Yora's dagboek

25-04-2022
Inmiddels durven we nu te vertellen dat ook Yora zwanger is, in de afgelopen jaren hebben we diverse pogingen gedaan, die vanwege corona, nogal wat voeten in de aarde hadden.
Yora is een introvert en verlegen poesje niet makkelijk benaderbaar voor vreemden. Daarnaast "had ze niks" met kittens. Echter bij de babies van Thyra was ze niet weg te slaan en heeft ze wekenlang meegemoederd. Het leek er dus op dat haar hormonen nu wel stabiel zijn. Wij hebben haar zodra ze krols werd, als ultieme poging laten dekken.

Omdat we in het verleden al eens gedacht hadden dat ze zwanger was, wat na 6 weken niet geval was, hebben we nu extra lang gewacht om het te vermelden. Nou ze is nu zichtbaar zwanger, ze ziet er nu dan ook uit als een overmaatse rugbybal, Due date is 6 meiDit zijn de mogelijke kleuren voor de kittens:
Katers

Zwart tabby met wit
Zwart zilver tabby met wit
Zwart smoke met wit
Poezen

Zwart tabby met wit
Zwart zilver tabby met wit
Zwart smoke met wit


01-05-2022
Met Yora gaat het goed ze krijgt elke dag lekkere hapjes buiten het natvoer om wat ze allemaal krijgen voor het lekker. De laatste week is voor haar in gegaan, we wachten vol spanning af.

05-05-2022
Ook Yora loopt op alle dag, ze is inmiddels zo dik dat ze haar achterkantje bijna niet wassen kan. Gisteren heeft ze haar kraamplek opgezocht een mooie sturdy waar ze veilig met haar kittens kan verblijven. Ze ligt nu regelmatig erin, maar buiten onder de heg is ook nog favoriet.

06-05-2022
Vannacht werd Yora toch wel wat onrustiger en heeft ze talloze pogingen gedaan om zichzelf te wassen. Toen ik vanmorgen de kooi van Vicky opende verdween Marit al gauw in Vicky's sturdy. Yora bleef wat heen en weer lopen en was ook vocaal aanwezig, op een gegeven moment kon ik haar niet meer vinden, maar bleek ze bij Vicky en Marit te liggen. Omdat dit wel heel erg krap heb ik de 2e sturdy erbij gezet, nu liggen ze veel ruimer en heb ik de mogelijkheid om te assisteren bij de bevalling.

07-05-2022
Gisterenavond is Yora bevallen van 5 kittens, 2 katertjes en 3 poesjes. Ze zijn kleiner dan ik gewend ben en verwacht had aan de hand van haar zeer omvangrijke buik en toegenomen gewicht. Het wordt nu flink bijflessen om ze op gewicht te krijgen.

10-05-2022
Lieve onhandige Yora....behalve dat ze geen melk geeft heeft ze ook nog een aantal babies geplet. Dit is uitermate verdrietig omdat het er toch op leek dat met om de 2 uur flessen en de melk van Marit ze aan het groeien gingen. Inmiddels liggen alle babies bij Marit en Vicky en krijgt Yora als troost regelmatig 1 van de grotere kittens om te moederen en te knuffelen. Ook gaat ze regelmatig lekker knus bij de andere mama's liggen. Van de week gaan we foto's maken eerst maar eens tot rust komen.

15-05-2022
Yora keek niet echt naar haar babies om, ze ging er wel bij liggen maar was dan zo onhandig en schichtig dat het vaak tot ruzie leidde met Vicky die uitermate "waaks" is.
Om deze reden en omdat ze geen melk gaf hebben we het verdrietige en moeilijke besluit moeten nemen om Yora van haar babies te scheiden. Dit is ook mede ingegeven doordat er weer een baby "geplet" is omdat ze erop ging staan, daarnaast geeft alle ruzie veel stress in de groep en ging het te kostte van de melkproductie. Haar enig over gebleven kind wordt door Marit gezoogd en opgevoed.

25-05-2022
Yora lijkt geen hinder te ondervinden van haar scheiding van haar zoon. Ze is zelfs niet onrustig geweest en heeft niet geroepen om haar kind. Ze zit nu heel relaxed bij de pensionado's.
Meer foto's
  LINKS CONTACT