Uma's Dagboek

07-01-2023


Inmiddels zijn ook Uma en Vivicke krols geweest, Lamba vond beide meisjes zeer interessant en heeft vol overgave "zijn" meisjes gedekt. Het tepelstaren kan beginnen.

22-01-2023
Uma laat ons geen buikje kijken, dus geen tepelcheck, maar gezien het feit dat ze on-uma's knuffelig is denken we dat ze zwanger is. Uma heeft nu ook haar eigen pagina.
We hopen volgende week toch nog even naar haar buik te kunnen gluren.

06-02-2023
Tja Uma is niet van het buikje wroeten, desondanks hebben we snel een blik op haar buikje kunnen werpen en jawel hoor een voorzichtige rose tepel kwam tevoorschijn. Aangezien ze niet heel erg dik geworden is denken we dat het een klein nest wordt. Due date 9 maart.

Dit zijn de lovers:

Dit kunnen de te verwachte kleuren zijn:

Blauw is alleen mogelijk als Lamba verdunning draagt.
Amber is alleen mogelijk als Uma amber draagt, als ze beiden en verdunning en amber dragen is blauw amber ook nog mogelijk.
Katers

Zwart wit
Blauw wit
Zwart Amber
Blauw Amber
Poezen

Zwart wit
Blauw wit
Zwart Amber
Blauw Amber

14-02-2023
Uma's buikje blijkt er wel degelijk te zijn, ze draagt in tegenstelling tot haar moeder Fricke meer aan de onderkant. Vanochtend keek ik van boven op haar rug en zag ik zowaar toch iets meer buik ook aan de zijkant.

19-02-2023
Normaal moet uma niet zoveel buiten haar brokken om, maar tegenwoordig eet ze voorzichtig ook mee van de riblappen en de kippendijen. Daarnaast versmaadt ze een lekker blik natvoer ook niet!

27-02-2023
Uma was uitermate nieuwsgierig van wat er nou toch in de klimpaal gebeurde en moest er met haar neus bovenop staan. Daarna is ze gezellig bij Dick op schoot gekropen voor haar portie kroel. Het is voor haar nog 1,5 week wachten totdat ze zelf babies krijgt.

05-03-2023
Onze mooie Uma, begint aardig rond te worden, inmiddels zijn ook de hormonen goed op gang en vindt ze de babies wel ontzetten interessant. Voorzichtig gaat ze de kraamkooi in en steekt haar neus in de sturdy. Ook als de babies op schoot liggen na hun weegmoment en hun flesje komt ze nieuwsgierig kijken en doet neusje neusje. Eten doet ze uitstekend en ook zij krijgt net als Scarlet een paar keer per dag wat extra's. De laatste week is ingegaan voor Uma, haar buik begint iets te veranderen een teken dat de babies beginnen in te dalen.

09-03-2023
Het is due date, maar Uma heeft daar andere ideeŽn over, gisterenavond was ze wat onrustig, maar de kittens waren nog niet ver genoeg ingedaald. Ik ben er vannacht toch uitgeweest om bij haar te kijken, zr begint nu wel harde buiken te krijgen, maar ze ligt nog heerlijk in de klimpaal te soezen. Ze heeft hier en daar wel al in het rond gekeken naar een voor haar geschikte nestplaats, maar het liefst zou ze met Scarlet in de kooi liggen die, daar niet blij van wordt.

11-03-2023
Afgelopen avond/nacht is Uma bevallen van 3 babies. Het zijn een zwarte kater, een zwart poesje en een zwart wit poesje. Het had wat voeten in de aarde omdat geen van de uitgezette plekjes goed genoeg was. Ze lag heerlijk in een krabton toen we in 1 keer zachtjes hoorde piepen en het 1e kitten geboren was. Tja de ton is niet groot en ook nog naast de kamerdeur kortom niet de beste plaats. We hebben gauw het kind afgenaveld en in de sturdy gelegd en Uma er bij gezet, gelukkig kon het nu wel haar goedkeuring krijgen. Uma nam de tijd en we hebben haar buik vastgehouden en koppie gekroeld. We voelden het kind aan haar zijkant langzaam maar zeker naar beneden schuiven,2,5 uur later is de 2e geboren, na het poetsen is ze heerlijk gaan slapen. Ik heb zachtjes haar buik gevoeld die niet meer hard was, maar we dachten er echt 3 kittens gevoeld te hebben.Ik ben er naast blijven zitten cq hangen en ben toen toch maar naar bed gegaan, aangezien ik al bijna 2 nachten op was geweest. Na een half uur kwam Dick vertellen dat er een staartje uitkwam, gauw aankleden en naar beneden. Na een moeizame bevalling, 6 uur na de 2e, met veel hulp van mij kwam daar toch het derde kind, het duurde wel even eer dat deze goed op gang was, maar de kleine hittepetit hing daarna vrij vlot aan de tiet. Vanmorgen na het wegen gauw met de foon wat foto's gemaakt.

19-03-2023
Uma's babies groeien als kool, op 1 dag na dat Uma niet lekker was, het lijkt erop dat Uma "slagroom "geeft! Ze zijn nu 1 week oud en hun geboorte gewicht is meer dan verdubbeld. Wren vindt ze helemaal geweldig en heeft al pogingen gedaan om Uma's
babies bij die van Scarlet te leggen. Ondanks dat Uma en Scarlet eerder in de week mot hadden, omdat Uma de kittens pikte, lijkt het nu goed te gaan. We hopen dat wanneer Wren bevalt we de nesten kunnen samenvoegen.


Meer foto's
  LINKS CONTACT