaan staan gillen dat ze ook door de kamer willen rennen.

07-07-2022
Vandaag zijn de boefjes geŽnt en gechipt, de reis in de kooi met mama samen was wel wat spannend. Mama vond het niet leuk , maar Eidin en Eirik gingen samen achterin liggen slapen, Damian vond het wel spannend en keek zn ogen uit. De da vond ze er goed uitzien en op nog wat snot na waren ze geheel gezond. Marit is ook gelijk geŽnt , die had zoiets van huh wat doe je nou en ging daarna snel weer bij de kinders liggen.
Hopelijk krijgen ze geen ent reactie en groeien ze lekker door.

16-07-2022
Het geboefte groeit tegen de verdrukking op, Damian heeft geen nadelige gevolgen van het enten ondervonden, Eirik en Eidin hadden hele vieze ogen, inmiddels zijn ook die helemaal opgeknapt na hun kuurtje en zalfje. Ze hangen met z'n allen de beest uit. Vandaag zijn ze onder toezicht een uur in de tuin aan het razen geweest, Eidin heeft ook kennisgemaakt met de vijver en op wat natte poten na was er niks aan de hand.

24-07-2022
De boefjes hebben de afgelopen week in de tuin gespeeld. Dikke pret bomen klimmen, bommetje in de vijver....Inmiddels is de loopbrug over de vijver gebarricadeerd, zodat ze niet meer kunnen zwemmen, maar nog wel met water kunnen spelen. Door het net over de vijver krijgen ze nu alleen natte poten. Damian heeft van de week bezoek gehad en is nu ook gereserveerd. Komende donderdag krijgen ze hun 2e enting en Damian ook nog z'n RabiŽs enting.

28-07-2022
De Boefjes zijn afgelopen donderdag geŽnt, Damian heeft ook z'n rabiŽs enting gehad, daarna mochten ze in de spreekkamer rondlopen. Damian vond het wel erg spannend en begon te gillen, ik heb hem vervolgens tegen mij aangehouden waarna hij in slaap viel. Ze hebben allen weer hun apk-tje stempel gekregen en kunnen er weer tegen aan.

09-08-2022
De Boefjes zijn groot, ze spelen stoeien wat af , ze vliegen door de tuin , klimmen in de heg en spetteren in de vijver. Na hun enting zijn ze op Damian na ietsjes hummelig geweest, maar dat was slechts een paar dagen. Door de drukte kunnen we volgende week pas foto's maken.

18-08-2022
Aankomende weekend gaan Eirik en Eidin samen naar hun nieuwe personeel, Damian gaat de dag erna. Het wordt voor hun en ons weer spannend. Binnenkort zal ik hun laatste foto's uploaden.

Lieve jongens wij wensen jullie een lang en gelukkig leven toe, Het gaat jullie goed

Meer foto's
Bluey's Dagboek


13-03-2022
Bluey begint krols te worden, met argusogen hou ik haar in de gaten, het lijkt er goed uit te zien ze heeft iig geen uitvloeiing.
Bluey heeft vorig jaar een beginnende baarmoeder ontsteking gehad omdat ze de pil heeft gekregen terwijl ze in het begin van haar oestrus was. Ze is hiervoor behandeld maar dat houdt in dat ze bij de eerstvolgende krolsheid gedekt moest worden

17-03-2022
In de afgelopen 2 dagen in Bluey meerdere keren door AlduÔn gedekt, dit is een herhaling van het nest van vorig jaar.

07-04-2022
Bluey is zwanger, ze is al redelijk aangekomen, maar we hopen na onze vakantie meer te kunnen zien due date 18 mei.


Dit zijn de mogelijke kleuren van de kittens:
Katers

Blauw
Crťme
met of zonder tabby
met of zonder zilver
Poezen

Blauw
Blauw tortie
met of zonder tabby
met of zonder zilver

25-04-2022
Bluey heeft een mooi rond buikje gekregen en is duidelijk in gewicht toegenomen, echter niet zoveel als vorig jaar, het is ook te hopen dat het er geen 6 zijn.

05-05-2022
Blue begint nu echt door te eten en heeft al aardige zadeltassen, voorzichtig komt ze kijken als ik bij Vicky bezig ben.

10-05-2022
BLuey komt uitermate voorzichtig af en toe kijken, maar gaat wel blazen als ze Vicky ziet, dit is mede veroorzaakt door de ruzie die de mama's maakten. Ik hoop dat ik voldoende bevalplekken heb weggezet, zodat ze in alle rust haar babies kan krijgen.

18-05-2022
Het zijn de laatste loodjes voor Bluey, de kittens zijn duidelijk ingedaald.Vannacht dacht ik dat ze al bevallen was omdat ze ogenschijnlijk geen buik meer had, maar een snelle inspectie leerde dat ze nu aan de onderkant van de buik hangen. Vannacht blijf ik de hele nacht bij haar omdat ze het fijn vindt dat ik haar buik vast hou.

25-05-2022
In de nacht van vrijdag op zaterdag en ook op zaterdag middag heeft Bluey het leven geschonken aan 3 wonderschone kittens. Ze waren een normaal maatje, maar Bluey lijkt slagroom te geven want nog geen 12 uur later waren ze al 20 gram gegroeid. Omdat Bluey persť bij de andere mama's wilde liggen wat bijzonder krap is, hebben we een 2e sturdy in de kraamkooi erbij gezet.

29-05-2022
De kittens groeien uitstekend, het zijn kleine blauwe beertjes, met 5 dagen was hun geboorte gewicht al verdubbeld. Inmiddels kijken ze parmantig de wereld in.

06-06-2022
Afgelopen zaterdag waren de F-jes 2 weken ze groeien inmiddels wat minder hard, maar nog steeds erg goed. Ze zijn nu al door de 3 ons. Het verschil met de andere kittens is nog wel groot ondanks dat het maar 2 en 3 weken scheelt.

11-06-2022
Onze F-jes zijn echte blauwe beertjes, ze zijn er nu een beetje uit als ewoks, ze drinken nog volledig bij Bluey en groeien daar uitstekend op. Vandaag zijn ze 3 weken, na het weekend ga ik ze laten kennismaken met carnibest, aangezien ze al belangstelling hebben in het vlees van hun grote broertjes en zusjes. Hun tandjes zijn ook al volledig door en voorzichtig beginnen ze in onze vingers te bijten. Na het wegen gaan ze op schoot of ze lopen door de study heen.

20-06-2022
Onze mooie meisjes lopen al de hele study door en eten dapper mee met de "grote" kittens ik geef ze vaak ook wat hapjes uit de hand zodat ik weet wat ze eten. Ze liggen nu met de rest vaak als 1 grote kluwen op de kussens te slapen soms vergezeld door 1 van de moeders die het na een tijdje te warm krijgen en verderop op de vloer gaan liggen. De meisjes groeien nog steeds gemiddeld 20 gram per dag en zijn dus fors aan de maat voor hun leeftijd.

28-06-2022
De ukkies eten inmiddels met de anderen van hun borden mee, ik geef ze nog wel wat uit de hand zodat ze voldoende eten. Ze krijgen van de grote zowel het goede als het slechte voorbeeld mee, de eerste klimmen al de klimpaal in en ze stoeien met de anderen, ze zijn ondanks het leeftijd verschil van 2 weken bijna net zo zwaar maar toch wel iets kleiner, kortom ze zijn mollig.

07-07-2022
Onze mooie blauwe beertjes eten alsof het een lieve lust is, ze groeien dan ook erg goed door. Ze lusten echt alles van wat we ze tot dusver hebben voorgezet. Ik geef ze nog steeds apart wat extra hapjes, omdat de grote kittens veel sneller en met grotere happen eten, zodat ik zeker weet dat ze voldoende eten.

16-07-2022
De blauwe beertjes zijn vandaag 8 weken en ze zijn ook flink aan het groeien en spelen en ravotten met de grote mee, vandaag zijn ze samen met de rest in de tuin geweest, tja het zijn boskatten Frigga rende zo de boom in tot aan de eerste vork waar Dick haar uit de boom plukte. Ze zijn erg goed in het afkijken van stoute dingen, maar ook leren ze bijzonder veel van de andere boeffies en de grote poezen.

24-07-2022
Onze mooie blauwe meisjes, groeien goed door werden ze in het verleden nog wel eens verdrongen, tegenwoordig staan ze hun vrouwtje. Freja heeft van de week bezoek gehad en is gereserveerd ze gaat Faya heten. Voor de andere meisjes wordt er nog een goede butler gezocht, maar de kans is heel groot dat er 1 in de cattery blijft. Komende donderdag gaan ze met de grote boefjes mee en krijgen ze hun eerste enting.

28-07-2022
Afgelopen donderdag zijn we met alle kittens bij de dierenarts geweest, wat een feest! Het maakt niet uit waar we zijn we gaan gewoon lekker spelen. De meisjes zijn helemaal na gekeken en hebben hun 1e enting gehad, de da vond ze er goed uitzien maar ook dat ze feller zijn dan de oudere kittens. Dat is geen wonder want ze zijn 3 weken jonger dan de oudste en moeten zich wel kunnen handhaven.

09-08-2022
Onze blauwe beertjes zijn inmiddels aan het uitgroeien naar lange sterke poesjes, van hun enting hebben ze gelukkig niks mee gekregen. Ze eten nog steeds als de beste , waarbij ik nog steeds met argusogen kijk of ze voldoende binnen krijgen aangezien de grote kittens veel grotere happen nemen en een stuk sneller zijn.

18-08-2022
Vandaag hebben de meisjes hun 2e enting gehad, de da vond ze er goed uitzien en ze waren goed gegroeid, het c-nest is inmiddels naar hun nieuwe personeel vertrokken. Hierdoor kunnen ze wat rustiger eten en zet ik ze nog wel eens terug bij hun bordje eten, je ziet ze bijna groeien.

05-09-2022
Het zijn drukke weken geweest enerzijds met het wegbrengen van de kittens, anderzijds met ons huis. Ons dak is opnieuw geÔsoleerd en de dakbeddeking is vervangen hierdoor moest onze buitenren op het platte dak afgebroken worden. Inmiddels zijn we al aan een nieuwe ren begonnen.

Met de meisjes gaat het goed, Faya heeft vorige week waarschijnlijk buiten uit een vieze pot gedronken of iets gegeten waardoor ze heftige diarree kreeg, die gelukkig nu bijna over is. Frigga en Fryda zijn zondag mee naar show geweest, ze waren niet echt onder de indruk. Ze hebben beiden een prachtig keur rapport gekregen waar alles uitmuntend op was!

Meer foto's
  LINKS CONTACT