Thyra's dagboek
10-04-2021

Inmiddels zijn we weken verder en is het nu wel zeker dat Thyra niet zwanger is. We gaan wachten op een volgende krolsheid in de hoop dat haar hormonen dan weer op orde zijn.

augustus 2021

We wachten nog steeds tot Thyra weer krols wordt zodat ze gedekt kan worden.

15-10-2021

Thyra is na ruim 6 maanden eindelijk krols geworden, ze is gedekt door AlduÔn. Inmiddels durven we ook te melden dat ze zwanger is due date 8 november.Dit zijn de mogelijke kleuren voor de kittens:
Blauw is alleen mogelijk als Thyra verdunning draagt.
Katers

Rood
Zwart
Blauw
met of zonder zilver of tabby
Poezen

Zwart tortie
zwart
Blauw
Blauw tortie
met of zonder zilver of tabby

23-10-2021
Thyra groeit gestaag door inmiddels is ze ruim een kg aangekomen, ze heeft de afgelopen weken veel extra lekkere hapjes gehad.

04-11-2021
Onze mooie poes is uitermate knuffelig , als ze op schoot ligt voel je de kittens tegen je benen bewegen. Deze laatste week zullen we haar nog zeer ruim extra voedzaam eten toestoppen als rosbief gehakt, maar ook een heerlijk gekookte kippen bout. Door onze afwezigheid van vorige week heeft ze die week niet veel extra's gehad, maar ze eet gelukkig graag en veel brokken.

11-11-2021
Gisteren is Thyra bevallen van een prachtige 5-ling , Gisteren middag rond 4-en liep ze nog rustig rond, niets in haar gedrag wees erop dat ze weldra zou gaan bevallen. Ik ging nog even op de bank liggen met een filmpje, toen ik om kwart voor 5 piep hoorde en ik Thyra met een placenta in haar bek met kind er nog aan vast voorbij zag lopen. Ik heb me gelijk van de bank laten rollen en ben haar zo snel als mogelijk achterna gegaan, ze verschanste zich in de krabton en liet haar kind erbuiten liggen. Ik heb de kleine gelijk afgenaveld en flink drooggewreven en uitgeslagen en vervolgens bij haar gelegd. nog geen kwartier later kwam no 2 en was Dick inmiddels uit bad, dat was maar goed ook want nog geen 10 minuten later kwam no 3, dit was een stuit waar ze wel heel even moest grommen. Tja ze had nog steeds een harde buik en leek niet leeg, hmm een uurtje later lag ze tevreden te slapen met haar kids aan de buik en was haar buik zacht. Enigszins verbouwereerd omdat we er 4 tot 5 verwachten van wat we konden voelen en qua aangekomen gewicht, zijn we gaan eten terwijl we haar met argusogen bekeken. Zo rond 10 uur hoorden we wat gepiep omdat Thyra uit de ton was gegaan, tja verrassing toen lagen er 4 kittens. Uit zichzelf is ze de kraamkooi ingegaan, de ton was toch een beetje krap, nadat we daar alles in orde hadden gemaakt en Thyra een lekker kommetje kittenmelk op had moest ze 2 x zuchten en toen was ook no 5 er. Vanmorgen met het eerste licht hebben we snel wat foto's gemaakt met de Phone, het zijn geen opperbeste foto's maar geeft een indruk. Morgen gaan we met de camera aan de slag.

15-11-2021
Het fokken is niet alleen maar rozengeur en maneschijn, de hemel is een sterretje rijker. Onze mooie tortie, de enig die in stuit lag, heeft vruchtwater in haar longen gekregen en is overleden ten gevolge van een longontsteking. Gelukkig groeien haar broertjes en zusje als kool.
Toen we de kittens van de week een flesje gaven en ze het daar niet mee eens waren begonnen ze te piepen, Yora kwam hierop als een furie aangestoven en is nu hulpmama en levende kruik voor de babies, dit heeft ze nog bij geen ander nest gehad.

17-11-2021
Vandaag zijn Belle en de Beasts 1 week, een week die gekenmerkt werd door blijdschap vanwege hun goede ontwikkeling, maar een klein zwart randje heeft. Hun oogjes beginnen inmiddels te kieren en ze zijn al druk aan het bewegen, desondanks is hun geboortegewicht verdubbeld. Vanmiddag ook gelijk de 1 weeks foto shoot gedaan.

24-11-2021
Belle en the Beasts zijn vandaag 2 weken, hun oogjes zijn al helemaal open. Zo nu en dan zijn ze een beetje vochtig, dit is ook geen wonder als je ziet hoe ze met hun pootjes cq nageltjes naar elkaars gezichtjes maaien 1 van de katertjes heeft hierbij een gescheurd bovenste ooglid opgelopen, dit kan pas op een later tijdstip gerepareerd worden. Het enig wat we nu kunnen doen is z'n oogje zoveel mogelijk zalven om uitdroging te voorkomen. Als ze na het flessen op schoot zitten, vinden ze het heerlijk om gekroeld te worden een luid "gepur" is dan te horen. Inmiddels is de eerste ook al aan het lopen, ipv kruipen, over onze benen. Ze groeien nog goed, maar minder hard dan de 1e week, zijn echter toch de 3 ons voorbij. Vanmiddag gaan we weer proberen foto's te maken.

01-12-2021
De babies zijn vandaag 3 weken, het beginnen al echte kittens te worden. Afgelopen weekend zagen we 1 van de katertjes op z'n pootje sabbelen om nog iets later z'n poot te gaan wassen. Inmiddels doen ze allemaal pootjes wassen en elkaars snoet wassen en ze geven elkaar "kusjes" zo ontzettend schattig. Ze lopen ook al echt goed en willen niet meer lang op schoot zitten, maar rondlopen en de boel verkennen, we blijven er wel bij zitten, na zo'n kwartiertje zijn ze moe en klimmen ze weer terug op schoot. Ze ontwikkelen zich op het moment razendsnel, de eerste tandjes beginnen al door te komen. Van de week zullen we ze voorzichtig wat laten wennen aan vlees.
De foto shoot is weer gelukt, het gaat het beste als ze net wakker zijn, dan zijn ze nog wat minder actief.

05-12-2021
Belle and the beasts zijn nu 3,5 week, na hun flesje is het gezellig op schoot knuffelen en kroelen. Hierna gaan ze van schoot om lekker rond te lopen cq rennen, met hun dikke billen die dan een soort van kwispelen. Eergisteren ben ik begonnen om wat covalescence door hun melk te mengen als extra, vandaag hebben ze ook hun eerste hapjes van de Barf gegeten. De eerste gaan ook al op de bak om een plasje te doen. inmiddels hebben ze ook hun namen gekregen, Woensdag gaan we weer foto's maken en zal ik de namen in de foto vermelden.

08-12-2021
De foto shoot van gisteren is weer aardig gelukt, maar oh wat zijn ze al snel! Dat betekend dat je dit alleen nog maar met z'n 2e kan doen.

13-12-2021
Afgelopen weekend heeft BjŲrk bezoek gehad en is gereserveerd. De Beebz ontwikkelen zich nu razendsnel, ze spelen en stoeien volop en rennen met hun dikke baby billen al door de study. Er wordt ook volop gegeten, ze groeien echter door al hun activiteiten wat minder hard, maar nog meer dan voldoende!

15-12-2021
Belle and the beasts zijn 5 weken vanavond, weken die zonder noemenswaardige problemen zijn voorbij gevlogen. Ze zijn alle 4 zindelijk en de eerste zijn al met hun neus in de brokken gezien. Vandaag foto's gemaakt dit is echt geen sinecure, ze rennen erop los en hebben geen boodschap aan ons, gelukkig hebben we nog mooie foto's kunnen maken van onze knapperds.

20-12-2021
Gisteren was er bezoek voor de kittens, wat we eerder al zagen was ook nu weer het geval. De kittens klauterden en knuffelden uitgebreid met het bezoek er was er echter 1 die een schoot uitzocht om heerlijk te knuffelen en om in een elleboogholte holte te gaan liggen soezen, tja die werd het dan ook! Bjarne is gisteren gereserveerd. Voor Baldr en Baer gaan we nog op zoek naar liefdevolle butlers.

22-12-2021
Wow wat zijn de kittens snel de fotoshoot van gisteren was niet een groot succes, onze pogingen om ze alle 4 op een rijtje te krijgen compleet met kerst attributen ging faliekant mis. Vandaag nog maar wat foto's gemaakt terwijl ze nog net niet helemaal wakker waren, dat ging een stuk beter hoewel ze wel erg lodderig uit hun ogen gaan kijken.

30-12-2021
De kittens en wij zijn goed de kerstdagen doorgekomen en we gaan over tot de orde van de dag. Belle and the Beasts hebben een giga groeispurt doorgemaakt, niet alleen qua gewicht, maar ook qua ontwikkeling. Het hekje was na een paar dagen al geen geheim meer voor ze, de klimpaal geen hindernis. Ik moet nog elke keer slikken als ik m'n hummeltjes trots bovenin zie liggen. Hoewel ze nu erg snel zijn en fotograferen niet makkelijk, zijn ze gelukkig op een leeftijd dat je nu hun aandacht kan trekken zodat ze iig naar je kijken op de foto.

06-01-2022
De Boefjes waren gisteren 8 weken, ze eten als bootwerkers en groeien goed hoewel ze allemaal 1 dag een beetje hummelig waren. Van het vuurwerk met oud en nieuw hebben ze zich niks van aangetrokken, overigens ook de volwassenen niet. Van de week is de butler van BjŲrk weer langs geweest om te knuffelen, die riep wow die zijn gegroeid, het zijn al hele "katten". Er wordt nu volop gestoeid en gespeeld niet alleen met elkaar maar ook met de grote poezen, van tijd tot tijd rent alles in polonaise achter elkaar aan.

11-01-2022
De kittens worden donderdag ochtend geŽnt en gechipt, hoop dat ze er niet al te ziek van worden, voorlopig eet en groeien ze naar behoren en is de eerst dit weekend de 11 ons voorbij.

16-01-2022
Afgelopen donderdag zijn de Boefjes geŽnt en gechipt. Ze ware echt heel stoer ze gaven geen kik tijdens de prikjes, zelfs niet met het chippen. Het lijkt erop dat ze alleen wat hummelig zijn van het enten, we hopen dat een verdere entreactie uitblijft. Doordat het de afgelopen dagen erg druk is geweest hebben we vandaag pas de foto shoot gedaan, dit keer wel buiten omdat het aardig weer was.

21-0-2022
Gelukkig hebben onze Boefjes slechts een lichte ent reactie gehad in de vorm van wat snotogen en een dag minder goed eten. Ze groeien nu goed door en het zijn al hele vacht monsters. Omdat het vandaag redelijk weer was hebben we nieuwe foto's van ze gemaakt waarna ze heerlijk een kwartiertje door de tuin hebben geraasd.

29-01-2022
De kittens zijn erg slim en hebben al helemaal door hoe het kattenluikje werkt, ook als het op ťťnrichting verkeer staat. Omdat het gisteren heerlijk weer was hebben we ze maar lekker naar buiten laten gaan en tevens weer foto's van ze genaakt. Het zijn al hele bekwame bomen klimmers hoewel erin makkelijker is dan eruit.....
Volgende week krijgen ze hun 2e enting en gaat Baer op vrijdag naar de oogchirurg.
Het wordt een spannende week.

02-02-2022
Vandaag zijn de Boefjes 12 weken jong en hebben ze hun 2e enting gehad, wederom waren ze heel dapper en hebben ze geen kik gegeven. Dierenarts vond het een heel mooi nest, daarnaast ook heel sociaal en stabiel. Vanmorgen is ook Zelda gesteriliseerd en konden we haar gelijk meenemen, nadat de boefjes geŽnt waren. Zelda gaat met Bjarne mee, wat heel gezellig voor ze is. Baldr en Baer gaan ook gezellig samen naar hun nieuwe butlers. BjŲrk gaat bij hondjes wonen, maar daar komt tzt een ander poesje bij.

13-02-2022
De laatste week als nest is ingegaan, een week waar we nog uitgebreid van gaan genieten. Gisteren hebben we nog de laatste foto's gemaakt.
Meer foto's
  LINKS CONTACT