Vivicke's dagboek


23-02-2023
Het is duidelijk dat Vivicke niet zwanger is. Ze zal 1e helft mei opnieuw worden gedekt

17-04-2023
Vivicke werd begin April gierend krols en is door Lamba gedekt, we kunnen nu gaan tepelstaren.

29-04-2023
Vivicke is zwanger, eigenlijk dachten we dit al een tijdje, maar een tepelcheck bevestigd haar zwangerschap. Due date is 8 juni.

Dit zijn de lovers met daaronder de mogelijke kleuren van de kittens.
Katers

Rood *
Creme *
Zwart Smoke
Zwart*
*met of zonder zilver of tabby
Poezen

Zwart tortie*
Blauw tortie*
Zwart Smoke
Zwart *
*met of zonder zilver of tabby
*CrŤme en blauw is alleen mogelijk als Lamba verdunning draagt

06-05-2023
Vivicke is nog niet erg dik, mede omdat ze niet veel binnenkomt op de dag om wat te eten. Uma vindt het nog steeds leuk om haar te plagen, maar omdat haar status door haar zwangerschap stijgt, bijt ze inmiddels goed van zich af.

14-05-2023
Inmiddels is Vivi's buik flink aan het groeien, omdat ze op de dag veel buiten zit eet ze zich 's avonds een slag in de rondte. Uma blijft het leuk vinden om op haar te jagen, dus zit ze regelmatig in de struiken verstopt waar we haar uithalen en mee naar binnen nemen. Ze gaat dan op de arm mee zodat ze niet door het luik hoeft waar plaaggeesten achter zitten. Ze is ondanks haar dikke buik nog best snel en ze kan zich goed redden.

25-05-2023
Vivicke groeit gestaag door ze ziet er nu uit alsof ze een meloen heeft ingeslikt. Elke dag geef ik haar wat extra's als natvoer en rauw vlees. Inmiddels blijft ze wat vaker en langer binnen en eet regelmatig brokjes, zelfs als ze buiten is komt ze naar binnen om nog wat te eten. Ze moet nog 2 weken, weken waarin ze nog verwend zal worden met lekkers. Inmiddels zijn alle sturdy's schoon en liggen er vers gewassen lakens in om haar babies te verwelkomen. Zoals gebruikelijk krijg ik wederom een soort van nestdrang en is alles weer extra gesopt.

31-05-2023
Omdat Vivicke vorige week al zo ontzetten dik was hebben we haar laten X-rayen omdat we bang waren dat het heel veel babies zouden zijn, het zijn er wel veel maar gelukkig geen 8, maar een normale 5 a 6. Ze is echter zo dik dat ze haar eigen achterkantje niet meer kan wassen. Ook is ze constant aan het zoeken naar verstop plekjes en glipt ze regelmatig de gang in op zoek naar een geschikt plekje.

07-06-2023
Het zijn de laatste loodjes voor Vivi, ze heeft het zwaar, gelukkig is het nog niet zo warm, desalniettemin ligt ze regelmatig op de vloer of buiten op de tegels af te koelen. Ze vind het heel fijn als we haar buik vasthouden en wil veel aandacht regelmatig loopt ze achter ons aan voor een knuffel of om buikje te kroelen. Afgelopen nacht ben ik bij haar geweest , maar de kittens zijn nog niet ver genoeg ingedaald, komende nacht blijf ik bij haar.

11-06-2023
Gisteren is Vivicke bevallen, wat een feestelijke dag had moeten worden is geŽindigd in een klein drama. Vivi was de 8e uitgerekend ik ben in de nacht van woensdag op donderdag en van donderdag op vrijdag diverse malen bij haar geweest. Op vrijdag begon ze onrustig heen en weer te lopen en moest overal op en in kijken. 's middags hebben we het kattenluik gesloten zodat ze niet meer naar buiten kon, eind van de avond was het duidelijk dat de bevalling aanstaande was. We zijn beide de hele nacht op gebleven omdat Vivi het liefst bij ons wilde zijn. Na een zeer zware bevalling heeft Vivi het leven geschonken aan 2 katers. Vivicke blijft onrustig en van tijd tot tijd sluiten we haar op met haar babies. Ze drinken nu bij hun mama wat in het begin wat moeizaam ging, nadat ik ze een paar keer heb aangelegd kunnen ze nu de tiet zelf vinden. Verder fles ik ze daarnaast een paar keer per dag zodat ze wat sterker worden.

17-6-2023
Met Vivicke en haar jongens gaat het goed, de babies komen goed aan en zijn best al sterk, inmiddels tillen ze hun kopje al op. Als ze me horen of ruiken komen ze naar me toe gekropen. Vivicke is veel rustiger nou en als de babies zoet liggen te slapen gaat ze lekker buiten pootjes strekken en een frisse neus halen, regelmatig steekt ze haar hoofd om het hoekje om te luisteren of ze nog stil zijn. Tijdens de bevalling van Thyra heeft ze als vroedvrouw haar ondersteund en babies gewassen en Thyra zelf. Ze liggen nu samen heel gezellig in de Sturdy in de kraamkooi te mutsen.

27-06-2023
De jongens groeien zeer voorspoedig, ze tillen hun koppie nu volledig op en beginnen al op hoge poten te lopen. 's Avonds na hun flesje gaan ze op schoot, maar het liefst kruipen ze in het rond. Regelmatig zie je ze uit hun sturdy kruipen en lopen dan in de kraamkooi, ze hebben ook al belangstelling in het eten van de mama's. Ze krijgen echter pas na het weekend wat Barf, omdat ze dan de 3 weken voorbij zijn.

03-07-2023
De mooie J-tjes krijgen vandaag voor het eerst vlees, ze zijn er echt al aan toe als ik de grote kittens eten geef gaan hun neusje de lucht in en stiefelen ze op de borden af. Afgelopen week hebben ze 2x dag een flesje gehad en zie je ze groeien. Inmiddels lopen ze hierna al door de study heen om de boel te verkennen.

10-07-2023
De mooie J-ongens doen het goed , inmiddels krijgen 2x dag vlees en daarna een flesje. "je hoort ze bijna groeien" nu ze ťťnmaal eten. Ze klimmen nu ook zelf uit de kraamkooi en er weer terug in. Ook de kattenbak is ontdekt, soms is het wat moeizaam om erin en eruit te klimmen maar ze gebruiken de bak wel.

17-07-2023
De mooi J-ongens doen het goed, eind afgelopen week hadden ze een dipje, daarnaast waren de mama's niet lekker en hebbende boys weinig gegeten en zijn ze slecht gegroeid, inmiddels gaat het een stuk beter.

25-07-2023
De J-ongens eten inmiddels weer als kleine bootwerkers, Jesper heeft nog 1 dag een inzinking gehad waar bij hij minder at, maar vette makreel heeft hem zeer snel over de drempel geholpen. Ook de riblapjes gaan er met smaak in. Vanavond komt er weer bezoek voor de kittens.

01-08-2023
Onze mooie J-ongens groeien zo ontzettend hard, ze eten dan ook als de beste. Op het moment lusten ze alles wat ik ze voorzet, een enkele keer moet ik Jesper eerst een hapje in z'n mond doen om het te laten proeven. Ook qua ontwikkeling doen ze het erg goed, ze rennen met gemak de klimpaal in, maar ook in onze benen...

07-08-2023
Jesper en Jeppe zijn zulke gezellige kinders, maar oh zo ondernemend. De laatste horde het hekje waarmee ik de studeerkamer afscherm is inmiddels ook geslecht. Ze rennen en vliegen nu ook door de kamer heen. Het mag duidelijk zijn dat ze niet meer zo hard groeien omdat alles wat ik erin stop er ook bijna meteen er wordt afgespeeld. Desalniettemin zijn ze goed op gewicht.

14-08-2023
De J-ongens doe het goed, samen met de K-tjes krijgen ze nu apart te eten zonder de logees omdat ze niet tegen deze Pac-mans op kunnen. Het betekend dat ze nu weer veel beter groeien, Daarnaast krijgen ze 's middag nog een "snack" in de vorm van rauw riblapje of rauwe kippendijen. Vanmiddag zijn ze voor het eerst buiten geweest voor de fotoshoot, van al dat zonlicht moesten ze toch met hun oogjes knijpen.

18-08-2023
Het gaat goed met Jesper en Jeppe, ze hebben nog ietsjes last van hun oogjes, maar het is niet noemenswaardig. Ze hebben van de week al lekker buiten gespeeld waarbij Jeppe als een volleerde boskat de boom in liep. Dick heeft hem er maar weer uitgeplukt. Ook zij worden volgende week dinsdag geŽnt en gechipt, dat is voor hun wat later dan normaal. Vanwege hun kleine "broertjes en zusje" hebben we het een week doorgeschoven zodat dan ook de K-leintjes mee kunnen. Ik wilde niet het risico lopen dat ze na het enten virus uitscheiden waar de K-leintjes ziek van worden, waardoor zij niet geŽnt kunnen worden.

23-08-2023
Onze dappere jongens zijn gisteren geŽnt en gechipt, de dierenarts heeft ze nagekeken en gezond bevonden. Ze waren best wel mollig, en Jesper had met name en flink vol gegeten buik....Het enten lieten ze gelaten toe het chippen vonden ze niet leuk! het moest echter wel gebeuren.

28-08-2023
De jongens hebben allemaal een ent reactie, ze zijn allemaal een dagje hummelig en hebben vieze oogjes. Het vervelende hiervan is dat ze dan ook minder eten, dus ook minder goed groeien. De eerste kittens zijn inmiddels wel aan het opknappen.

04-09-2023
De jongens hebben de tuin ontdekt en zijn bijna niet meer naar binnen te krijgen, helaas eten ze dan niet geregelds en laat hun gewicht te wensen over. We halen ze nu 's middag wat vroeger binnen, waarbij ze gelijk wat extra's te eten krijgen.

12-09-2023
Vandaag hebben de jongens hun 2e enting gehad, ze waren erg stoer en hebben geen kik gegeven, de da vond ze er erg goed uitzien. Ze zijn ook erg goed gegroeid in de laatste weken.

18-09-2023
Het is de laatste week thuis voor onze mooie jongens, Jebbe gaat op vrijdag naar Hśge toe en Jesper gaat zondag naar 2 norenbroertjes. Met pijn in m'n hart gaan we ze wegbrengen, wetende dat , vooral Jebbe, zo ontzettend gehecht is aan ons. Gelukkig krijgen ze heel lief personeel. Vandaag hebben we hun laatste foto's in de tuin gemaakt. Lieve J-ongens dat het jullie goed mag gaan!

Meer foto's
  LINKS CONTACT