Thyra's dagboek
17-12-2020
Thyra werd 6 weken nadat we haar van de pil haalden krols.
We hebben haar met haar vriendje Leiff samen gezet, echter wilde het in het katerverblijf en in de ren niet zo lukken, het blijkt bij de kater een echte kleine helleveeg te zijn. Tja wat doe je dan, in het verleden hebben we eerder een poes gehad die zich niet zomaar liet dekken, die hebben we toen in de tuin gezet met haar lover. Ook nu hebben we dat weer gedaan en waren de lovers veel relaxter, ze is een aantal keren door Leiff gedekt.
Het tepel staren kan beginnen, we hopen meer te kunnen vertellen in de eerste week van januari.

07-01-2021
We hebben het vermoeden dat Thyra zwanger is, maar nader onderzoek zal dit moeten uitwijzen. Ze heeft in ieder geval een zeer gezonde eetlust.

12-01-2021
Gisteren lag Thyra op haar rug op het kleed, het was duidelijk te zien dat de haartjes rond haar tepels aan het wijken zijn en deze mooi rose waren. Thyra is zwanger, due date is 11 februari.Dit zijn de mogelijke kleuren voor de kittens:
Blauw is alleen mogelijk als Thyra verdunning draagt.
Katers

Rood
Zwart
Blauw
met of zonder zilver of tabby
Poezen

Zwart tortie
zwart
Blauw
Blauw tortie
met of zonder zilver of tabby


20-01-2021
Thyra is bijzonder knuffelig en eet met smaak een extra portie van het n of ander. Rosbief is nog steeds favoriet wat ze bijna elke dag wel krijgen. Ze begint een beetje ronder te worden en als op haar rug ligt zie je dat haar buik wat breder is geworden.

02-02-2021
Ondanks dat Thyra alle verschijnselen heeft die bij een zwangere poes horen, komt ze qua gewicht niet echt veel aan. Ik doe m'n uiterste best om haar extra voedzaam eten te geven en geniet ze net als Scarlet van de zalm, kippendijen en runderlapjes. Ik ga ervanuit dat Thyra slechts een paar kittens draagt.

08-02-2021
Wat mijn onderbuik me weken geleden al vertelde is waar gebleken, Thyra heeft de kluit belazerd, ze is schijnzwanger. Vandaag is ze krols geworden, we gaan het van de week opnieuw proberen, maar met een andere kater.

15-02-2021
Afgelopen week was Thyra heftig krols, wat we ook de vorige keer hebben gezien was ook nu weer zo, in tegenstelling tot veel poezen is haar krolsheid pas op de 4e dag het hevigst en is ze te dekken. Daarvoor moet ze niks van de katers hebben en blaast en mept ze naar ze. Aldun heeft ernstig z'n best gedaan en heeft Thyra afgelopen vrijdag en zaterdag meermaals gedekt. We hopen over 3 weken te weten of de dekking succesvol is geweest.

23-02-2021
Pfff ondanks dat het nog te vroeg is om te zeggen of Thyra zwanger is, vermoeden we het wel, ze is uitermate Bossy naar de andere poezen toe. We houden haar gewicht goed in de gaten en bij twijfel laten we een drachtecho maken over 2 weken.

06-03-2021
Thyra vertoont nog geen enkele tekenen van zwangerschap, we hopen eind van de week wat meer te weten

10-04-2021
Inmiddels zijn we weken verder en is het nu wel zeker dat Thyra niet zwanger is. We gaan wachten op een volgende krolsheid in de hoop dat haar hormonen dan weer op orde zijn.

15-10-2021
Thyra is na ruim 6 maanden eindelijk krols geworden, ze is gedekt door Aldun. Inmiddels durven we ook te melden dat ze zwanger is due date 8 november.


Dit zijn de mogelijke kleuren voor de kittens:
Blauw is alleen mogelijk als Thyra verdunning draagt.
Katers

Rood
Zwart
Blauw
met of zonder zilver of tabby
Poezen

Zwart tortie
zwart
Blauw
Blauw tortie
met of zonder zilver of tabby

23-10-2021
Thyra groeit gestaag door inmiddels is ze ruim een kg aangekomen, ze heeft de afgelopen weken veel extra lekkere hapjes gehad.

04-11-2021
Onze mooie poes is uitermate knuffelig , als ze op schoot ligt voel je de kittens tegen je benen bewegen. Deze laatste week zullen we haar nog zeer ruim extra voedzaam eten toestoppen als rosbief gehakt, maar ook een heerlijk gekookte kippen bout. Door onze afwezigheid van vorige week heeft ze die week niet veel extra's gehad, maar ze eet gelukkig graag en veel brokken.

11-11-2021
Gisteren is Thyra bevallen van een prachtige 5-ling , Gisteren middag rond 4-en liep ze nog rustig rond, niets in haar gedrag wees erop dat ze weldra zou gaan bevallen. Ik ging nog even op de bank liggen met een filmpje, toen ik om kwart voor 5 piep hoorde en ik Thyra met een placenta in haar bek met kind er nog aan vast voorbij zag lopen. Ik heb me gelijk van de bank laten rollen en ben haar zo snel als mogelijk achterna gegaan, ze verschanste zich in de krabton en liet haar kind erbuiten liggen. Ik heb de kleine gelijk afgenaveld en flink drooggewreven en uitgeslagen en vervolgens bij haar gelegd. nog geen kwartier later kwam no 2 en was Dick inmiddels uit bad, dat was maar goed ook want nog geen 10 minuten later kwam no 3, dit was een stuit waar ze wel heel even moest grommen. Tja ze had nog steeds een harde buik en leek niet leeg, hmm een uurtje later lag ze tevreden te slapen met haar kids aan de buik en was haar buik zacht. Enigszins verbouwereerd omdat we er 4 tot 5 verwachten van wat we konden voelen en qua aangekomen gewicht, zijn we gaan eten terwijl we haar met argusogen bekeken. Zo rond 10 uur hoorden we wat gepiep omdat Thyra uit de ton was gegaan, tja verrassing toen lagen er 4 kittens. Uit zichzelf is ze de kraamkooi ingegaan, de ton was toch een beetje krap, nadat we daar alles in orde hadden gemaakt en Thyra een lekker kommetje kittenmelk op had moest ze 2 x zuchten en toen was ook no 5 er. Vanmorgen met het eerste licht hebben we snel wat foto's gemaakt met de Phone, het zijn geen opperbeste foto's maar geeft een indruk. Morgen gaan we met de camera aan de slag.

15-11-2021
Het fokken is niet alleen maar rozengeur en maneschijn, de hemel is een sterretje rijker. Onze mooie tortie, de enig die in stuit lag, heeft vruchtwater in haar longen gekregen en is overleden ten gevolge van een longontsteking. Gelukkig groeien haar broertjes en zusje als kool.
Toen we de kittens van de week een flesje gaven en ze het daar niet mee eens waren en ze begonnen te piepen, kwam Yora als een furie aangestoven en is nu hulpmama en levende kruik voor de babies, dit heeft ze nog bij geen ander nest gehad.

17-11-2021
Vandaag zijn Belle en de Beasts 1 week, een week die gekenmerkt werd door blijdschap vanwege hun goede ontwikkeling, maar een klein zwart randje heeft. Hun oogjes beginnen inmiddels te kieren en ze zijn al druk aan het bewegen, desondanks is hun geboortegewicht verdubbeld. Vanmiddag ook gelijk de 1 weeks foto shoot gedaan.

24-11-2021
Belle en the Beasts zijn vandaag 2 weken, hun oogjes zijn al helemaal open. Zo nu en dan zijn ze een beetje vochtig, dit is ook geen wonder als je ziet hoe ze met hun pootjes cq nageltjes naar elkaars gezichtjes maaien. ! van de katertjes heeft hierbij een gescheurd bovenste ooglid opgelopen, dit kan pas op een later tijdstip gerepareerd worden. Het enig wat we nu kunnen doen is z'n oogje zoveel mogelijk zalven om uitdroging te voorkomen. Als ze na het flessen op schoot zitten, vinden ze het heerlijk om gekroeld te worden een luid "gepur" is dan te horen. Inmiddels is de eerste ook al aan het lopen, ipv kruipen, over onze benen. Ze groeien nog goed, maar minder hard dan de 1e week, zijn echter toch de 3 ons voorbij. Vanmiddag gaan we weer proberen foto's te maken.


Meer foto's
  LINKS CONTACT