Vika's dagboek
29-03-2021

Het lijkt erop dat 1 van onze gasten ongepland gedekt is geworden, toen we ze afhaalden werd ons al verteld dat ze gedekt was. Nou ze is echt heel erg zwanger! Ze eet voor 10, laten we hopen dat het er niet zoveel zijn, na 1,5 week staken haar tepels al uit haar vacht. Inmiddels beginnen er aan de zijkant al flinke rondingen te ontstaan. We zullen haar de komende tijd nog flink op het krachtvoer zetten, due date is 12 mei.

Dit zijn de mogelijke kleuren voor de kittens:
Blauw is alleen mogelijk als de kater verdunning draagt.
Katers

Créme
Blauw
zwart
met of zonder zilver, tabby of wit
Poezen

Blauw tortie
Blauw
Zwart tortie
Zwart
met of zonder zilver, tabby of wit

02-04-2021

In tegenstelling tot wat ik eerst schreef heeft onderzoek aangetoond dat ons logeetje al veel verder in haar zwangerschap zit, op de echo is te zien dat de kittens al bijna volgroeid zijn. Het lijkt erop dat de kittens ook al ingedaald zijn en aangezien de poes al hele melkpakken heeft, ziet het ernaar uit dat we "paashaasjes" gaan krijgen. Doordat we de dekdatum niet weten is het zaak haar goed in de gaten te houden en goed op de eerste tekenen van een bevalling te letten.

09-04-2021

Inmiddels is Vika bevallen, omdat ze tijdens haar zwangerschap de pil heeft gehad, zijn de kittens niet ongeschonden uit de strijd gekomen. Het eerste kind had een open gehemelte en is ingeslapen, de andere 2 kittens hebben beide een knik in hun staart. Ze zijn echter goed levendig en zullen hier geen nadelige gevolgen van ondervinden.

20-04-2021

De kittens groeien gestaag door, inmiddels zijn hun oogjes open en kruipen ze door de bench. Vandaag gaan we Vika met haar kittens bij de rest in de studeerkamer zetten omdat mama daar erg graag ligt. Ze vindt het ook heerlijk om met de Y-tjes de knuffelen die dan meteen hun kans schoon zien om een slokje melk te pikken.

26-04-2021

Zoey is een black tortie met wit en Zeb is een black tabby met wit, groeien goed als Zoey vlees of kip ruikt komt ze de bench uit en gaat haar neus achterna. Het is echter rijkelijk vroeg om te gaan eten we wachten minstens tot ze 3 weken zijn, zodat ze het eten ook kunnen verteren.

04-05-2021

Inmiddels hebben de Z-tjes hun eerste hapjes gegeten en zien we Zoey ook regelmatig op de bak gaan.

10-05-2021
Zoey en Zeb zijn hele gezellige poesjes, omdat het hekje weg is hobbelen ook zij sinds een week door de hele kamer. Ze spelen met elkaar en met de Blye Y-tjes, hoewel dat soms te ruw gaat, maar ze zijn hierdoor bijzonder weerbaar. Ook met het eten laten ze zich niet onbetuigd, moesten we vorige week ze eerst nog laten proeven, als we nu borden neerzetten staan ze er gelijk bij.

19-05-2021
Tja dan kom je erachter dat Zeb een Zelda is..... in alle stress en hectiek heb ik niet goed gekeken.

27-05-2021
Onze dappere Z-tjes groeien goed door en ontwikkelen zich erg goed, mede doordat ze de kunst van het spelen en stout doen van de grotere kittens afkijken. Tja ook deze kittens hebben wat soepogen gekregen na het enten van de X-men en de Blye Y-tjes, Aangezien alle kittens op het kleed als één grote kluwen liggen te slapen, kon dit niet uitblijven. We gaan ervan uit dat ook dit mbv een zalfje snel opgelost zal zijn.


07-06-2021
De Z-tjes zijn zulke gezellig poesjes, klein voor hun leeftijd , maar laten zich de kaas niet van het brood eten.

16-06-2021
Het was een spannende dag gisteren voor de Z-tjes, voor het eerst in een reiskooitje de auto in op weg naar de dierenarts. Ze waren erg dapper en hebben geen kik gegeven. Bij de dierenarts hebben ze ook rustig om zich heen gekeken en lieten alles gelaten toe. 's Avonds waren ze wel wat timide maar hebben later op de avond goed van hun vlees gegeten.


21-06-2021
De Z-tjes hebben ook een milde entreactie opgelopen in de vorm van een verkoudheid. Ze eten goed en spelen normaal met de blye y-tjes. Dus we gaan ervan uit dat het snotoogje en een snotneusje snel over zullen zijn.

06-07-2021
Het zijn drukke weken geweest, afgelopen 1,5 week zijn er 5 Blye Ytjes verhuisd. Aangezien de Z-tjes en het A-team zo ook hun zorg en aandacht nodig hebben, worden de dagboekjes nu pas ge-update. Vorige week hebben we nog wel tussendoor foto's kunnen maken en op de site gezet.
De Z-tjes zijn gestaag gegroeid en eten als bootwerkers. Spelen in de tuin doen ze ook graag vaak gaan ze dan 's middags op een stoel liggen slapen. Zoey is al een hele meid die nu flink stoeit met Ylwa, Zelda daarin tegen speelt veel met de A-tjes die zijn wat meer van haar grootte.

20-07-2021
De Z-tjes groeien gestaag door het zijn al aardig grote meiden! Zoey is de brutale van de 2 en zeker niet voor 1 gat te vangen. Zelda is een heel lief en zachtaardig poesje met verschrikkelijk mooie ogen, ze is door een vriendje dan ook Bambi gedoopt.

28-07-2021
De laatste week van Zoey thuis is ingegaan, maandag gaat ze naar haar nieuwe Butler we hopen dat de al aanwezige Noor haar gezelschap op prijs stelt. Alleen Zelda is nog op zoek naar een nieuwe butler.Meer foto's
  LINKS CONTACT