Marit's dagboek

Begin oktober werd Marit voor de 2e keer krols, we zijn haar lover wezen halen. We hebben gekozen voor een kater uit een andere cattery om een zo laag mogelijke inbreed te krijgen. Onze eigen katers hebben een te hoge verwantschap met haar. Ze is meermaals gedekt en we wachten op bevestiging van haar zwangerschap mbv echo.

08-11-2019

Het is overduidelijk dat Marit zwanger is, ze eet veel meer en is een beetje bossy naar de andere poezen toe. Bij de palpatie waren er 4 tot 5 te voelen, de echo heeft ook bevestigd dat ze zwanger is van iig 2 maar mogelijk ook 3 tot 4. Ook waren er 2 lege capsules te zien. We wachten gespannen af, due date is 10 december.Dit zijn de mogelijke kleuren voor de kittens:
Katers

Zwart zilver tabby met wit
Blauw zilver tabby met wit
Poezen

Zwart zilver tortie tabby met wit
Blauw zilver tortie tabby met wit


20-11-2019

Marit groeit gestaag en heeft nu duidelijk een buikje, ze eet goed en ligt regelmatig een uiltje te knappen. Met goed weer vind ze het ook heel fijn om lekker door de tuin heen te banjeren, of achter een blaadje aan te jagen. Meestal gaat ze daarna lekker op de bank liggen slapen.

29-11-2019

Marit's buik groeit lekker door, ze komt regelmatig om een hapje extra vragen, die ze uiteraard elke dag krijgt! Als je haar van de bovenzijde bekijkt als ze voorbij loopt wordt ze al een aardige torpedo. We wachten in spanning af, nog een kleine 2 weekjes te gaan.

09-12-2019

De laatste loodjes voor Marit, haar buik is in het weekend van vorm veranderd, hij hangt meer aan de onderkant, een teken dat de kittens aan het indalen zijn. Inmiddels is ze overal in aan het graven om een geschikt "hol" te maken voor haar babies. De kraamkooi is inmiddels ook al onderzocht. Ze heeft ook daar een paar uur in gelegen terwijl wij haar buik vasthielden. Toen ik vannacht beneden kwam lag ze rustig te slapen en ben ik terug naar bed gegaan. De kittens zullen niet lang op zich laten wachten.

11-12-2019

Marit had al vanaf zondag harde buiken gisteren tijdens het eten zag Dick een wee, ik heb gauw m'n eten naar binnen geslagen en zag een perswee, ze maakte geen aanstalten om in haar kraamkooi te gaan maar wilde bij Vicky's grote babies blijven. Ik heb vervolgens haar dekje maar naar het kleed gebracht waarop ze er direct op ging liggen, de persweeŽn volgende elkaar rap op. Op een gegeven moment werd ze onrustig en liep wel naar haar kraambed. Ik heb gelijk haar bedje in orde gemaakt en ze begon kort daarna te persen. Het eerste kind kwam om 19.35 vrij vlot gevolgd door no 2 om 19.50. Marit ging vervolgens liggen slapen, ik was wat verbijsterd ik had zeker weten er 3 gevoeld, toen ik zachtjes haar buik bevoelde wist ik zeker dat er nog minstens 1 in zat. Kort voor 21.00 ging ze persen en was no 3 daar, nog voordat ik die goed en wel droog had kwam een kwartier later no 4.
nummer 1 is een zwart zilver tabby mackerel met wit jongetje, met een giga polarispunt
nummer 2 is een smoke tortie meisje met mooie grote rode vlekken en mini wit puntje
nummer 3 is een zwart taby blotched met wit jongetje
nummer 4 is een zilver tortie tabby mackerel met wit meisje

16-12-2019

De babies zijn morgen 1 week, na een erg aarzelende start, zijn ze nu vanaf vrijdag normaal aan het groeien. De verwachting is dat ze morgenavond redelijk op het gewenste gewicht zitten. Ondanks dat Marit nu goed melk geeft fles ik ze 2x daags bij ter ondersteuning. We proberen morgen foto's te maken.

20-12-2019

De kleintjes groeien goed door inmiddels is ook te zien dat ze allemaal een zilver hemdje en/of jasje hebben meegekregen van hun mama. Ze beginnen ook allemaal al te gluren.

24-12-2019

De babies zijn nu 2 weken oud de oogjes zijn open en ze stampen met hun grote voeten al door hun kraamdoos heen. Foto's maken wordt steeds lastiger aangezien ze proberen om de boel te verkennen, gelukkig is het met enig kunst en vliegwerk gelukt.

04-01-2020

De babies groeien goed door, helaas heeft Wivicke of van mama's bordje gesnoept of wat van het virus van de kittens meegekregen, waardoor ze wat misselijk was. Inmiddels lijkt ze met wat medicijnen goed op te knappen en komt ook zij goed aan.

15-01-2020

Aanvankelijk leek Wivicke goed op te knappen, maar helaas is ze weer aan het spugen gegaan een foto liet zien dat haar darmen helemaal vol zaten, ze is ernstig geconstipeerd. We helpen haar door haar een klysma te geven. Inmiddels lijkt het beter te gaan en spuugt ze veel minder hoewel het vanmorgen na haar medicijnen weer heel erg fout ging. De andere bospluizen doen het goed.

20-01-2020

Heel erg verdrietig, maar blij dat Wivicke niet verder hoeft te lijden, hebben we haar na het zien van x-ray foto's afgelopen vrijdag in laten slapen, ze bleek een "aanlegfout " te hebben.

Voor altijd in ons hart

23-01-2020

Wat moeizaam hebben we de draad weer opgepakt en proberen van onze babies te genieten. Afgelopen dinsdag avond waren de ukkies 6 weken en goed op gewicht. Vanwege de afgelopen weken zijn ze wat tekort geschoten, maar hebben ze zich goed gered met mamamelk en brokjes en de hapjes die ik ze elke dag voorschotelde. Inmiddels staan ze vol op het voer en laat ik ze 3x dag wat anders proeven, tja ook nu is de gekookte gemalen kippenpoot verreweg de favoriet.

30-01-2020

De babies groeien als kool en aan hun verschrikkelijke grote voeten te zien, zullen met name de katertjes doorgroeien tot forse katers. Ook Wren is ondanks een poesje zeer fors! Ze lusten ook bijna alles en eten elke keer weer met smaak hun bordje leeg.

05-02-2020

De babies zijn nu 8 weken en al hele peuters, ze liggen qua gewicht voor op schema. Het gaat nu wat minder hard omdat ze nu elke dag een klein uurtje buiten spelen, ze worden hierdoor wel goed gespierd.

13-02-2020

9 weekjes zijn ze alweer, hun enting is met een paar dagen uitgesteld omdat ze na hun ontworming toch wat aan het spugen waren en last van diarree hadden. Dit was overigens na een paar dagen al weer over, maar doordat ze niet lekker waren, misschien toch een virusje, hebben ze minder goed gegeten. Ze zijn dan ook minder dan anders gegroeid.

24-02-2020

Onze stoere bospluizen zijn vorige week geŽnt, de dierenarts heeft ze weer een goedgekeurd stempel op hun bips gedrukt. Hoewel voor ons de gewichten ivg met wat wij gewend zijn wat aan de lage kant zijn. Liggen ze nog steeds ruim boven gemiddeld wat normaal is voor hun leeftijd. Het is echter wel te zien dat ze een paar dagen hummelig zijn geweest.

03-03-2020

De boefjes zijn vanavond 12 weken en hebben een groeispurt ingezet, het worden al hele grote poezen alleen aan hun gedribbel is te merken dat het nog kittens zijn. Buiten spelen, rauzen en stoeien is hun favoriete hobby. Tikkertje spelen is ook helemaal het einde, een deel van de volwassen poezen laat zich dan ook niet onbetuigd en ze scheuren dan samen door de kamer en de tuin. Oh ja en niet te vergeten bomen klimmen, dit gaat met een gemak alsof ze nooit iets anders gedaan hebben. Zoals het een echte boskat betaamd, klimmen of lopen ze meer, met hun hoofd eerst naar beneden.

11-03-2020

Gisteren hebben de boefjes hun 2e enting gehad en zijn gechipt, ze hebben wederom een goedgekeurd stempel op hun bips gehad. De da vond ze er erg goed uitzien, ze waren ondanks hun prikjes niet onder de indruk en moesten met alles spelen. De koffer van de da werd ook grondig onderzocht. Het gaat hard nu, ze beginnen hun baby uiterlijk te verliezen en zijn lekker ondeugende en ondernemende peuters.

18-03-2020

De laatste volle week als compleet nest is ingegaan, Wulfgar vliegt als eerste uit de oorspronkelijk geplande datum is naar voren getrokken vanwege de coronacrisis.
Wulf zal binnenkort naar z'n nieuwe butlers gaan. Wren blijft hier en krijgt haar eigen pagina.

Ik zal jullie gaan missen boefjes, het gaat jullie goed!
Meer foto's
  LINKS CONTACT