Vicky's dagboek
12-09-2019

Na onze eerdere teleurstellingen hebben we nu extra lang gewacht om te melden dat we kittens verwachten van Vicky en Niels. Ze worden eind van de maand verwacht.

Dit zijn de mogelijke kleuren voor de kittens:
Katers

Rood tabby met wit
crme tabby met wit
Poezen

Zwart zilver tortie tabby met wit
Blauw zilver tortie tabby met wit

19-09-019

Vicky's buik groeit gestaag, ze krijgt bijna elke dag wel wat lekkers, de gekookte vis, gebakken kippendijen en een rauw riblapje gaan er als koek in. Verder eet ze met grote regelmaat brokjes.

26-09-2019
Ik word een beetje nerveus en kijk met argusogen of Vicky goed eet en rustig blijft. Dit is gelukkig het geval door alles lekkere extra hapjes heeft ze inmiddels wel een schommelbuik en zeer duidelijk hoogzwanger. Zo nu en dan heeft ze harde buiken en is er volledige rits aan melkpakken te voelen.

01-10-2019
Afgelopen vrijdag zagen we haar buik veranderen een teken dat de babies aan het indalen zijn. De uitgetelde datum was zondag de 29e. In de nacht van vrijdag op zaterdag ben ik s'nachts even wezen kijken bij haar maar ze was rustig en diep in slaap, de nacht erna ben ik een uurtje bij haar gebleven omdat er toch wel ietsjes onrust was. De nacht van zondag op maandag begon ze te zoeken naar een plaats die zij zelf geschikt vond. Dat bleek uiteindelijk midden op het kleed te zijn. In een zeer comfortabele doos.

Vannacht om 4uur is ze van haar eerste kind bevallen vrij vlot gevolgd door nummer 2, ze ging vervolgens liggen slapen en kon ik de slaap uit mijn ogen wassen. Enigszins teleurgesteld omdat ik dacht dat het bij 2 bleef heb ik haar buik zachtjes bevoeld, er was overduidelijk nog 1 baby in haar buik, ik hoopte dat het er eigenlijk nog 2 zouden zijn. Die hoop ik is ook uitgekomen om 5.45 plopte no 3 eruit. Inmiddels was Dick ook wakker en beneden, ik ben vervolgens naar bed gegaan en heb nog 2 uurtjes geslapen. Toen ik weer beneden was bleek er idd een no 4 te zijn die om 8.45 geboren is. Met mama en de babies gaat het goed!

14-10-2019
De eerste week heeft Vicky met haar kittens in een ruime doos op het kleed voor de tafel gewoond een eerdere poging om haar met haar kroost te verhuizen naar de kittenkooi in de study is mislukt. ze heeft er een kwartier bij gezeten en bedacht toen, dit is het niet, waarna ze haar kittens terug naar het kleed bracht. We hebben vervolgens de doos maar weer daar neer gezet. Inmiddels kruipen de kittens in het rond en ook hun doos uit dus is het kleed geen veilige plek meer voor ze en ook niet voor ons. We hebben ze gisteren dan ook weer verhuist naar de kittenkooi zodat ze daar volop kunnen spelen en wij in een later stadium ook de study mbv een hekje kunnen afsluiten. Gelukkig accepteert Vicky dat, na wat onwennigheid ligt ze nu gelukkig te wezen met de babies.

22-10-2019
De babies zijn vandaag 3 weken en al echt kleine poesjes, hoewel ze gestaag groeien zijn hun gewichten niet wat ik gewend ben. Vicky is op de dag redelijk vaak een ommetje doen, s'avonds lijkt ze meer bij haar kittens te liggen aangezien ze s'nachts het beste lijken te groeien. Om de groei wat te bespoedigen krijgen ze nu kittenmelk met recovery, wat ze veel beter accepteren dan kitten melk alleen.

24-10-2019
De eerste hapjes zijn gedaan en het eerste plasje is gepleegd, ja het zijn al hele poezen die geweldig goed op hun recovery blik groeien.Tja en na het eten moet er gepoetst worden

30-10-2019
Afgelopen week zijn de v-tjes 4 weken geworden en is het hoog tijd om ze van namen te voorzien, dat valt nog niet mee aangezien we ze zoveel mogelijk Scandinavische namen willen geven, die ook nog eens makkelijk roepen.
Ze krijgen nu 2x dag een flesje melk met recovery erdoor en 1x vlees of een blikje.Het natvoer en het vlees zorgen ervoor dat ze goed doorgroeien. Het zijn ook al echte poesjes die rondrennen, klimmen en op de bak gaan. Het duurde even maar uiteindelijk vonden we naast plasjes ook baby "sigaartjes" in de kattenbak. Het is ontzettend leuk om ze te zien spelen met elkaar. Na het eten klimmen ze gezellig op schoot voor een was beurt en een knuffel waarna ze meestal in slaap vallen.

02-11-2019
Inmiddels zijn ook de brokken ontdekt en viel gisteren de kip ook erg in de smaak. Ze zagen nadat ze uitgegeten waren eruit of ze een watermeloentje hadden ingeslikt!
Het gaat nu hard met de v-tjes, de namen zijn uitgezocht maar nog niet "toegekend" aan een specifiek kind.

05-11-2019
Vandaag zijn de meisjes 5 weken, ze krijgen geen flesje meer, maar eten lekker zelf van wat ik ze voorzet, ze eten nu gelukkig zelfstandig van een bordje en hoeven niet meer gevoerd te worden. Vanmiddag zat het eerst kind al spinnend en trappelend, trots in de klimpaal...
Dit zijn hun namen, we hebben zoveel mogelijk passende namen gezocht.

Varda
Vigunn
Vivicke
Vika

Zwart zilver tortie blotched met wit
Zwart tortie mackerel met wit
Blauw zilver tortie blotched
Blauw zilver tortie blotched

14-11-2019
De meisjes zijn nu ruim 6 weken, ze eten praktisch alles en storten zich vol overgave op hun eten. Het is dan ook geen verassing dat ze goed groeien het zijn echte kleine poesjes. Inmiddels hebben ze vandaag ontdekt dat ze over het hek heen kunnen klimmen, we moeten dus heel goed oppassen waar we lopen! Ze stoeien ook uitgebreid met elkaar dat gaat niet echt zachtzinnig, Vika heeft tijdens het stoeien een tik op haar oog gehad het is niet beschadigd maar een beetje rood en traant.

20-11-2019
De poesjes zijn nu 7 weken oud , foto's maken is geen sinecure, het beste lukt het als ze nog maar net wakker zijn. Als ze dan ook wakker zijn is de beer los, het lijkt dan net alsof ze apen klieren hebben gegeten. Afgelopen zaterdag hebben we hun hekje weggehaald , er was geen houden meer aan, de n na de ander klom erover heen.

29-11-2019
De Ferocious Females, hebben we ze genoemd als ze niet slapen of eten dan lopen ze te keten, ze beschikken over een schier onuitputtelijke "duracelletje". Het is wel een genot om ze zo te zien rond stuiteren. Helaas weten ze ook sinds een week hoe het luik werkt, dat maakt het iets gecompliceerder. Volgende week worden ze gent en mogen ze buitenspelen wel onder begeleiding aangezien ze alles interessant vinden, ik vind het wat te koud om ze nu met de vijver kennis te laten maken.

05-12-2019
Dinsdag waren de dametjes 9 weken, het zijn al hele bonken, vandaag krijgen ze hun eerst enting. We kunnen nog een F toevoegen aan de Ferocious Females de F van fearless. Bij de dierenarts gingen ze gelijk in het rond lopen en wilden ze wel met iedereen knuffelen. Van het enten trokken ze zich niks aan.

12-12-2019
De meiden groeien goed ondanks dat ze iets last van hun ogen hebben na het enten. De tuin is ook ontdekt, bleven we er in het begin nog bij en moesten ze na tijdje weer naar binnen, nu lopen ze zelf in en uit door het kattenluikje.

20-12-2019
Het is een genot om te zien hoe de meiden zich in de tuin uitleven. De boom is inmiddels ook ontdekt en in een mum van tijd zit het spul erin, ik moet mn best doen om niet hysterisch eronder te roepen kom eruit. Gelukkig weet ik dat ze net zo makkelijk face down uit de boom lopen als dat ze erin zijn gegaan. Het worden ook al echt grote poezen.

24-12-2019
Onze vrolijke vrouwen zijn nu 12 weken, de entreactie is beperkt gebleven tot wat natte oogjes waar ze af en toe mee knepen, gelukkig is dat nu voorbij. Vrijdag worden ze voor de 2e keer gent en krijgen ze hun chip.

04-01-2020
De meiden hebben een nare ent reactie opgelopen en zijn een paar dagen flink ziek geweest. Gelukkig zijn ze weer aan het opknappen ze rennen en vliegen weer door het huis en de tuin. Hun gewichten hebben ook weer een stijgende lijn te pakken.

15-01-2020
Dit is de laatste week als voltallig nest, Vigunn zal zaterdag as als eerste uitvliegen, Varda volgende week.

23-01-2020

Vigunn heeft het best naar haar zin bij haar nieuwe butlers, haar huisgenoot moet nog wel ff wennen. Zaterdag as gaat Varda verhuizen, Vika blijft nog iets langer, maar ook zij gaat dan naar haar nieuwe butlers. Vivicke blijft bij ons in de cattery, het komt niet vaak voor dat we de luxe hebben dat we kunnen kiezen uit 4 meiden. Het gaat jullie goed vrolijke vrouwen.

Meer foto's
  LINKS CONTACT