Uma's Dagboek

28-08-2023

Wat een verrassing vandaag, Uma is net bevallen van 5 allermooiste blauwe babies.

Laten we bij het begin beginnen.
Eind Juni zag ik AlduÔn door de tuin heen struinen, hij bleek op z'n Houdini's weer de deur van de kater ren te hebben open gemaakt. Omdat we dachten geen krolse meiden te hebben, zou het wel met een sisser aflopen. Vorige maand hebben we Uma, die een beetje grumpy was, naar boven gedaan zodat ze daar in alle rust kon zitten, eten en naar buiten gaan wanneer zij dat wilde. Vorige week zeiden we tegen elkaar dat de rust Uma goed deed, want ze was een stuk zwaarder geworden en kreeg zelfs iets van buik.
Lang verhaal kort, ze bleek dus zwanger!

Dit zijn de stiekeme lovers:03-09-2023
Na van de aanvankelijke schrik en verbazing bekomen te zijn, hebben we een mooi nest voor Uma en haar babies gemaakt. Helaas vond ze de kraamkooi niet haar beoogde nestje en heeft ze haar intrek in de klimpaal genomen. Na 1 dag vond ze dat ze het hogerop moest zoeken, wat gezien de hoogte en haar zeer beweeglijke babies geen veilige plek is. We hebben haar daarom met haar babies weer naar het laagste hokje verhuisd, waar ze nu weer helemaal gelukkig is. De babies groeien goed, ik fles ze wel 2x dag bij zodat Uma niet teveel inteert. Uma zelf staat vol op " kracht voer" en eet ook met de grote kittens mee.

12-09-2023
Het gaat goed met de Ukkies, ze groeien als malle en Uma wordt ook stevig bij gevoed.
Ze smult van het vlees wat ik de kittens geef en van de kittenblikken eet ze met smaak mee. Uma begon toch minder gelukkig te zijn met haar nestje in de klimpaal, dus na de fotoshoot van vanmiddag hebben we haar met de kittens in de kraamkooi gezet, waar ze vooralsnog gelukkig ligt te wezen. Daarnaast is de klimpaal ook niet echt veilig meer omdat de Ukkies inmiddels goed lopen en toe zijn om de wereld te gaan ontdekken.

19-09-2023
Het gaat goed met de babies, ze zijn vreselijk actief en de eerste is de kraamkooi al uitgelopen. Uma kijkt het met lede ogen aan en gaat van tijd buiten de kooi liggen slapen, met 1 oog en oor gericht op haar babies. Toen ik vanmorgen babymousse voor de kittens en Uma neerzette gingen er een paar babies er meteen op af en begonnen mee te eten. Ik had al gemerkt dat ze wel heel veel van de fles dronken en ze niet heel hard meer groeiden en was van plan om convalescence door hun melk te doen, maar als ze eten is dat niet meer nodig. Het zijn 4 katers en 1 poesje.

27-09-2023
De babies zijn inmiddels peuters die de kraamkooi verruild hebben voor een lekkere mand op de bodemplaat van de klimpaal. Ze eten al volop de ťťn wat beter dan de ander en ze lusten nog niet alles, de gekookte gemalen kippenpoot valt bij iedereen in smaak, ook carnibest barf gaat er aarzelend in ook gewone barf willen ze wel een paar hapjes van. Er is er echter 1 die wat miezemuiziger is als het om eten gaat en waarbij je het eerste hapje in haar mond moet stoppen, omdat ze gewoon minder goed eet zie je dat ze ook minder hard groeit. Omdat ze ook al eten wordt ook de kattenbak gebruikt, eigenlijk ging dat redelijk vanzelf, soms draaien ze in het rond na het eten en zetten we ze op de kattenbak. Op een enkel ongelukje na zijn ze zindelijk.

03-10-2023
De peuters doen het goed, het zijn ondernemende kittens, zeker voor net 5 weken, en de eerste hebben zich al in de klimpaal verschanst. Eruit is iets lastiger, Liam zat al op het derde plankje en wilde eruit ik heb hem maar voor gedaan wat de beste route was, ik vind een meter naar beneden springen voor een kitten van 5 weken geen goed plan. Ze eten echt muizenhapjes en krijgen daarom 3x dag eten, de eerste heeft ook al voorzichtig z'n snuit in de brokjes gedouwd en geproefd.

11-10-2023
De peuters doen het goed, hoewel ze in de afgelopen week allemaal wel een dipje hebben gehad. Van zeer gulzig eten, tot daarna hun neus voor datzelfde eten op trekken. Met kipdijfilet en probiotica heb ik ze allemaal weer op de rit. Inmiddels eten ze allemaal met smaak en zie je ze groeien. Er zijn inderdaad al diverse peuters die ik brokken zie eten dus als ze een keer minder van hun blikje of barf eten schiet ik niet meer zo in de stress, zolang ook hun gewichten maar blijven toenemen.

16-10-2023
Het gaat weer veel te hard, zelf van schrik stuiteren toen ze werden geboren, tot kittens die nu zelf in het rondte stuiteren. Onze mooie babies, oh nee peuters, zijn zich goed en mooi aan het ontwikkelen. Ze worden groot en dik, ze eten dan ook tegen de klippen op en groeien navenant. Voor de peuters is niks meer een geheim, het hekje, de tafel, maar ook de klimpaal niet. Vonden ze het in het begin best wel spannend, inmiddels klimmen ze met het grootste gemak helemaal naar boven.

24-10-2023
Het gaat goed met de kittens, afgelopen week is er weer visite voor ze geweest en hebben er zich weer nieuwe blikopeners gemeld. Ze zijn nu echt baby af en al echte bijdehante kleine poesjes. Ze weten ook over het algemeen goed waar het eten vandaan komt, als ik naar de keuken ga rennen ze achter me aan om op de tafel luidkeels te verkondigen dat ze wel weer wat lusten.

12-11-2023
We zijn er even tussenuit geweest, de kittens zijn in de tussentijd flink doorgegroeid. Ze barsten van de honger zeggen ze maar hebben gewoon elke dag hun extra natvoer of vlees gehad. Vandaag nog ff snel foto's gemaakt. Dinsdag gaan ze naar de dierenarts voor hun enting en chip.

20-11-2023
De kittens zijn vorige week geŽnt, na hun enting hebben ze de verdere dag in de klimpaal liggen slapen. Ook de volgende dag waren ze wat hangerig en hebben ze pas 's avonds weer redelijk gegeten. De afgelopen week was er elke dag wel 1 kitten wat niet lekker at, daarnaast zijn ze iets snotterig geworden. We hopen dat nu het leed geleden is en ze weer hard doorgroeien. Van de week worden de buitenlandgangers geŽnt tegen rabiŽs. Omdat het vandaag goed weer was hebben we vanmiddag de foto's buiten gemaakt.

29-11-2023
De kittens groeien gestaag door ze liggen redelijk op schema, maar zijn voor Froskelandjes aan de kleine kant. Inmiddels gaan ze ook weer wat beter eten en hebben ze de afgelopen week meerdere keren verspreid over de dag eten gehad. Ze krijgen nu ook extra tussendoortjes in de vorm van rosbief, gerookte makreel en kip of gehakt. Ze hebben ook al een eigen smaak ontwikkeld en vinden niet alles meer lekker, uiteraard allemaal iets anders....Er wordt ook uitgebreid gespeeld en hebben ze geen gekke 5 minuten, maar zijn ze gewoon doorlopend aan! Als ik niet uitkijk rennen ze me van m'n sokken. Foto's maken is dan ook geen sinecure, zeker niet omdat op de dijk achter ons de bomen worden gesnoeid. Volgende week krijgen ze hun 2e enting en mogen ze 2 weken later langzaam maar zeker naar hun nieuwe personeel.

12-12-2023
De laatste week voor het voltallige nest is ingegaan. Vorige week zijn ze geŽnt helaas heeft dat geleidt tot verkoudheden, ik hoop dat het halverwege deze week een stuk beter met ze gaat. Gelukkig blijven ze eten als bootwerkers en groeien ze gestaag door.

21-12-2023
Afgelopen weekend zijn de eerste kittens naar hun nieuw personeel verhuisd, aankomende zaterdag gaan we er nog 2 wegbrengen. Het wordt dan stil in huis het laatste kitten gaat ivm een geplande vakantie pas volgend jaar naar zijn nieuwe personeel. De laatste foto's zijn gemaakt en geplaatst.
Lieve kinders dat het jullie maar goed mag gaan in jullie nieuwe huis!


Meer foto's
  LINKS CONTACT