Bluey's dagboek
07-01-2021
Bluey werd gisteren eindelijk krols, 7 maanden nadat ze haar laatste pil heeft gehad! Morgen gaan we haar bij alduin zetten, ze hebben in de afgelopen week al neusje neusje gedaan en vinden elkaar lief! Het is afwachten natuurlijk of hij haar wil en kan dekken.

12-01-2021
Afgelopen week is Bluey bij Alduïn geweest het was weer heel spannend, ondanks dat hij haar lief vond was hij ook heel voorzichtig. Met een klein beetje hulp van ons heeft hij haar een paar keer gedekt.

22-01-2021
Het lijkt erop dat Bluey een "dikke"buik begint te krijgen, in ieder geval eet ze goed. Eind volgende week hopen we te kunnen zien of ze zwanger is.

26-01-2021
Gisteren had ik de kans om even naar Bluey's buik te kijken en jawel plop, daar kwam een donkerrose tepel te voorschijn. Bluey is dus zwanger, due date is 14 maart.

Dit zijn de mogelijke kleuren van de kittens:
Katers

Blauw
Créme
met of zonder tabby
met of zonder zilver
Poezen

Blauw
Blauw tortie
met of zonder tabby
met of zonder zilver

07-02-2021
Bluey begint al ronder te worden, ook aan de weegschaal is te zien dat ze aan het groeien is. Wij wegen de gedekte poezen regelmatig, omdat het zeker bij zo'n vachtmonster als bluey niet te zien is of ze dikker wordt.

15-02-2021
Bluey komt beetje bij beetje verder aan, ze is niet zo van het eten, maar voor een plakje rosbief is ze wel te porren. Ze eet ook het liefst apart van de anderen en komt ook graag nog eens terug bij de bordjes als de rest al is opgehouden met eten. Ik hou daarom ook vaak wat extra apart voor haar en Scarlet.

23-02-2021
Schreef ik vorige week nog dat Bluey niet van het eten was , nou gisteren heeft ze zeer uitgebreid van de kip uit blik gegeten! Gaan straks kijken of ze net zo enthousiast wordt van de tonijn met sprot. BLuey begint er aardig dik uit te zien.

27-02-2021
Bluey is een aardig vreetzakje geworden, ook de vis, het riblapje maar ook het gewone blik vindt gretig aftrek. Ze begint er zo langzamerhand uit te zien alsof ze een watermeloen heeft ingeslikt, dit wordt nog eens versterkt door al het haar. Vandaag staat er gekookte kippenpoten op het menu.

03-03-2021
Gisteren heb ik het kleed van Scarlet's nest verschoond, daarvoor moesten de kittens uit hun kraamkooi. Toen de kittens moesten piepen kwam Bluey er aan gevlogen en moest ze met alle geweld ook bij Scarlet in de kooi. Bij Bluey is de knop om ze is mama.....

06-03-2021
Het zijn de laatste loodjes voor Bluey, ze is inmiddels zo dik dat ze haar achterkantje nog maar met moeite kan wassen. Als ze voorbij loopt en je haar op haar rug kijkt is ze inmiddels wel 2x zo breed geworden ivg met voor haar zwangerschap. Ze komt nog regelmatig buurten bij Scarlet maar beseft ook dat ze met dat enorme lijf er niet goed meer bijpast bij de andere hulpmama's.

14-03-2021
In de vroege ochtend heeft Bluey het leven geschonken aan 6 kittens, met mama en de kittens gaat het goed. Zo zwaar als Scarlet het heeft gehad, zo makkelijk is Bluey bevallen, met 3x persen werden de kittens geboren. Allen inclusief fokmama gaan nu een uiltje knappen.

15-03-2021
Inmiddels hebben we de slaap uit onze ogen gewassen, zijn de kittens en de babies gewogen en geflest en kunnen we nu voorzichtig de balans opmaken. We denken 2 tortie meisjes te hebben en 2 tabby jongens 1 blauwe jongen en 1 blauwe nog niet gedetermineerd. Dat ze allen blauw zijn moge duidelijk zijn, de vraag is echter of ze ook zilver zijn, we hopen dat over een paar weken te weten.

18-03-2021
De blauwe brigade doet het ontzettend goed, ondanks dat Bluey regelmatig voor haar kraamdoos ligt omdat ze het warm heeft, groeien ze goed. Na het wegen en hun flesje gaan ze lekker bij Dick op schoot, op deze manier konden we ze kort na de geboorte uit elkaar houden, inmiddels herkennen we ze gelukkig aan hun uiterlijk.

23-03-2021
Inmiddels hebben de hulpmama's ook Bluey's doos met haar schat ontdekt. Ze wordt daardoor redelijk vaak verdrongen wat resulteerde in slecht groeiende babies. Omdat Scarlets babies toe waren aan meer ruimte, hebben we ze van plaats laten ruilen. We doen nu zoals we dat met Scarlet deden, Bluey van tijd tot tijd opsluiten.

29-03-2021
Het was een zorgelijke week, de babies groeiden minder goed en ze zijn daarom fors bijgeflest, helaas heeft 1 van de babies veel te gulzig gedronken en heeft diarree gekregen, met ORS en vaker kleine beetjes flessen was dit gelukkig na goed 2 dagen weer over. Inmiddels krijgt Bluey forse hoeveelheden vlees bijgevoed en lijkt ze meer en wat betere melk te geven, de babies zijn ook wat beter gegroeid. Het zijn wel hele actieve babies , zeker voor 2 weken, gisteren waren ze al uit hun sturdy door de kraamkooi aan het wandelen, nou aan hun longen mankeert niks, als ze de weg kwijt zijn gillen ze de hele boel bij elkaar.

05-04-2021
De Y-tjes doen het goed, ze groeien gestaag door en zijn motorisch zeer goed ontwikkeld al. Na het flessen leg ik ze in een mandje, want het is met lamplicht nog steeds niet makkelijk om ze goed uit elkaar te houden en met name de 2 grootste jongens. Echter kruipen ze de laatste dagen regelmatig hieruit om lekker warm op schoot te gaan liggen. Inmiddels hebben we de balans op gemaakt en hebben we 3 blauw tortie poesjes en 3 blauwe katertjes, het is nog niet goed te zien of ze zilver zijn of niet.

11-04-2021
De Y-tjes eten nu kleine beetjes vlees en Barf en tonijn en overheerlijke gekookte kippenpoot. De gang naar de kattenbak is voor sommige nog geen vanzelfsprekendheid, maar ze beginnen het te leren zodra ze beginnen te "schreeuwen" zetten we ze op de katten bak.
Vandaag fotoshoot gedaan en de kittens nog eens goed bekeken, het blijken 5 poesjes te zijn 3 torties en 2 blauw/ blauwsmoke en maar 1 katertje.

20-04-2021
Afgelopen zondag zijn de Y-tjes 5 weken geworden, ze eten als de beste en zijn op een enkel ongelukje na zindelijk. Ze zijn nu druk bezig om de wereld te ontdekken en scharrelen lekker in het rond. Na het eten komen ze nog steeds gezellig op schoot, neuzen poetsen, beetje spelen en om te knuffelen om vervolgens op schoot in slaap te vallen.

25-04-2021
Vandaag de fotoshoot gedaan, tevens hebben we de namen toegekend aan de kittens zoveel mogelijk passend bij hun karakter. Morgen komt het eerste bezoek voor onze blYe Y-tjes.

04-05-2021
Vorige week dinsdag hebben de Y-tjes bezoek gehad en is Yoda gereserveerd.
Onze blye Y-tjes, maken inmiddels de kamer onveilig ze klimmen over het hekje heen dus hebben we het deurtje maar open gezet.

10-05-2021
Tja de Blye Y-tjes zijn niet alleen snel met over het hek gaan ze weten inmiddels ook hoe het kattenluikje werkt.... Ze groeien redelijk, maar hebben toch iets van de enting van de X-men meegekregen en hebben sommige nu een soepoog. Yenz heeft zaterdag bezoek gehad en is gereserveerd.

Meer foto's
  LINKS CONTACT