Vicky's dagboek
23-02-2022
Vicky is alweer gierend krols, aangezien ze toch nog onverhoopt naar de tandarts moest is haar laten dekken meermaals vooruit geschoven. Ze wordt echter om de week krols en ze begint nu zichtbaar in te vallen, daarom hebben we besloten om haar te laten dekken haar laatste behandeling aan haar gebit is nu een maand geleden.
Nou het behoeft geen uitleg dat ze erg makkelijk gedekt werd door Niels, het tepelstaren kan beginnen.

26-03-2022
We hebben Vicky elke week gewogen en tot nu is ze bijna 1 pond aangekomen, nou kan ze wel wat extra gewicht gebruiken, ze heeft een gezonde eetlust en ze krijgt elke dag wat extra's. We weten bijna zeker dat ze ook zwanger is.Dit zijn de mogelijke kleuren voor de kittens:
Katers

Rood tabby
créme tabby met wit
eventueel met zilver
eventueel met of zonder wit
Poezen

Zwart tortie tabby
Blauw tortie tabby
eventueel met zilver
eventueel met of zonder wit


06-04-2022
Vicky groeit gestaag door ze is inmiddels bijna 9 ons zwaarder, wat ze ook echt wel nodig had. Inmiddels begint haar buikje al aardig te bollen en heeft ze ook vlees op de botten.

25-04-2022
Vicky ziet er inmiddels uit als alsof ze een water meloen heeft ingeslikt, het zijn de laatste loodjes voor haar. In de afgelopen weken is ze goed doorgegroeid.

30-04-2022
Afgelopen week had Vicky al last van harde buiken, maar omdat wij druk aan het verbouwen waren hadden we weinig tijd om haar extra te knuffelen. Toen we op het dak bezig waren hoorde ik een grom, ben gelijk naar beneden gegaan en zag dat haar achterpootje nat was en er wat bloed aan zat. Ik heb haar gelijk naar binnen gebracht, kort hierna is ze bevallen van haar eerste kind. de eerste 3 babies werden in een tijdsbestek van goed 1,5 uur geboren. Vervolgens ging Vicky heerlijk relaxed slapen en heb ik haar buik die nu zacht was bevoeld!? ik dacht dat ik er nog 1 voelde. We hebben gauw gegeten en ik ben daarna in bad gegaan. Toen ik beneden kwam werd net no 5 geboren, no 4 was 20 minuten daarvoor geboren. Het zijn 2 rood zilveren jongen en 3 tortie meisjes.

05-05-2022
De babies zijn uitermate actief, maar hebben sinds gisteren een mama en een hulpmama Marit. Omdat ze ook bij Marit drinken die hoogzwanger is, hebben we ze vannacht samen met mama vicky opgesloten. De babies groeien redelijk sommige wel zo'n 20gram per dag anderen maar 10gram, ze worden daarom iig 2x dag en de kleintjes 3x dag geflest. De jongens zijn echte bonken en de meisjes zijn wat kleiner.

10-05-2022
Na een aanvankelijk goede start, zijn de babies 2 dagen wat minder tot niet gegroeid. Dit is mede door de onrust bij de mama's die het nodig vonden om even flink tegen elkaar tekeer te gaan. Inmiddels is de rust weergekeerd en lijkt het nu pais en vree. Marit en Vicky liggen nog steeds bij elkaar waarbij Marit de meest melk geeft. De babies worden nu 4x dag geflest omdat er niet genoeg melk is voor alle kittens. Nieuwe foto's gepland voor eind van de week

15-05-2022
Afgelopen vrijdag waren de C-tjes 2 weken jong, ze lopen inmiddels goed en afgelopen week zijn ook hun oogjes open gegaan. Het is zo ontzettend leuk om te zien hoe goed ze zich ontwikkelen. Na het flessen gaan ze lekker bij Dick op schoot of in een lekker mandje, het is een genot om ze te horen spinnen en ze te zien spelen met hun pootjes.
Vicky is nog steeds uitermate "waaks" als ze iets ziet wat haar niet bevalt is het grommen en blazen.

25-05-2022
De C-tjes hebben namen gekregen, ze ontwikkelen zich heel goed, met name de jongens zijn flink aan de maat. Doordat het leek alsof ze niet genoeg melk via fles en mama kregen waardoor ze niet al te hard groeien, hebben ze van de week Carnibest gehad. Ze krijgen echt kleine beetjes tegelijk naast hun flesje, ook krijgen ze Feline a/d, dit is hoog energetisch en licht verteerbaar, om nog wat beter te groeien.

02-06-2022
Morgen zijn de C-tjes 5 weken, inmiddels eten ze alles wat los en vast zit, rauw vlees en gekookte kip zijn ook bij dit nest favoriet. Ook de kattenbakken worden goed bezocht eb vinden we dus mooie baby "sigaren"op de bak. Omdat de kattenbak nu niet meer in de kraamkooi staat hebben we ze elke keer na het eten op de bak gezet. Inmiddels gaan ze nu zelf op de bak wanneer het nodig is.

11-06-2022
De C-tjes zijn hele stoere ukkies, inmiddels zijn alle meiden gereserveerd. Het was geweldig om te zien dat de ietwat verlegen Cajsa direct een klik had met het kleine mensje. Ook Celi vond het mensje bijzonder interessant. De C-tjes eten intussen als bootwerkers en groeien goed door, er wordt nog wel gesabbeld bij de divers mama's, maar ook een brokje her en der wordt met smaak gegeten.

13-06-2022
De C-tjes zijn allemaal voorzien van een nieuwe butler, zoals het vaak gaat gaat kiest de kat z'n nieuwe personeel. Afgelopen zondag kregen de rooie rakkers bezoek, die zich zeer uitsloofden, maar ook daar was het wederzijds liefde op het eerste gezicht. We zijn gelukkige "fokkers" en hopen dat ze nog lang gelukkig met elkaar mogen zijn.

20-06-2022
Het vele bezoek heeft er helaas toe geleidt dat er een paar kittens een virusje hebben opgepakt en verkouden zijn, gelukkig blijven ze nog redelijk eten. ik geef ze nu wat vaker wat natvoer zodat, ook al eten ze minder, ze op een hele dag toch voldoende binnen krijgen.

28-06-2022
Ik heb me de afgelopen week ongelukkig gepoetst omdat de Ukkies verkouden waren. Inmiddels zijn ze aardig opgeknapt en moet de rest nog "slijten". Ze eten onverminderd als een stel bootwerkers en groeien goed. Alle 5 klimmen al vanaf vorige week over het hekje om lekker in de kamer te gaan rennen en spelen. De eerste weten ook min of meer hoe het kattenluikje werkt, die zag ik op een gegeven moment buiten lopen. Omdat ze nog niet geënt zijn blijft dit zeer beperkt. Doordat het de afgelopen week zo hectisch was is het fotomomentje uitgesteld, naar ergens deze week.


Meer foto's
  LINKS CONTACT