Thyra's dagboek

17-04-2023
Ook Thyra werd met de pasen krols en is door Aldun gedekt. Ook voor haar is het nu wachten en tepelstaren om te zien of ze zwanger is.

14-05-2023
Tja omdat Thyra geen enkel teken van zwangerschap toonde zijn we ervan uit gegaan dat ze niet zwanger is. Nou dat is dus wel zo toen ik haar knuffelde voelde ik grote tepels, buikje gluren bevestigd dat ze zwanger is. due date 15th of June

31-05-2023
Dit zijn de lovers:


En de mogelijke kleuren voor de kittens:
Blauw is alleen mogelijk als Thyra verdunning draagt.
Katers

Rood
Zwart
Blauw
met of zonder zilver of tabby
Poezen

Zwart tortie
zwart
Blauw
Blauw tortie
met of zonder zilver of tabby

07-06-2023
Wat een overgang van denken dat ze niet zwanger is, tot nu toch echt wel een flinke buik hebben. Ze is niet zo dik als Vivi, maar haar buik is goed zichtbaar! Ze eet ook regelmatig met Vivi en de kittens natvoertjes en vlees mee.

17-06-2023
Vrijdag morgen is Thyra bevallen van een prachtige vijfling. Zo moeizaam als de bevalling bij Vivicke was zo moeiteloos de bevalling van Thyra, het zijn 4 katers en 1 poes. Met moeder en kittens gaat alles goed.

27-06-2023
De babies groeien redelijk, ik geef ze nog wel een flesje omdat ze niet heel hard groeien, mede omdat de moeders samen in de kraamkooi liggen komt het wel voor dat Vivi's grotere kittens ze van de tiet douwen. Desalniettemin zijn het zoete babietjes, die niet ontevreden aan het gillen zijn. Van het weekend waren alle oogjes open gegaan en kijken ze fier de wereld in. Ook tillen ze hun kopjes al op en herkennen ze ons, als ik m'n hoofd in de kraamkooi steek, waarna sommige zachtjes beginnen te piepen. Op schoot na he flesje vinden ze ook geweldig, sommige gaan slapen, andere kruipen tegen je aan en er zijn er ook al bij die beginnen te spelen of op hun duimpje zuigen.

03-07-2023
Onze mooie K-inders drinken gretig van hun flesje en groeien nu goed door. Na hun flesje zitten ze even op schoot , maar laten zich na een tijdje van af glijden om te gaan lopen. Ze lopen echt al op hoge pootjes alleen houden ze dit nog niet zo lang vol en kruipen dan weer terug op schoot. Zo gezellig! Straks gaan we weer foto's maken wat elke keer weer lastiger wordt omdat ze zo beweeglijk zijn.

10-07-2023
De K-inders worden alle hele poesjes, ook zij klimmen inmiddels uit de kraamkooi, erin is iets moeilijker voor ze. Van het eerste vlees is dit weekend geproefd, dit vinden ze zo lekker, dat ze bijna knokken om een hapje, ik geef ze ook uit de hand hun vlees zodat ik kan zien wie wat en hoeveel krijgt. De 1e piesjes zijn al op de kattenbak gedaan, na het eten en hun flesje gaan ze eerst op schoot knuffelen en spelen, waarna ze zich eraf laten glijden om rond te stappen. Meestal zetten we ze dan n voor n op de kattenbak waar de eerste al gelijk beginnen te graven.

17-07-2023
De K-inders eten nu mondjesmaat en krijgen nu omdat de mama's niet lekker zijn geweest en weinig lagen te zogen ook een flesje met extra convalescence. Ze krijgen daarnaast ook Barf en vlees ook van een blikje wordt voorzichtig geproefd.

25-07-2023
De K-inders hebben de afgelopen week goed gegeten op een enkele dag na, ook zij hebben iets van het virus meegekregen wat resulteerde in allemaal een dag niet eten. Inmiddels is alles weer volop aan het eten en ook hier heeft de vette makreel ze aangezet tot eten. Ze eten volop van de Barf, gekookte kip en ook al een beetje van de riblappen. De blikjes vallen wat minder in de smaak. Ze zijn ook al helemaal zindelijk, gebeurde er vorige week nog een enkel ongelukje, dit is afgelopen week niet meer voor gekomen.

01-08-2023
De K-leintjes beginnen ook groot te worden en groeien ook goed door de n wat harder dan de ander. Gelukkig eten ze graag van hun barfvlees en beginnen ze steeds meer blik te lusten, ik heb ze ook al brokjes zien knabbelen.Tuurlijk vinden ze niet alles even lekker en hebben ze nu al hun voorkeur voor een bepaalde smaak. Over het algemeen wordt er goed gegeten en groeien ze navenant.

07-08-2023
Onze mooie K-inders zijn zo ontzettend leuk en best wel voorlijk doordat ze 2 grotere broers hebben. Zo klein als dat ze nog zijn hebben ook zij ontdekt hoe ze over het hekje heen moeten om door de kamer te kunnen rennen en klimpaal in en uit racen. Het hoeft verder geen betoog, dat hun gewicht te wensen over laat. Ik geef ze nog steeds wel eten in de studeerkamer en omdat we logees hebben, die een stuk groter zijn dan zij en sneller eten, krijgen alle kleintjes 's middags vlees bij gevoerd zodat ze niets te kort komen.

11-08-2023
Afgelopen dinsdag hebben de kittens bezoek gehad, Kjeld en Kalle zijn uitgekozen om straks vertroeteld te worden door hun nieuwe butler. Voor Knud, Keira en Kristof zijn wij nog op zoek naar nieuwe butlers. Dit zijn onze mooie nog beschikbare kittens.


14-08-2023
De K-leintjes hebben het zwaar, ten eerste hebben ze last van het virus wat de logees hebben meegebracht en te tweede kunnen ze niet op tegen het eetgeweld van de logees. Dus sinds een paar dagen krijgen ze 's morgens apart, samen met de J-tjes, hun eten die ze in alle rust kunnen eten en in de hoeveelheid die ze wensen. Eind van de ochtend komen de logees weer binnen voor hun natvoer waar dan ook alle kittens weer bij aanschuiven. Op deze manier zijn ze gelukkig weer goed aan het aankomen. Ze lijken ook het virusje weer te boven te zijn.

18-08-2023
De K-leintjes doen het goed, ze eten prima, inmiddels lusten ze niet allemaal alles meer wat ik ze voorzet. Vanmorgen hebben ze kippendijen gegeten, daar had Knud niet zo'n zin in hij heeft later met smaak een plakje rosbief verorberd. Volgende week dinsdag gaan ze voor hun 1e enting en chip naar de da, dat zal wel spannend zijn. Hoop dat ze er niet al te hummelig van worden.

20-08-2023
Tja dan ligt Keira heerlijk op haar rug op schoot te slapen en blijkt Keira een Keiran te zijn en ook nog zwart smoke.

23-08-2023
Ook de K-leintjes waren mee om gent te worden, ze vonden het wel spannend in de auto, maar bij de da zaten ze geduldig op hun beurt te wachten tot ook zij gent en gechipt zouden worden. Na het enten en chippen zijn ze daarna de spreek kamer gaan ontdekken, Ook zij zijn helemaal nagekeken en gezond bevonden. De dierenarts vond het twee hele mooie nesten met lieve gezellige kittens.

28-08-2023
Alle jongens hebben een ent reactie, varirend van snotoogjes tot hummelig zijn en slecht eten. Ze beginnen gelukkig allemaal al wel op te knappen. Hun immuun systeem is dus behoorlijk getriggerd, we gaan ervan uit dat ze hier alleen beter van worden.

04-09-2023
De jongens vinden buiten door de tuin heen rennen helemaal geweldig, ze zijn vliegensvlug en hebben ook de boom al ontdekt..... Knud liet ook gelijk zien hoe of dat Fryda tussen de bamboe en het hek eruit klautert. Tja dus het hek verder naar binnen en de bamboe terug gesnoeid.

12-09-2023
Tja en dan zijn de ukkies niet meer klein maar al hele katten, ze zijn de laatste weken goed gegroeid en liggen dus nu goed op "schema" .Waarbij Kalle een soort van reus is, hij is zelfs groter dan de J-tjes.... Ook zij zijn vandaag gent en ze vonden het maar een beetje spannend, nadat ze allemaal bekeken. beluistert en beoordeelt waren mochten ze los door de spreekkamer, daarna zijn ze gezellig samen in hun mandje in slaap gevallen.
Het zijn stoere kittens en de da vond ze er ook goed uitzien.

18-09-2023
Het gaat goed met de kittens, helaas zoeken we nog voor Keiran en Kristof nog nieuwe butlers. We hopen dat ze geen ent reactie krijgen vooralsnog lijkt het mee te vallen, op 1 snotoogje na wat na een dag smeren weer helemaal beter was, zijn ze alleen de eerste dag wat hummelig geweest en hebben ze minder goed gegeten.

27-09-2023
Zo stilaan wordt het leeg in huis, de J-ongens zijn verhuisd evenals Kalle en Kjeld, aanstaande vrijdag gaat ook Kristof naar z'n nieuwe butler op zondag gevolgd door Knud. Alleen voor Keiran zijn we nog op zoek naar nieuw personeel. Door de drukte schrijf ik nu pas het laatste bericht in hun dagboekje en maken we de laatste foto's.
Lieve K- inders dat het jullie goed mag gaan.
05-10-2023
PS ook Keiran heeft zijn furrever home gevonden.
Meer foto's
  LINKS CONTACT