Ursa's dagboek
07-04-2021

Tja Ursa kwam wel erg veel aan, oh jeetje ze krijgt een buik, ehhh ik voel tepels.... Ursa is zwanger. We hebben Ursa meteen naar beneden gedaan zodat we haar extra kunnen bijvoeden. Eigenlijk is dit zonder enig probleem gegaan.

11-04-2021

Ursa eet als een bootwerker, je ziet haar dus ook groeien, elke keer als ik de koelkast open trek is ze paraat om nog een extra lekker hapje te krijgen.

20-04-2021

Vorige week veranderde haar buik de zadeltasjes zijn naar onderen gezakt. Op meerdere plekken hebben we comfortabele nestjes gemaakt. In het weekend begon ze onder de tafel een nestje te graven in de tijdschriften, dat vonden we niet zo'n goed idee dus we hebben het nu volledig gebarricadeerd. Inmiddels zijn de kittens ingedaald en hopen we binnenkort gezonde bospluisjes te mogen verwelkomen.

Dit zijn de te verwachte kleuren:
Katers

Zwart
Blauw
met of zonder wit
Poezen

Zwart
Blauw
met of zonder wit

28-04-2021

Het zijn spannende dagen, afgelopen week zagen we de babies "afzakken" vanaf vrijdag heeft ze van tijd tot tijd harde buiken. Omdat we niet de dek datum weten ga ik er 's nachts 1 tot 2 keer uit, om te kijken. Het is wel duidelijk dat de babies al flink naar achteren zijn gegaan en haar buik echt naar beneden is gezakt, nog even en we kunnen er een rolschaats onder binden. Het zijn echt de laatste loodjes. Inmiddels ligt ze in Vika's kraambench en is Vika met haar babies verhuisd naar een warm mandje.
Voor de zekerheid ga ik nog met Ursa langs de da, ze begint wat melk te geven, maar een foto toonde aan dat de kittens nog een paar dagen nodig hebben.

04-05-2021

Na een ruime week met doorwaakte nachten, zijn op zondagavond Ursa's babies geboren. Het zijn 2 witte katers, 1 zwart witte en 1 tabby met wit we denken katers, 1 blauw wit katertje heeft helaas een defect vanwege het pil gebruik tijdens Ursa's zwangerschap en is ingeslapen. De babies hadden een geweldig goed geboortegewicht en groeien goed door.

10-05-2021

De babies zijn de afgelopen week goed gegroeid, van 1 van de witte katertjes is de groei sinds zondag gestagneerd, ik geef hem nu om de paar uur een fles zodat hij blijft doorgroeien. Mama Ursa word fors bijgevoed zodat ze goede voedzame melk produceert.

21-05-2021

Inmiddels groeien de babies wat beter met de benodigde ondersteuning, de oogjes zijn open en ze stampen door de sturdy heen en de 2 kleinste lopen ook al in de kraamkooi.
Binnenkort ga ik ze convalescence door hun melk geven zodat ze wat extra krijgen.

27-05-2021

Het is al een tijdje te zien dat Ursa niet gelukkig is met haar kraamkooi, regelmatig probeert ze een hol te graven in de tijdschriften onder de tafel waar de kooi opstaat. Dit wordt mede veroorzaakt omdat de kleine witte kater het van tijd tot tijd op een schreeuwen zet, hij heeft honger, nadat ik het flesje melk verzwaard heb met convalescence is hij veel rustiger. Begin van de week toen ik de study aan het soppen en dweilen was, zag ik in n keer Ursa met een kitten in haar bek lopen naar het warme mandje die op de bodem van de klimpaal lag. Tja dat was dus haar nieuwe plek. Desalniettemin is Ursa veel uithuizig, een poging om het mandje na een dag terug te leggen in de kraamkooi, omdat dit voor de kittens veiliger is, heeft slechts 2 dagen soelaas geboden. Ursa heeft daarna haar babies weer verhuisd achter de klimpaal wat me heeft doen besluiten om de mand maar weer terug te leggen. Inmiddels krijgen de babies behalve een flesje ook carnibest en hebben ze vandaag kennisgemaakt met gekookte gemalen kippenpoot, nou die behoefde geen nadere uitleg. Ook stampen ze met enige regelmaat al door de study heen. Het zijn al echte kleine katjes ipv overmaatse hamsters.

02-06-2021

Het is duidelijk dat Ursa nog maar nauwelijks melk geeft, daarnaast is ze een stuk minder zorgzaam dan Bluey. De kittens staan nu vol op het vast voer omdat ze zo slecht groeien.

07-06-2021

De hemel is een sterretje rijker. Ons kleine ijsbeertje is over de brug gegaan en een sterretje geworden. Ondanks dat hij de afgelopen 2 weken fors is bijgevoed groeide hij niet, waarschijnlijk door eerder vermeld pilgebruik tijdens de zwangerschap heeft hij onzichtbare schade opgelopen. Z'n broertjes staan ook fors op het voer, die groeien gelukkig gestaag door.

16-06-2021

De katertjes groeien goed door en eten bijna alles, 1,5 week terug hebben we ze hun namen gegeven. Afgelopen maandag hebben ze voor het eerst bezoek gehad en is Arvid gereserveerd hij gaat samen met Yuki naar Michael.

21-06-2021

Tja hun speelgenootjes zijn allemaal gent en aangezien ze ook samen liggen te slapen, heeft ook het A-team iets van een verkoudheid. Voor de rest gaat het uitstekend met ze en eten ze zich een slag in de rondte. Ze groeien dan ook goed door.

06-07-2021

Vandaag was het best een beetje spannend, het A-team moest in een kooitje mee naar de da voor hun eerste enting. Alba was het er sowieso niet mee eens dat hij in een kooitje moest en al helemaal niet toen bleek dat hij er niet uit kon.... Onderweg in de auto viel het wel mee, in de spreekkamer wist hij niet hoe snel hij het reismandje uit moest om de boel te gaan ontdekken. Arvid liet zich hierbij ook niet onbetuigd en ging zelfs door de hele kamer rondlopen. Ante moest tijdens z'n chip zo erg kronkelen dat hij opnieuw geprikt moest worden. Het was geen sinecure om alle kittens bij de les te houden, na het hartje luisteren buikje voelen en neus, mond en oortjes kijken kregen ze hun eerst enting en zijn tevens gechipt. Ze hebben hun goedgekeurd stempel op de kont gedrukt gekregen.

20-07-2021

Het zijn hele drukke weken geweest, enerzijds met het wegbrengen van de kittens anderzijds met de zorg voor de kittens. Het A-team heeft een ent reactie gehad met een snotneus tot gevolg, gelukkig zijn ze toch redelijk blijven eten. Alba heeft vorige week een gehoortest gehad, wat we al verwachten is helaas zo, hij is stokdoof! Desalniettemin is het een heel gezellig en attent kitten en bloedmooi! Heel jammer het had een mooie kater voor de fok geweest.

28-07-2021

Het A-team heeft gisteren z'n tweede enting gehad de da vond ze er goed uitzien, ze zijn ook tov de eerste enting fors gegroeid en aardig aan het gewicht voor 12 weken. k hoop dat een verdere entreactie uitblijft.

04-08-2021

Het a-team is een heel klein beetje snotterig na de enting, maar dat zal binnenkort wel over zijn. Ze zijn wel fors aan de maat inmiddels. Alba is vorige week gereserveerd, dus alleen Ante is nog op zoek naar een nieuwe butler.

26-08-2021

Vandaag heeft Ante bezoek gehad en is bij deze gereserveerd. Morgen krijgt hij z'n Rabis enting.


Meer foto's
  LINKS CONTACT