Vicky's dagboek
23-02-2022
Vicky is alweer gierend krols, aangezien ze toch nog onverhoopt naar de tandarts moest is haar laten dekken meermaals vooruit geschoven. Ze wordt echter om de week krols en ze begint nu zichtbaar in te vallen, daarom hebben we besloten om haar te laten dekken haar laatste behandeling aan haar gebit is nu een maand geleden.
Nou het behoeft geen uitleg dat ze erg makkelijk gedekt werd door Niels, het tepelstaren kan beginnen.

26-03-2022
We hebben Vicky elke week gewogen en tot nu is ze bijna 1 pond aangekomen, nou kan ze wel wat extra gewicht gebruiken, ze heeft een gezonde eetlust en ze krijgt elke dag wat extra's. We weten bijna zeker dat ze ook zwanger is.Dit zijn de mogelijke kleuren voor de kittens:
Katers

Rood tabby
crťme tabby met wit
eventueel met zilver
eventueel met of zonder wit
Poezen

Zwart tortie tabby
Blauw tortie tabby
eventueel met zilver
eventueel met of zonder wit


06-04-2022
Vicky groeit gestaag door ze is inmiddels bijna 9 ons zwaarder, wat ze ook echt wel nodig had. Inmiddels begint haar buikje al aardig te bollen en heeft ze ook vlees op de botten.

25-04-2022
Vicky ziet er inmiddels uit als alsof ze een water meloen heeft ingeslikt, het zijn de laatste loodjes voor haar. In de afgelopen weken is ze goed doorgegroeid.

30-04-2022
Afgelopen week had Vicky al last van harde buiken, maar omdat wij druk aan het verbouwen waren hadden we weinig tijd om haar extra te knuffelen. Toen we op het dak bezig waren hoorde ik een grom, ben gelijk naar beneden gegaan en zag dat haar achterpootje nat was en er wat bloed aan zat. Ik heb haar gelijk naar binnen gebracht, kort hierna is ze bevallen van haar eerste kind. de eerste 3 babies werden in een tijdsbestek van goed 1,5 uur geboren. Vervolgens ging Vicky heerlijk relaxed slapen en heb ik haar buik die nu zacht was bevoeld!? ik dacht dat ik er nog 1 voelde. We hebben gauw gegeten en ik ben daarna in bad gegaan. Toen ik beneden kwam werd net no 5 geboren, no 4 was 20 minuten daarvoor geboren. Het zijn 2 rood zilveren jongen en 3 tortie meisjes.

05-05-2022
De babies zijn uitermate actief, maar hebben sinds gisteren een mama en een hulpmama Marit. Omdat ze ook bij Marit drinken die hoogzwanger is, hebben we ze vannacht samen met mama vicky opgesloten. De babies groeien redelijk sommige wel zo'n 20gram per dag anderen maar 10gram, ze worden daarom iig 2x dag en de kleintjes 3x dag geflest. De jongens zijn echte bonken en de meisjes zijn wat kleiner.

10-05-2022
Na een aanvankelijk goede start, zijn de babies 2 dagen wat minder tot niet gegroeid. Dit is mede door de onrust bij de mama's die het nodig vonden om even flink tegen elkaar tekeer te gaan. Inmiddels is de rust weergekeerd en lijkt het nu pais en vree. Marit en Vicky liggen nog steeds bij elkaar waarbij Marit de meest melk geeft. De babies worden nu 4x dag geflest omdat er niet genoeg melk is voor alle kittens. Nieuwe foto's gepland voor eind van de week

15-05-2022
Afgelopen vrijdag waren de C-tjes 2 weken jong, ze lopen inmiddels goed en afgelopen week zijn ook hun oogjes open gegaan. Het is zo ontzettend leuk om te zien hoe goed ze zich ontwikkelen. Na het flessen gaan ze lekker bij Dick op schoot of in een lekker mandje, het is een genot om ze te horen spinnen en ze te zien spelen met hun pootjes.
Vicky is nog steeds uitermate "waaks" als ze iets ziet wat haar niet bevalt is het grommen en blazen.

25-05-2022
De C-tjes hebben namen gekregen, ze ontwikkelen zich heel goed, met name de jongens zijn flink aan de maat. Doordat het leek alsof ze niet genoeg melk via fles en mama kregen waardoor ze niet al te hard groeien, hebben ze van de week Carnibest gehad. Ze krijgen echt kleine beetjes tegelijk naast hun flesje, ook krijgen ze Feline a/d, dit is hoog energetisch en licht verteerbaar, om nog wat beter te groeien.

02-06-2022
Morgen zijn de C-tjes 5 weken, inmiddels eten ze alles wat los en vast zit, rauw vlees en gekookte kip zijn ook bij dit nest favoriet. Ook de kattenbakken worden goed bezocht eb vinden we dus mooie baby "sigaren"op de bak. Omdat de kattenbak nu niet meer in de kraamkooi staat hebben we ze elke keer na het eten op de bak gezet. Inmiddels gaan ze nu zelf op de bak wanneer het nodig is.

11-06-2022
De C-tjes zijn hele stoere ukkies, inmiddels zijn alle meiden gereserveerd. Het was geweldig om te zien dat de ietwat verlegen Cajsa direct een klik had met het kleine mensje. Ook Celi vond het mensje bijzonder interessant. De C-tjes eten intussen als bootwerkers en groeien goed door, er wordt nog wel gesabbeld bij de divers mama's, maar ook een brokje her en der wordt met smaak gegeten.

13-06-2022
De C-tjes zijn allemaal voorzien van een nieuwe butler, zoals het vaak gaat gaat kiest de kat z'n nieuwe personeel. Afgelopen zondag kregen de rooie rakkers bezoek, die zich zeer uitsloofden, maar ook daar was het wederzijds liefde op het eerste gezicht. We zijn gelukkige "fokkers" en hopen dat ze nog lang gelukkig met elkaar mogen zijn.

20-06-2022
Het vele bezoek heeft er helaas toe geleidt dat er een paar kittens een virusje hebben opgepakt en verkouden zijn, gelukkig blijven ze nog redelijk eten. ik geef ze nu wat vaker wat natvoer zodat, ook al eten ze minder, ze op een hele dag toch voldoende binnen krijgen.

28-06-2022
Ik heb me de afgelopen week ongelukkig gepoetst omdat de Ukkies verkouden waren. Inmiddels zijn ze aardig opgeknapt en moet de rest nog "slijten". Ze eten onverminderd als een stel bootwerkers en groeien goed. Alle 5 klimmen al vanaf vorige week over het hekje om lekker in de kamer te gaan rennen en spelen. De eerste weten ook min of meer hoe het kattenluikje werkt, die zag ik op een gegeven moment buiten lopen. Omdat ze nog niet geŽnt zijn blijft dit zeer beperkt. Doordat het de afgelopen week zo hectisch was is het fotomomentje uitgesteld, naar ergens deze week.

07-07-2022
Vandaag was het een spannende dag voor de C-tjes, die zijn voor het eerst naar de dierenarts geweest om geŽnt te worden en gechipt. Eťnmaal in de spreekkamer mochten ze hun kooitje uit en zijn ze de boel gaan verkennen nadat ze helemaal waren nagekeken. Op nog een klein beetje vieze ogen na zijn ze helemaal gezond bevonden, ze hebben geen van allen gepiept bij het zetten van de chip. Ze liggen nu heerlijk te slapen of elkaar te mollen. We hopen dat ze geen ent reactie krijgen.

16-07-2022
De boefjes hebben iets van een reactie gehad, ze hebben wat erger last van snot gekregen, maar een zalfje en een verlengd kuurtje doen wonderen. Inmiddels rennen ze onder toezicht door de tuin en hebben de meest ook hun zwemdiploma gehaald. Behalve schrik hebben ze er niets van overgehouden.

24-07-2022
Afgelopen week hebben alle boefjes buiten gespeeld, de eerste paar dagen hebben we bij de vijver en de boom op wacht gestaan. De toegang tot de loopbrug van de vijver is aan beide zijkanten dicht gemaakt zodat ze er niet meer in kunnen vallen. Ze kunnen nog wel over het net van de vijver heen en met water spelen, maar veel meer dan natten voeten krijgen ze nu niet. Het zijn drukke weken geweest, de kittens trekken zich niet veel aan van het bezoek, maar je merkt wel 's avonds dat ze moeier zijn dan anders. Komende donderdag krijgen ze hun 2e enting.

28-07-2022
Afgelopen donderdag zijn de C-tjes samen met alle andere boefjes geŽnt en hebben ze hun apk-tje weer doorstaan. Het zijn hele drukke weken geweest met heel veel bezoek voor de kittens. De komende week gaan we het wat rustiger aan doen, zodat zowel de kittens als wij een beetje kunnen bijtanken, voordat ze naar hun nieuwe huis vertrekken.

09-08-2022
Afgelopen week hebben de kittens wat last van hun darmen gehad tgv de enting. We hopen dat het deze week helemaal weg is, Dit is de laatste week thuis van dit heerlijke nest, die redelijk probleemloos groot geworden zijn. Donderdag gaat Caja naar haar nieuwe huis, zaterdag gaan Cajsa en Cely en maandag gaan de rode boefjes naar hun nieuwe butlers.
Lieve schatten het gaat jullie goed, wij wensen jullie lang en gelukkig leven bij je nieuwe personeel toe.
Meer foto's
  LINKS CONTACT